Počet zobrazení stránky

středa 25. listopadu 2009

Dnes učiním vyjímku.................


mukolin_znak
mukolin_znak
Vlajka Města Kolína


Dnes jsem si chtěl dát odpočinek od publikování. Ona je


nezbytná rekuperace, jak v jedno se svých stěžejních děl tvrdí expředseda Naardenského hnutí dr.ing. Kobliha. Je prostě faktem, že člověk by se stal součástí virtuálního internetového světa a ztratil v čase i schopnost reagovat na podněty světa reálného.

Nic na tom nemění, že jsem se tak trochu identifikoval s konstruktem filozofa Platona při "prijmání " okolního světa a najití svého místa v něm..............

Člověk míní a pán Bůh mění řka staré české přísloví. Dnes jsem v kastlíku našel Zpravodaje města Kolína a v něm na titulní stránce reportáž o pokračování dle mého soudu infantilní akce Kameny zesnulých. Já už jsem se k tomuto tématu několikrt vyjádřil, tak pouze zasílám autorce té reportáže svoje stanovisko a zde ho publikuji !   

pro slečnu studentku Lidnerovou


Dobrá den slečno,
jmenuji se Kronus Jaroslav a bydlím v našem městě. Tak trochu se zabývám veřejním děním, politikou, laicky filozofií a dnes jsme již sice vzhledem věku ,ale i názorům tak trochu veteránem české národní scény.
Já bych Vás ani nějak "neobtěžoval" svým názorem,ale jelikož jste součástí docela slušné manipulace v rámci Evropy, rád Vám dám zpětnou vazbu. Jak s tou informací naložíte je ryze Vaše věc.
Podotýkám, že budete-li reagovat nehodlám zabřednou do i možné diskuse, protože bych to považoval v dnešní meidokraciii a kleptokracii za ztrátu času. Tím neříkám, že si Vaši reakci rád nepřečtu, ale pouze jako názor a mohu ho vzít na vědomí !
Ale in media res a per partes. Byl jsem v tomto městě krátce přistěhován, když jsem se stal náhodným svědkem první fáze toho, čemu se tak eufeministicky říká Projekt, jako každé hlouposti v době postmoderny. Výsledek byl velice prozaický - když odešli kortesové zdejšího města a protagonisté uvedeného jevu, lidé chodíce kolem destiček nechápavě kroutili hlavou, někteří si ťukali na čelo a když jsem několika vysvětlil původní záměr, tak nebyli daleko od plivnutí si na zem / nikoliv na destičky samotné/. Já Vám vysvětlím proč je tak velký rozpor mezi záměrem "umělcovým" a selským rozumem lidu profánního.
V době realizace tohoto projektu byl dán prostor i tomuto muži v českých veřejných mediích. On ve svoji zda přirozené či geneticky podmíněné nadřazenosti se netajil tím, že a te´d prosím čtěte pozorně - schválně zkonstruoval záměr celého dění tak, aby se zvědavý "gojím" uklonil a tím byl donucen se poklonit............Čtete dobře, akorát volím záměrně hebrejský ýraz goj se vším , co to implikuje. Já Vám to přeložím do srozumitelné češtiny ryze odborné -autor pomocí psychologické manipulace a pod krytím uctění památky svých pobratinců kapciozním způsobem dosahne cíle - tj. donutí poklonit se druhého /alespoň ve svém vidění a projektci světa/ pámátce těch, které on považuje za oběti. Ony obětmi jsou a je nutno říci, že obětmi nnejvětšího programového vyvražd´dování na základě etnicko-náboženského, které Evropa poznala. Ono je ale také nutno říci, že někoho zákeřně nutit k uctění památky kohokoliv je nejenom ztráta vkusu,ale přímo mravní HNUS ! Snad jsem to řekl a vysvětlil srozumitelně !
Ona tato akce vlastně není ničím jiným, než pokračováním tzv. The Industry Holocaustem,ale jinými prostředky. Vřele doporučuji knihu identického názvu od prof. Filkeisteina - roduvěrného člena židovského národa !
