Počet zobrazení stránky

neděle 22. listopadu 2009

Zase chyba páni z SHO

Totalitné praktiky televízie TA3

Vážení čitatelia a sympatizanti SHO. Včera, 21. novembra 2009 zorganizovala Okresná rada Slovenského Hnutia Obrody v Poprade podujatie pod názvom Stop totalite 2009. Televízia TA3 priniesla z podujatia neobjektívny a totalitou nasiaknutý spravodajský príspevok. TU. Na prácu redaktorov TA3 reagoval Róbert Švec, predseda SHO a tiež Mgr. Peter Kušnír, vyštudovaný historik. Ich reakcie vám prinášame v plnom znení.
Hanbite sa!

Vážený pán riaditeľ TA3 a redakčný kolektív TA3. Môžete sa hanbiť za reportáž, ktorú ste zverejnili z podujatia, ktoré organizovala Okresná rada Slovenského Hnutia Obrody v Poprade. Vaša reportáže je výsmechom pre všetkých politických väzňov, ktorí trpeli za vlády komunistov. Najsmutnejšie na tom je to, že 20 rokov po Nežnej revolúcii má každý z vás plné ústa demokracie a slobody, ale keď chcú mladí ľudia vyjadriť svoj názor tak ich nálepkujete hanlivými pomenovaniami a dehonestujete ich aktivity.
My tiež platíme dane, väčšina z nás je vysokoškolsky vzdelaná a živíme sa poctivou prácou a preto nechápem, čo je čudné na tom, že nám Matica slovenská v Poprade vyšla v ústrety a mohli sme na jej pôde zorganizovať besedu k Novembru 1989. Matica slovenská žije aj z našich peňazí.
Musím konštatovať že slovenská žurnalistika padla do bahna morálneho a profesionálneho suterénu a dnešná vaša reportáž je toho najlepším dôkazom. Božie mlyny melú pomaly, ale isto a zomelú aj vás a vašu neobjektívnu, tendenčnú a neprofesionálnu televíziu. Hanbite sa!

Mgr. Róbert Švec
predseda Slovenského Hnutia Obrody

Prečo kádrujete?

Páni ja som vyštudovaný historik, a nie som v SHO vysokoškolsky vzdelaný sám, bol som na spomínanej akcii a som členom SHO aj Matice slovenskej a som na to hrdý. Zároveň som zvedavý, aké vzdelanie majú páni, ktorí boli dosadení na túto reportáž. Na jednej strane sa divíte prečo boli slovné útoky voči médiám, na druhej strane opäť klamlivo informujete, na podujatí sa nezúčastnilo asi 50 ale približne 80 ľudí. Spomenuli ste len časť ľudí, ktorí mali príhovory, s príhovorom vystúpil aj politológ a aj bývalý politický väzeň.

Páni, váš nadpis je klamlivý. Definujte mi čo je extrémizmus, ja ako vyštudovaný historik, ktorému bol udelený akredit na hodnotenie dejín štátom, predpokladám, že som odborne zdatný a kompetentný vyhodnotiť či sa tam o extrémizmus jednalo, a nie nejaký laik - novinár, zostrihajúci materiál aby mu sedel do kontextu.

Páni z TA3, kde ste boli 17. októbra, vtedy keď som organizoval čistenie prírody – Jedľoviny. Prečo ste vtedy neprišli pomôcť. Investoval som do toho svoj čas, peniaze aj energiu - vyzbieralo sa cca 20 vriec odpadu. TU.

Kde ste boli vtedy, keď SHO organizovalo MDD? Kde ste boli vtedy, keď SHO odhalilo tabulu československým legionárom v Nových Zámkoch? Kde ste boli vtedy, keď SHO urobilo spomienku na Ľudovíta Štúra? Kde ste boli vtedy, keď SHO zorganizovalo tak ako každý rok Slávnosť predkov? Kde ste boli vtedy, keď SHO robilo diskusiu s bieloruským veľvyslancom? Kde ste boli, keď...

Kde ste boli vtedy, keď tu prebiehala diskusia, prečo sa do nej vaši redaktori nezapojili a neargumentovali, vari sa obávali, že by nemali čím? Že by im chýbali základne znalosti slovenskej histórie?

Mgr. Peter Kušnír, historik

Pane Mgr. Šveci,

budu krátce reagovat na v jistém smyslu umělý spor SHO versus TA 3. Ač tuto TV-stanici neznám, umím si představit, že to bude banda hnoje tak jak v ČR NOVA, Prima atd. Jelikož televizi z principu nesleduji, tak ani neznám teré soukromé TV dále v ČR existují.
Vaše filipika i ohrazení Mgr. Kušníra je sice legititmní ,ale bojím se, že jste tak trchu vylili vaničku i s dítětem. Že propagandisté žluté internacionály a kosmopolitního kapitálu, které raději nebudu ani kulturně či "nábožensky " definovat udělají vše, aby si mohli do národních a vlasteneckých sil kopnout, je samosebou. Ono si opravdu stačí pročíst knihu dr. Žiaka - Jewropean. Zde je řečeno z jejich pohledu vše.
Mám obavu, že jste se dopustili jedné a to přímo fatální chyby a na tom se tento mediální gesindel "točí". Jestliže akci pořádá SHO a MS je implicitně zaangažovaná, nechápu, proč zde tvoří stafáž lidé z AN se svými plakáty ? To je alfa a omega celého maléru a jenom jste jim nahráli do noty. Je pro mne dalším zklamáním, že když jsme se " na dálku " shodli, že pokus o mediaci mezi SHO a SP ze strany NSS je neakceptovatelný, že nerozlišíte, že AN jsou jenom klonem podobných sil jako SP.
Odmítl jste zveřejnit moje stanovisko k rozhodnutí GP SR proti SLS. Dokonce jedním z argumentů odpůrci činnosti dr. Trnky byla skutečnost, že SLS a SP už spolu nekooperují. Ono si stačí prohlédnout web SP a zjistíte, že tito spolu mašírovali po Bratislavě dne 17/11 l.r. Oni k sobě mají blízko přímo ve smyslu starého přísloví - Spřízněni volbou.
V článku Co s tebou SNS jsem upozornil na velké nebezpečí převzetí elektorátu národních voličů SP či třeba HZDS i proto, že buranství J.Sloty je nevídané. Tabulka volebních výsledků do VÚC toto potvrdila. Ono je pane Mgr. opravdu velice důležité být v dnešní době obezřetný a to v tom smyslu, koho si pozvu či kdo bude na "mých" akcích přítomen. Ty mladíky z AN šlo upozornit, že buď si složí plakáty či budou vyvedeni. Zůstává otázkou, kolik lidí by tam zůstalo !
Jako odstrašující příklad, kam lze dojít, by měl být osud české Národní myšlenky, která je dnes pouze bulvárním obrázkovým webem pro Ty, kteří mají potřebu se ukájet na stinných stránkách multikulti a s odkazem, ke kterému se hlásí nemá již nic společného !
Jaroslav kronus


Žádné komentáře:

Okomentovat