Počet zobrazení stránky

pátek 27. listopadu 2009

Ona opravdu podobnost není shodnost


Za srp a kladivo bude v Polsku hrozit vězení

Varšava – Srp a kladivo, pěticípá rudá hvězda, nebo třeba portrét Che Guevary. Kolem komunistických symbolů je v Polsku rušno. Budou hrozit až dva roky vězení za to, že si někdo oblékne tričko s kubánským marxistickým revolucionářem?

Ilustrační foto.
Ilustrační foto.
Autor: DENÍK/Alena Kaňková
Pro jeho fanoušky to u našich sousedů podle některých interpretací dost možná může být realita. Poláci se v novele trestního zákoníku rozhodli zakázat nejen symboly fašismu, ale i symboly komunismu.
„Trest až do dvou let může dostat každý, kdo produkuje, přechovává, prezentuje symboly fašismu, komunismu nebo jiného totalitarismu,“ stálo v návrhu novely zákona.
Výjimku dává umělcům, sběratelům, školám a vědcům. Do konce roku zřejmě novinku podepíše prezident.

Zákon není přesný

Jenže je tu háček – zákon je příliš vágní, protože přesně neříká, co všechno symbolem komunismu je a co ne, namítají kritici. Pro někoho je to třeba jen rudá hvězda, pro jiného podobizna Lenina nebo tričko s nápisem SSSR.
Není tady jasné, co má přesně zakazovat. „Nevidím žádný rozdíl mezi komunistickými a fašistickými symboly,“ říká expremiér Jaroslaw Kaczyński. Jeho strana Právo a spravedlnost se hned přidala na stranu vlády Donalda Tuska, která s návrhem přišla.
Zakázat symboly komunismu si zatím troufli jen v Litvě, Lotyšsku a částečně i v Maďarsku. „Pro tvůrce novely mám radu – ať si vezmou kladivo a silně se s ním praští po hlavě,“ kritizoval zákon poslanec Slawomir Kopyciński z tábora levice. Ta se chystá dát novelu k ústavnímu soudu.

Já použiji mého staršího článku k mému pohledu na tento problém............













  • Fini, 9.6.2009 04:51
    Omyl dr. Ransdorfa
    V jednom předvolebním rozhovoru dnešní eu-poslanec za KSČM dr. Ransdorf reagoval na otázku , zda je ochoten vnímat téměř identitu mezi nacismem a komunismem asi takto.


    On téměř pohrdavě tazateli odpověděl s odkazem na prof. Bělohradského, že jenom idiot může hledat shodnost mezi hnutím, které hledá sociální emancipaci a hnutím, které se rozhodlo vyhladit celé rasy či národy !


    Jsem si vědom, že podobnost není shodnost a už jenom teoretická východiska komunismu jsou odlišná od nacionálního socialismu .Teď ponechám stranou, že český národní socialismus jako specifický ideovo-politický směr ve své konečné fázi začal míti i náznak německého nacionálního socialismu arijského ...............


    Vím, že se pohybuji po tenkém ledě, ale ono je někdy nutno jít za hranice politické korektnosti, které současné společnosti vnutilo hnutí holocaust end cominterna coby beranidlo na majoritní společnost pro ochranu před eventuelním systemovým zkoumáním chování svých pobratinských kolegů..............


    Jsem přesvědčen, že jedinec coby součást většího celku se chová tak, jak je geneticky předurčen a formován sociálním prostředím . Je nutno také říci, že sociální prostředí má nějaký dobový determinant !


    Studiem díla vitalisty prof. Mareše jsem pochopil, že genetická výbava jedince též určuje jeho duchovno a toto je spojeno i s jeho racionální činností. Jinak řečeno - platí zde jakýsi holismus ve smyslu fyzio-pneumo-psyché !


    Ale in meida res. O anatomii nacismu toho již bylo napsáno mnoho, jsou známa jeho teoretická východiska, jeho ideologové, původní učení o rasové teorii rozšířené o Rosenbergův antisemitismus, dobový vliv určený postavením Německa po 1 WW, vliv hospodářské krize v roce 1929 atd.


    Ačkoliv je komunismus je dnes postaven či spíše odstaven na smetiště dějin, je velice složité jeho nejenom mravní, ale hlavně právní a ideové odsouzení.
    Já osobně vidím hlavní překážku v tom, že duchovními otci této ideologie byli Židé. Oni také v evropském kontextu byli jeho hlavními propagátory a v prvopočátku i realizátory. Oni ale nepostřehli, že každá revoluce požírá své děti a v mocenských soubojích se stranickými kolegy národů, k nimž byli částečně asimilováni byli vesměs vylikvidovaní.......