VeVvaši reportáži nevím, zda není chyba,ale mohlo dojít ke změně. V době první fáze aplikování tohoto uěleckého cirkusu, který není zas tak svoji filozofií vzdálen například běsnění pseudoumělce sochaře Černého či skupiny Zhotoven platilo nařízení polské LIBERÁLNÍ vlády D.Tuska, které zakazovalo tamějším komunalitám se podílet na tomto uměleckém cirkusu.
Ono to nařízení mělo logický důvod- Polsko mělo v té době 1000 svých nejlepších mužů v Afghanistanu a každý normální politik či spíše státník nebude legitimovat zvýšení bezpečnostního rizika vlastní země z uvedeného důvodu. Dalším a to vcelku také logickým důvodem byla skutečnost, že toto by mohlo vyvolat konflikt s vlivnými katolickými kruhy kolem Rádia Maryla . Víte slečno, on vztah katolíků a Židů v Polsku byl vždy historicky problematický a budete-li čerpat nikoliv z meinstreamu, tak zjistíte, že oni i Židé měli máslo na hlavě -řečeno na tvrdo. Mohu Vám říci, že ona i cela kinematografická šaškárna zvaná Šindlerův seznam je spíše propagandou uvedených než realistickým a dobově podmíněným ztvárněním skutečného . Ale k věco dále - v té ministerský předseda Bavorska -tj jedné spolkové země Unie německé se k těmto věcem také postavil zamítavě.
 A dodal, volně cituji : dle památníků obětí šoy na území Bavorska by to za chvíli vypadalo, že původními obyvateli Bayernie byli Židé a nikoliv Bavoři. A to v zemi, která je dodnes v klinči vinny za holocaust je co říci .......ono už asi někomu došla trpělivost víte ?
Já bych to měl dovést k nějakému intelgentnímu konci ,prosím : mohu Vás ubezpečit, že jsem byl celý vzteky bez sebe, když asi před 3 lety některé segmenty českých nacionalistů uspořádali tu manifestační špínu u internačního Tábora v Letech a kromě jiného, že jsem jim to dal jasně najevo tak nechybělo moc a jede ndostal pár facek.
 Prostě lokality pietní, sakrální a vše co s tím souvisí by měly býti už jenom z důvodů na niž stojí naše civilizace vyjmuty z projevů hloupostí či dokonce místy pro politické provokace. Co byl jasně případ toho hnusu v Letech.
 Ale ono také platí, že památka zesnulých či dokonce zavražděných by měla býti prosta jakýchkoliv projevů demonstrace nadřazenosti , projevů kulturní dekadence či dokonce nihilismu a měla by býti prováděna způsobem obvyklým pro tyto situace. Jinak řečeno -položit destičky na chodník / a já už pominu původní záměr autorův/, kd echodí denně stovky lidí, občas si někdo odplivne či se dokocne vymočí pes považuji za nevkusné a dokonce za jistou provokaci. Kladu si otázku, zda by nebylo důstojnější uctít jednotlivě památku obětí šoy napříkad ve zdejš synagoze, tak jako je to v museu Yad Vaschem ..........
Ale to by zase bylo mimo pozornost mimo lidi všedního dne a jste zase na začátku, raději skončím, protože bych se mohl dostat i na hranice asemitismu !
Závěrem jenom skončím lapidární poznámkou a nikoliv nominální - není to poprvé v dějinách, kdy mladí lidé jsou využívaní k cílům, jenž ani netuší a ono to také není poprvé, kdy umělecké směry jsou schopny sice vystihnotu dobu,ale leckdy způsobem, který je sám anticivilizační. Jenom se trochu seznamte s některými výtečníky dadaismu či surealismu a to jsou ještě velice respektované umělecké zpětné vazby té doby !
S pozdravem Kronus Jaroslav 



mukolin_znak
mukolin_znak
 


Žádné komentáře:

Okomentovat