Počet zobrazení stránky

sobota 7. listopadu 2009

Zaslání předsedkyni SDŽ

Komu: ">jana.volfova@stranadustojnehozivota.cz , ">vfin@seznam.cz

Předmět: zaslání

Datum: 8.11. 2009, 01:31 - dnes v 01:31


Dobrý den paní Magister,
dobrý den pane Frohlih,

dovoluji si Vám oběma adresovat tento článek coby můj pohled na procesy, před nimiž oba stojíte, či budete protagonisté.
V případě předsedkyně SDŽ je to dnešní jednání s členy Přípravného výboru Strany práv občana či spíše vyjasnění si možností spolupráce se starým přítelem M.Zemanem, který vsadil na staré harcovníky z exekutivy z dob svoji éry a manažersky vše ponechá svému intimu ing. Šloufovi a zřejmě i dnes velice úspěšnému podnikateli ing. Zbytkovi. V případě pna Frohlicha jde o iniciaci tzv.deratizace a já bych doplnil postpersonální desinfekce ve vedení ČSNS 05.
Začnu odzadu. Já toho moc o připravované deratizaci nevím, krom toho, že má jít o odstranění současného vedení pod záměrem, že je znectěním této strany, že je vedena bývalým členem KSČ a jeho nejbližší spolupracovníci jsou vesměs šedé myši neschopné ničeho kromě povykování u pomníků či občasného vyhotovení článku, který čtou oni sami a okruh jejich příznivců.
Budu tento proces sledovat s povzdálí a budu spíše skeptikem. Pokusím se naznačit proč. Nakonec něco jako puč proti současnému vedení by nemusel býti problém u strany, která připomíná kromě zašlé slávy a občas i velice problematických kroků v historii trajekt, který nejenom uvízl na pevnině, ale on se stačil i potopit po přílivu. O zoufalství této formace svědčí tanečky kolem pomníku dr. Horákové, nechutnostem spojeným s pohřbem ing. Lesáka a zoufalé křepčení ing. Janka v "masopustním" průvodu na podporu presidenta ČR proti podpisu LRS. Já nevím, zda si tento pán uvědomil, v jaké společnosti se vůbec vyskytl,ale to a´t mu vysvětlí jeho političtí harcovníci, jsou-li ještě nečeho jiného schopni, než se stát jednou za pár let součástí televizního zpravodajství. Nemusí býti člověk ani graduovaným či uměle pěstovaným PR "politologem",aby nepostřehl, že variace ČSNS roku 2009-10 zde je . Tou je seskupení Suverenita-strana zdravého rozumu. Její předsedkyně ing. Bobošíková má hodně vad, ale nelze ji upřít neuvěřitelnou pracovitost, cílevědomost, nezbytnu dávku populismu a znalost duše českého měštáka. Pane Frohlich, nevm jak bude vypadat nová ČSNS 05,ale už dnes mohu říci, že v Suverenitě budete mít velkého soupeře o stejný elektorát voličů a jde jenom o to, zda spíše nespojit síly, než je tříštit. Myslím, že s tímto dnes již někteří členové ČSNS 05, zejména dr. Babinec hrají........
Závěrem ještě zdánlivá drobnost -již Macchiaveli postřehl, že politiku na komunální ni municipální úrovni lze dělat s určitou dávkou ideí, geopolitku vždy lze dělat jenom s INTERESY. Jinak řečeno, je-li v dnešní době i vnitrostátní politika ideově vyprázdněna a přeměnila se pouze na údržbu jí samotné politickými elitami / které jsou v zásadě duchovní a leckdy mravní lůzou / ,pak je pošetilost se snažit dělat politku mimo území ČR pod ideologickými prizmaty . Chci jenom říci, že ing. Janko se stal pouze politickým klaunem v tzv.boji proti LRS, když je svět plně globalizován, stává se multipolárním a integrace Evropy je prostě politickou skutečností !
Paní Magister,
spolu máme intenzivnější interakci než mám s panem Frohlichem a navíc jste na rozdíl od něho v jiném postavení. Vím, že Vás velice zarmoutilo, že MZ Vás v jistém smyslu odsunul na druhou kolej a zvolil si již shora uvedenou cestu. Ono vše špatné je k něčemu dobré. Ruku na srdce, Váš team je společností lidí schopných dělat pocitvě politku v malém městě,řídit okresní sekretariát ,ale to je asi vše. MZ si toho byl moc dobře vědom. Vy zase máte výhodu, že půjdete k jednacímu stolu v duchu hesla Ty pán-Já pán. Jinak řečeno, nejdříve prozkoumáte oba možnosti či limity programové shody a pak se můžete bavit o dalším. Sama jste řekla, že SDŽ je v jistém smyslu vaším děckem a že si ho budete hýčkat a to i za cenu, že budete spíše formací pro komunální volby. To také není málo, alespoň pro začátek .........Já se ještě trochu vrátím k událostem tak cca 7 měsíců zpět. Tehdy inspirován odkazem LSU jsem inicioval jistý pokus na to navázat. Bohužel díky neochotě vedení ČSNS 05 projekt se zastavil tak někde v půlce a navíc i agrárně-družstevní lobby také se moc nepředvedla. Ona její orientace na ČSSD je více jak zřetelná. Já mám z té doby jednu osobní zkušenost, kterou když jsem Vám tenkrát tlumočil, tak jste se na mne trochu pohoršila. Když jsem vyjednával s členy SDŽ v Kolíně o možnostech spolupráce, tak kromě odmítnutí jsem si nesl velkou zkušenost. Ono těch cca 5 výtečníků mluvilo ve dvou axiomech a to neustále dokola. Miloš Zeman je náš guru a čeští Cikáni-Romové jsou řekněme "národními" hosty. Já ovšem čekal komplexnější vizi od lidí, kteří by měli tvořit páteř pro komunální volby. No uteklo asi cca 5 měsíců a vesměs všichni, jakmile MZ oznámil vznik nové strany dali jasně najevo, že půjdou s ním !
Závěrem trochu obecně pro Vás paní Magistr i pane Frohlich - sleduji velice detailně politické dění v Evropě a lze konstatovat následující. Aby Vámi reprezentované formace neskončily na periferii politické mapy, máte jediné řešení -musí to býti strany populistické, které i mírně dryáčnickým způsobem se v návalu všech možných i nemožných nově vzniklých formací prosadily. Ideologicky se není vtěsnat kam, typologicky v ČR absentuje pouze strana populistická . Co je apriorním mantinelem nepřízně současného establismentu pro Vámi vedené formace, je naprostá ignorace se strany meinstreamu a médií osobně, ba dokonce koupení si těchto ze strany napřiklad TOP 09 či uměle pěstovaných Věcí veřejných......................
Mám toho na srdci podstatně více,ale vyslovil jsem se spíše k věcem technickým. Během tohoto týdne chci vyhotovit takovu malo essay, která se bude zabývat rozporem dvou základních tezí TGM - tj. nebát se a nekrást a Naším programem je Tábor !
Kronus Jaroslav




na začátek
Vaše emaily zabírají 0,01 MB z Vaší 10 MB schránky. Zapnout neomezenou schránku.
Obsazeno 0%
Copyright © 1996 - 2009 Seznam.cz, a.s. - Nápověda a kontakt - Reklam

Žádné komentáře:

Okomentovat