    Po pochopení, že třídní boj jimi hlásaný se obrátil proti nim a navíc se stali posledními v zemích sovětského bloku, koho tato doktrína semlela, přestoupili na tzv. řízenou opozici proti systému a v zemích parlamenntí demokracie formou tzv. Frankfurtské školy začali pochod institucemi.


    Aplikace této ideologie / M-L/ v zemích Ásie a Afriky byla svěřena většinou tamějším revolucionářům, kteří formou asijské despocie či africké kmenové rozdílnosti přivedli mnoho zemí k občanské válce !
    Ale to už je jiný příběh !


    Někteří stoupeni antikomunismu mluvili o tzv. židobolševismu . Byl to dobobě determinovaný termím pro shora uvedené skutečnosti. Ono lze opravdu historicky doložit, že většinou ateističtí a alturističtí Židé /leckdy podporovaní svými soukmenovi vlastními banky či zneužiti k mocenským cílům představiteli nepřátel zemí, v niž oni byli asimilovaní / byli protagonisty tzv, socialistických revolucí . Většinou proti nim zasahla nemilosrdně státní moc zemí, ve kterých se pokusili o tuto formu puče.


    V některých zemích dokonce se ustanovila ta či ona forma autoritativní vlády coby obranný prostředek proti těmto vlivům, vesměs kosmoplitní a vlastizrádné povahy. Tyto režimy se opíraly o silnou ideu národní a jsou obecně označovány za různé konotace fašismu. Je nutno ale poctivě říci, že většina těchto režimů byla k židovské diaspoře ve vlastní zemi z mnoha důvodů toleratní a kromě 3.Říše je respektovala jako občany stejného řádu.


    Události spojené s WW 2 a proběhnuvší šoou jsou již další fází, která pouze dokonala dílo zkázy k jino-etnickým elementům, které počali ale již v roce 1915 v Turecku tzv. genocidou Arménů. Na ni též participovali turečtí Kurdové !


    Lotyšské letectvo používalo v letech 1926 až 1940 červenou svastiku jako výsostný znak na svých letadlech.


    Původní emblém 45. pěší divize americké armády
    Některé americké vojenské jednotky měly jako svůj emblém svastiku (např. 45. pěší divize používala do 30. let žlutou svastiku na červeném pozadí – jedná se o domorodý indiánský symbol).
    Svastika byla značně oblíbená i v Polsku, mnoho jednotek polské armády používalo ve 20. letech svastiku jako součást svého emblému.
    Ve 20. a 30. letech 20. století byla svastika v kruhu symbolem kanadského hokejového týmu.[1]
    V roce 1917 Ruská prozatímní vláda natiskla bankovky, na kterých byla zobrazena pravotočivá svastika. Bankovky se však nedostaly nikdy do oběhu.

    [editovat] Svastika jako symbol nacismu


    Tomprint.cz

    tričko s potiskem SRP A KLADIVO USA-L-bílá

    69,- Kč s DPH

    V e-shopu neznámá

    Trnky - brnky s.r.o.

    Z Wikipedie, otevřené encyklopedie

    Skočit na: Navigace, Hledání


    Emblém 4. Internacionály
    Srp a kladivo, symbol komunismu   Komunismus


     

    Počátkem musí říci, že jsem si vědom, že podrobná práce na toto téma je přímo na ročníkovou práci studenta VOSŠ. Také jsem si vědom, že jestliže se použije systém práce spočívající na konstruktu - ideový odsudek a s tímto závěrem se bude hledat právní řešení, tak nastává spousta problémů, kterých chtějí využít postkomunisté v a jejich satelity v Polsku.
    Já jsem názoru, že k problému je třeba přistoupit apriori filozoficky a za použití jinách nauk včetně historie je třeba postulovat konečný verdikt a toto potom za použití práva dát do kodexu společnosti roku 2010 !
    Jelikož takové to ambice nemám, pokusím se spíše metodou zdravého rozumu za pooužití i některých historických odkazů či nezpochybnitelných skutečností sdělit svůj názor,aniž bych si dělal nárok na Pravdu či pravdu...........

