Počet zobrazení stránky

středa 11. listopadu 2009

Co z tohoto vyleze ?????????????

Evropské extremistické strany vytvořily spolek

Extrémně nacionalistické Hnutí Za lepší Maďarsko, jež se také označuje zkráceným názvem Jobbik, dnes založilo polovojenskou jednotku.

vydáno: 24.10.2009, 16:32 | aktualizace: 24.10.2009 18:02

Budapešť - Maďarské extremistické Hnutí za lepší Maďarsko (Jobbik) v Budapešti založilo spolu se čtyřmi dalšími nacionalistickými stranami z Itálie, Francie, Švédska a Belgie jednotný Spolek evropských národních hnutí, napsala dnes agentura AP. Evropští extremisté prý očekávají, že se k jejich hnutí brzy připojí další soukmenovci z Británie, Rakouska, Španělska a Portugalska.

Politické prohlášení aliance, kterou krajně pravicové strany podepsaly, obsahuje devět bodů. Extremisté chtějí ustavit Evropu ze svobodných, nezávislých a rovnoprávných národů. Zároveň odmítají všechny podněty vedoucí k vytvoření federálního státu, který by stál nad evropskými národy. Hnutí také chce chránit Evropu před hrozbou terorismu a "náboženského, politického, ekonomického nebo finančního imperialismu".

Hlavním poselstvím je podle Jobbiku to, že euroskeptické strany nejsou proti Evropě. Nabízejí prý alternativu spolupráce, která umožní národům vlastní vládu na vyhovující úrovni. Hnutí bude prosazovat práva jednotlivých zemí a "jeho důležitý význam bude spočívat také v tom, že ukáže, že nacionalismus nevede k válkám," prohlásil místopředseda francouzské Národní fronty Bruno Gollnisch.

"Je to důležitý krok... pro obrodu suverénních národů," prohlásil šéf švédských nacionalistů Marc Abramsson. "Jde o boj za naši vlastní kulturu a dědictví."

Podle Jobbiku by se měla aliance stát oficiální evropskou stranou na národní úrovni, která by byla zaregistrována například v Belgii či ve Štrasburku, uvedla MTI.

"Globalisté by rádi měli jeden svět s jedním jazykem a jednou kulturou. Jejich zájem je vydělat peníze prodejem stejných produktů po celém světě," řekl Abramsson.

Součástí hnutí se stala francouzská Národní fronta, italské neofašistické Sociální hnutí - Tříbarevný plamen, švédští Národní demokraté a belgická Národní fronta. Zájem o připojení již vyjádřila Britská národní strana a aliance také vyjednává se Svobodnou stranou Rakouska, oznámil Jobbik.

V červnových volbách do Evropského parlamentu zaznamenaly krajně pravicové strany překvapivý úspěch. Například Jobbik skončil v Maďarsku na třetím místě se ziskem 14,77 procenta hlasů, což extremistům vyneslo tři poslanecká křesla. Britské národní straně odevzdalo hlas šest procent Britů, které znamenají dva europoslanecké mandáty.

Autor: ČTK
www.ctk.cz



Tato agenturní zpráva nějako zanikla v turbulenci mnoha možná podstatnějších zpráv vně i vnitropolitických. Ona by ovšem neměla uniknout českých nacionálním kruhům, obzvláště i PROTO, že Vandasova parta řekla, že se k tomu to SPOLKU přidá, což nevěští vůbec nic dobrého ! A to již jenom proto, že ona je bezesporu v jistém smyslu hegemonem české nacionální scény a to ještě zdaleka neřekla svoje poslední slovo !

Já jsem schválně do eintre tohoto článku vtěsnal znak Karpatského fora. Ono to není jenom symbolické. Snad si ti méně sklerotičtí vzpomenou na setkání dnes již v zásadě rozpadlé NS a Jobbiku na uzemí SR. Zase ponechám bokem spekulace o možnosti řízeného setkání,ale nikdo mne nepřesvědčí, že vedení NS bylo do tohoto setkání mistrně vmanipulováno establismentem za účelem zpravodajského monitorinku. Ono to setkání na území SR nebylo zvoleno náhodně. Troufám si tvrdit, že za současného vedení Jobbiku už k takévmu ničemu nedošlo a když, tak v prostorách etnických stran slovenských Maďarů a pak by zase ztrácelo smysl setkání s pitomci s NS................... Ono je nutné mít neustále na vědomí, že Jobbik je stranou konzervativní kontrarevoluce ve smyslu k odkazu  roku 1792, kdežto NS typologicky by spíše ve své době patřila ke krajním proudům odkazu roku 1792 či spíše jeho derivátu ve smyslu Herderových myšlenek aplikovaných pro české politické myšlení ..................

Ale k článku samotnému. Ono to není poprvé, kdy se nacionální strany jednotlivých národních států pokouší o vznik transnacionální organizace. Jenom připomenu z dob nedávných ustanovení Evropské nacionální strany vedené FN J.M. Le Pena či dodnes formálně existujícímu EURONATU. Ono lze dovodit, že obě uvedené dnes již asi nefungují, či spíše možná jsou v nějaké neformální interakci .......Ještě zopakuji, kdo se tohoto potlachu zúčastnil - Jobbik, Front national z Francie, Front national z Belgie, Fiammi tricolore z Itálie a Národní demokracie ze Švédska. 

Je nutné si vyjasnit postavení těchto subjektů v rámci politického systému národních států a hlavně jejich voličskou podporu. Jobbik je členem EP a jeho účast v národním parlamentu je otázkou nejbližších voleb. FN / Le Pen/ je účastna v EP a patří ke stálicím francouzské politické mapy .Fiammi tricolore je sice okrajovou stranou,ale patří k pravicovému konglomerátu Berulusconiho bloku Dům svobody a jeho specifičnost je dáno spíše působením v lokalitě Sicílie, než zdánlivou celkovou slabostí. Ona existuje velice zdařilá kooperace s Sociálním hnutím paní Mussolini a jsou tam i jisté vazby na nacistickou odnož, jejíž název přeně neznám. Ostatní uvedené subjekty jsou spíše folklorem politiky tamějších scén. Je otázkou, zda k tomuto projektu přistoupí Svobodní z RSR,ale dle mého soudu budou velice obezřetní a oni ani nemají za potřebí s těmit apriori koexistovat.

Pro české nacionální subjekty by měla býti mnohem zajímavější informace, že toto seskupení nechce spolupracovat s národními stranami těch zemí, ve kterých žije maďarská menšina -chce/li někdo potenciální ložisko národnostní iredendy -. Když už nic jiného, tak jsem názoru, že české subjekty jsou povinny podporovat ty strany a hnutí v SR, které hlásají nedostknutelnost územní integrity SLOVENSKA ! Snad Vám pane Vandas dávám jasnou informaci, k čemu se můžete propujčit, budete-li s tímto seskupením  spolupracovat ! 

Možná mne někdo označí za paranoidního, ale mezi řádky snad citlivý čtenář vycítil, proč nevěřím organizacím typu Slovenská pospolitost a dokonce si troufám tvrdit, že jejich konfrontace s establismentem je mistrně manipulována. Ony jsou sledovany naprosto jiné cílé, než to, zda Kotleba vykřiken Na stráž jednou či třikrát !






Žádné komentáře:

Okomentovat