Počet zobrazení stránky

pondělí 23. listopadu 2009

Bratři Slováci Na stráž,ale s citem !










Tuto "koláž" složenou se znaků SR

nacionálních politických stran a spolků či organizací jsem vytvořil schválně pro jisté"dryáčnictví", kterým tento směr se ubírá u našich východních sousedů a nakonec je součástí většího pohybu v celé Evropě.

Úvodem bych chtěl podotknout, že nacionalizace v politickém smyslu slova jako proces uvědomování si jistých kořenů o jisté části obyvatel starého kontinentu je dle mého následkem třech faktorů. Prvním je integrujícíc se Evropa, která se začíná pohybovat dle přání jejích elit na hranici superstátu -chceli někdo federace. Druhým momentem je fakt, že v Evropě začíá býti velice silná tenze mezi domorodým obyvatelstvem a neevropany, z niž zase určitá část se zde sice narodila, ale nepřijala evropský kulturní či dokonce náboženský standart. Třetím momentem je doznívající světová hospodářská krize, která vytvořila velký počet nezaměstnaných a část obyvatel Evropy dokonce posunula za hranici chudoby v evropském pojetí či standartu. Na toto samozřejmě reagují všechny ideové proudy v Evropě , nacionalisty či pravicové populisty nevyjímaje .

1) Tento bod bude jakousi rekpaitulací výchozího stavu u našich východních sousedů. SR je členem NATO a dokonce posiluje svůj kontingent v Afghanistanu. Je členem EU i EMU a její vládu tvoří - demokratičtí socialisté coby hegemon, umirnění národní demokraté HZDS-LS a národní populisté se SNS. Opozice je tvořena vcelku nesourodým konglomerátem počínaje liberální katolíky, přes konzistentní ma´darský blok a konče katolickými konzervativci. Na mimoparlamentní scéně kromě dosti sebevědomých libertánů z SaS není nikdo, kdo by měl parlamentních ambic.
Nacionální a vlastenecký aktivismus je tvořen organizacemi ,spolky a stranami, jejiž loga jsem znázornil na počátku článku -tj. SNJ, SLS a organizace SHO, NSS, Slovenská pospolitost a Matice Slovenská. Bohužel sleduji, že i pro veřejnost akceptovatelní či obecně kredibilní organizace se nechávají leckdy zatahnout do dějů, na který ch profitují či dokonce parazitují organizace, které se svým charakterem musejí logicky stát terčem činnosti státní ch orgánů a je jenom otázkou času, kdy bude použito profylaktických prostředků k jejich znemožnění či jiné formě utlumení jejich aktivismu.

2/ Zde bych se chtěl zaměřit na dle mého soudu chyby, kterých se uvedení dopouštějí a poskytnou jim informaci /nikoliv radu, čeho by se měli vyvarovat /. Já začnu pro mne nepochopitelnou reakcí velké části slovenských aktivistů na činnost GP SR dr. Trnky, který poslal NS SR Návrh zákona na zrušení SLS. Já už jsem si dosti zvykl na ideologizaci ryze odbroných témat,ale svatá prostoto- mohu jenom zopakovat, že dr. Trnka plnil svoji povinnost státního úředníka a ovšem rozhodne soud. To že vedení SLS je svěřepě tvrdohlavé a trvá na momentech, které už dávno SNS či KDH vyřešily v rámci pravidel demokracie není problémem dr. Trnky ,ale vedení SLS. Punktum. To že vedení SLS se bratříčkuje se SP, která je trnem v oku establismentu je nakonec možná jenom propagandistická vata GP, ale bohužel věci samotné neprospěje.

NSS -organizaci, kterou jsem vnímal sice kriticky, ale nikoliv apriori negativně. Bohužel její vrcholný aktivista se členem SP jde na akademickou půdu vyvolat provokaci v době, kdy je tam vyslanec sionistického státu. No, co k tomu mám dodat ? Vím, že asi byli tito dva uvedení inspirovaní některými podobnými akcemi z USA, ale tam tito lidé byli okamžitě zatčeni policií.