    1/ zřejmě od nepaměti měl jedinec konající ve smyslu zoon politikon kromě jiného nějakým kulturním způsobem ztvárnit symbolikou svoje snažení. Ono je vcelku lhostejno, zda je to mystika animistů, středověká heraldika, starověké symboly či znaky hnutí 20.století.
    2/ Lidský jedinec koná dle své genetické výbavy a sociálního prostředí, ve kterém se pohybuje. Určitě nelze pominout to, čemu se říká kolektivní vědomí či historick kolektivní povědomí. Instinkty a rozum vlastně v dané době tvoří opakování téhož, co už dějiny před tím poznaly...............
    3/ Je nutno podotknout, že ať dnes někteří intelektuálové politické korektnosti a jejich slouhové v mediích rádi razí teorii nepřípustnosti tzv. stereotypů v myšlení ve smyslu jejich gender meanstreimu , sami někteří z nich a to lidé s brilantní znalostí lidské psyché sami připouštějí něco jako národní či skupinová mentalita.........
    4/ Je nutno poctivě a přitom bez jakýchkoliv rasových předsudků vzíti na vědomí fakt, že jsou -li Židé spolutvůrci či dokonce v některých oborech přímo brilantní tvůrci naší civilizace , pak existuje i logicky možnost, že v mnoha případech jako jednotlivci selžou, jsou iniciátory sociálních patologií či dokonce svoji skupinovou mentalitou vytváří podmínky k negativní rekaci jejich okolí...............

    Myslím, že dále nemá smysl zde předsestírat pohled na nacismus. Ten byl mnohokrát pojmenován, definován a konečný verdikt na ním, jeho protagonisty i institucemi vynesl NORIMBERSKÝ PROCES. Přesto si neodpustím jednu drobnou poznámku - ono je dnes téměř zapomenuto, že jeden z amerických soudců ustanovených USA do jeho kolegia odmítl vstoupit. Nikoliv proto, že by byl stoupencem nacismu,ale prostě proto, že odmítl používání retroaktivity  v některých aspektech. Punktum.V okolních zemích Německa i v jiných satelitech či zemích okupovaných tamější vítězná elita provedla zůčtování s fašismem a jeho domácími protagonisty dle tamějších zvyklostí a práva. Je ovšem nutno  poctivě podotknout, že např. v ČSR retribuce sloužila v mnoha stovkách případů v vyřízení osobních ůčtů Beneše a jeho kliky se svými rivaly s éry první republiky.

    Sleduje-li dnes člověk podrobně vývoj stran krajní pravice, které mohou býti v několika případech i v metafyzickém smyslu inspirovány myšlenkami fašismu, tak nemůže přehlédnout kvalitativní změnu. Snad kromě Jobbiku, FN, NDP a některých jiných ryze nacistických organizací v Evropě tyto strany se od bílého nacismu, hrubého antisemitismu a nostalgii pro éře hákenkrouncu spíše stylizují jako filo-sionistické, antiislamistické a tvrdě proti asimilaci nadměrnému množství imigrantů z Afriky a Arábie................  

    S tím komunismem je to velice složité. On prošel mnoha stádii vývoje a byl vlastně již od doby roku cca 1840 ideovo-politickou reakcí na silně a brutálně se rozvíjející kapitalismu volné soutěže. Já nebudu zde probírat vývoj jeho historie, pouze si ujasněme že od naivních proudhonistů , přes sociální demokracii v době monarchií a teokracií až ke komunistickým partajím , které se v mnoha zemích chopily moci a vydržely v rozmezí 40-7o let. Ono aby toho nebylo málo, tak i v těchto partajích běžel mocenský boj mezi jednotlivými doktrináři a dodnes například součástí levicového hnutí v západní Evropě je tvz. IV.internacionála, zvaná trockisté. Kdo jsou tito "kusani ", známe z ČR velice dobře a čeho jsou schopni, jsem v té nejkřiklavější podobě zažili u P.Uhla coby vládního zmocněnce pro lidská práva. Toho musela sama česká vláda pacifikovat a kopnout do řitě / byť elegantně uklidit/, protože svět pod jeho informacemi začal mít dojem, že ČR je novu JAR v době apartheidu !!!!!!!!!!!§§ 
    No ono není všem dnům konec. On ministr pro rasovou zášť s jeho souborem, kterému současná vláda tleská jak pominutá je to samé v bleděmodrém !!!!  


    1/ je nezpochybnitelné, že komunistickými znaky je rudá hvězda, srp a kladivo. Za jeho protagonisty můžeme považovat Marxe, Lenina, Stalina, Brežněva , všechny ty Che Guevary a Fidely , české fešáky včetně zločince Gottwalda snad jmenovat nemusím.............
    2/ O některých aspektech podílu Židů  na této fázi historie Evropy či Ruska a potažmo SSSR jsem již mluvil ve svém zamyšlení  Omyly dr. Ransdorfa.
    3/ To že komunismus ve všech svých podobách má na svědomí cca 100 milionů lidí je také historicky zdokumentováno.
    4/ On ovšem je základní problém v momentu, že sovětský komunismu byl součástí boje proti nacistickému Německu , tj. v momentu, kdy už nešlo o šarvátky mezi rudými a černými v ulicích měst Evropy či vnitrostání občanskou válku ve Španělích, ale o konflikt, který měl určit podobu Evropy po WW 2.
    5/ Já dalším problémem vidím následující a už jse mto několikrát zmínil- segment evropského Židovstva a jeho aktivní podíl na etablování komunismu v zemích Evropy a jeho samotné implantaci v SSSR. Ono je dobrá úvést několik historických pramenů.
    Bohužel místo toho, aby byly objektivně historicky zpracovány, tak byly zameteny pod koberec a staly se součástí asemitů a hlavně programových antisemitů.
    a/ seznam Židů v orgánech jednotlivých republikách a samtoného Sovětského Ruska zpracovaného ve třicátých letech americkými konzervativci
    b/ zpráva Výboru vyšetřování státní bezpečnosti Ukrajiny o protagonistech hladomoru na Ukrajině / vrchní rabím Ukrajiny mohl prasknout vzteky /
    c/ napřiklad když polská "Polednová" měla býti na žádost polské justice v době vlády premiéra Kaczynského vydána do Polska na podím na justiční vraždě velitele AK, tak silná filosemitská lobby v UK intervenovala u britské vlády a ta vydání zamítla. tak alespoň dvojče premiéra jí odebralo nejvyšší stání vyznamenání jí udělené presidentem Kwasnievskim.
      d/ na webu Natie je zpracován příběh rodiny jednoho ze současných nejvlivnějších vydavatelů a novinářů A.Michnika tj. jehé staršího bratra a rodičů obou. Jejich politická činost v dresu polských bolševiků proti polským antikomunistickým vlastencům z období WW2 je prostě zdokladovanou skutečností . A to by se dalo pokračovat.

    Aby bylo jasno od samého počátku - to není projev neoantisemitismu v uvedených zemích. Například bří Kaczynští jsou také rasově Židé ,ale jde o ideový spor v rámci jejich komunity a celkový vliv třeba celou poslkou pospolitost. A zde bohužel začíná kámen úrazu..........Ale kam budeme chodit daleko, vemte si jenom čs.sekerníky z let padesátých, potom jejich přechod mezi původní signatáře CH-77 a téměř 60 % jsou Židé a tuším že téměř 90% bývalí komunisté !

    Zase třeba drobná  antoace od člověka, který jako 17-letý vstoupil do NOF v roce 1938 a po roce 1945 byl uvezněn kromě jiného v režimu retribučních dekretů, než ho potom komunisté zašili za třídní původ a vše , co s tím souvisí -věcj je sebereflexí autora v jím napsané knize Černá kniha minulosti. On konstatuje, že kromě mladických ideálů jako je láska k českému národu a odporu ke komunismu byl jeho dobový antisemitismus dám tím, že žil v kraji se silnou německou menšinou, kde protagonisty lichvy a komunismu byli Židé.......Ono opravdu je nutno věci hodnotit v přísně historickém kontextu a zbavit se balastu předsůdků, chci-li dělat historickou reflexi.

    Ono třeba je velice zajímavé opatřit si seznam vrahů carské rodiny v Rusku. To je snad jenom parta jedné krve ...........a to nemám na myslli krev carské rodiny na jejich rukou ! 
    Závěrem jenom takové jenom odlehčení - asi nebude náhodu, že zákazu symbolů komunismu se daří v zemích, které se staly terčem národní a státní diskriminace ze strany Sovětského Ruska či mají s Ruskem potíže historicky. U Maďarska by nemělo býti přehlídnuto, že existuje jakési pouto mezi pangermanismem a panhungarismem jako hnutími ryze protislovanskými ................
    ..



    1 komentář:

    1. Ona například ve SRN vznikla asi před 3 lety vcelku zajímavá situace. Poslanec CDU Volman při jakési diskusi o soustavné vině Němců za nacismus pronesl, že platí-li teze že Němci jsou vinni nacismem, tak Židé bolševismem.
      V tomto tvrzení byl podpořen sice laickým,ale poctivým historikem -gen. Bundeswehru, který byl velitelem speicálních sil.
      Reakce byla velice rychlá- Volman vyloučen z CDU a generál penionován. Žádná žaloba ale nebyla, protože nebylo žalovat co.
      Volman dnes je jako nezávislí lokální politik , generál asi chytá ryby.
      Jenom si řýpnu- zda jim dnes tento muž nechybí v Afgnanistanu, kde občas jsou desítky mrtvých civilistů při akci vojáků SRN.........

      OdpovědětVymazat