Zde jenom vykázáni z akademické půdy a dotyčný člen NSS coby student této university byl vyškrtnut ze zájezdu, který tato universita organizuje a platí. Pane Cagáňi, pravidla vždy určuje pán domu a vše má svůj rub i líc. Odvaha je hezká věc, ale člověk musí počítat s následky a tyto jako chlap přijmout . Zase punktum. Aby toho nebylo málo, tak NSS organizuje 17.11.09 jakýsi mítink, kde mluví Mgr. Kotleba. nic proti tomu, ale musím počítat s tím, že jestliže se s ním Identifikuji, pak on coby nepřítel establismentu č.1 je přemostěním k tomu, abych si i já vysloužil také pozornost establisentu samotného.
Vy totiž objímáním se s Kotlebou si neuvědomujete jednu věc - současný vládní establisment je kromě ataku z Uher též pod palbou Vaší žluté internacionály a jiných národních odrodilců. Snad nečekáte, že bude přihlížet námluvám člověka toužícího založit neofašistickou stranu s odkazem na Slovenský štát a vláda bude mlčet.
Vy zapomínáte, že FŽO na Slovensku má velice silnou poziční a vlivou rezindenturu a 80 tisíc jejich soukmenovců se nevrátilo z plynových komor ! Já tím nepopírám, že dr. Tiso jich možná dalších 10 tisíc zachránil. Jestli věříte v Boha, tak vemte rozum do hrsti a přečtěte si papežskou encykliku z roku 1937 proti nacismu, jenž byl jenom variací fašismu v podmínkách Německa !

Do třetice mi zůstává rozum stát na d tím, že SHO a MS spolupořádají akci k uctění obětí komunismu a na jejich akci se objeví členové AN Slovensko. Když na to upozorním, tak mi jeden člen této organizace sdělí, že oni jsou i též členy SHO a že dělají slovenskou propagandu v oblastech se silnou maďarskou menšinou. Aby toho nebylo málo, tak mne odkáže na jejich webové stránky, kde slova -proti kapitalismu jsou tím nejjemnějším, co se dočtu.
V Googlu si dám do hledače AN Slovenska a zjistím, že oni spolu s AN středních Čech byli v Ma´darsku na uctění památky maďarských vojáků a byli zde spolu s členy Ma´darské gardy a německé NDP. To mne mladý muži opravdu považujete za idiota nebo jenom podceňujete moji analytickou schopnost ? Obé je ŠPATNĚ a v následku proto ten kvikot TA 3 coby služebníka národních odrodilců ! Zase punktum !
Tento výčet byl jenom demonstrativní a slouží jako jistý okruh indicií rozporů mezi se tvářícím a skutečným !

3) Asi bych měl stanovit nějaký závěr a nastínit východisko. Ono to bude v obecno rovině vcelku jednoduché a in concreto si to musí vyříkat patřiční funkcionáři sami. Nakonec jsou to oni, kteří nesou odpovědnost a kůži na trh.
Co je nade vší pochybnost, že politika SNS pod vedením pana Sloty se stala pro mnoho lidí naprosto zdiskreditovanou a neakceptovatelnou. Mne bohužel mrzí, že prof.dr. Rýdlo a dr. Chelemendik mlčí a reakce SNS na jejich webových stránkách připomínají následující vtip. Chlap vypadne z 20-patra a čím více se přibližuje volným pádem k zemi, tak se v každém patře utěšuje slovy - Ještě je to dobré !
Do hry nastupuje předseda SP, který jde tvrdě za svým cílem a není vyloučeno, že ho částečně dosahne ,by´t mu establisment bude dělat velké problémy. Že se k němu připojí lidé z SLS je samosebou a reakce předsedy SNJ pana Pánise po volbách na jejich webu také mnohé naznačuje. Zde by mohla býti problémem již notorická snaha všech předsedů mikrostran býti něčeho předsedou a neobětovat se pro poslání většího celku či připuštění, že je někdo lepší než ON !

Jak zareagují členové jednotlivých o.s. či aktivistických organizací nevím. Já jenom vím, že si budou muset ujasnit svůj vztah k jednotlivým protagonistům nových jevů na Slovensku a nejenom slovy,ale i skutky toto potvrdit.
Já osobně bych se distancoval od SP ve všech aspektech, poučil bych svoje členy či podřízené, že jakákoliv akce mimo hlavičky SHO,MS či lokálních organizací NSS je porušením stanov a že budou vyvozeny patřičné personální závěry. Tyto skutečnosti bych proklamoval na webech i tiskovinách. Jasně
bych sdělil jaký je vztah organizací k menšinám maďarské, cikánské a židovské a jejich politickým reprezentacím :

Jako gesto bych pro rozlišení zástánců demokracie a všeho ostatního provedl veřejné shromáždění, kde by byla SYMBOLICKY složena PŘÍSAHA na demokracii ! Toto by proběhlo v rámci nějakého význačného dne SR a přísaha by byla učiněna na výtisk Ústavy SR předákem té či oné organizace ! Tímto není dotčeno přávo kritiky či ohrazení se proti manýrum establismentu !

Žádné komentáře:

Okomentovat