Počet zobrazení stránky

středa 18. listopadu 2009

Facka čecháčkům zpoza Atlantiku..........

28. 3. 1928: Narodil se Zbigniev Brzezinski. Amerického politologa polského původu .

Reportér: (Otázky zkracujeme.) Rusko se snaží posilovat svůj vliv v ČR a v Polsku ekonomickými prostředky. Měli by se Češi a Poláci toho bát?

Brzezinski: Měli by si být toho problému vědomi, neměli by ho zbytečně dramatizovat a měli by si být vědomi, že je to jejich problém. Je to v první řadě jejich odpovědnost na to reagovat. Obracet se na Ameriku pouze se stížnostmi na ruskou asertivitu, obracet se na Ameriku a stěžovat si na nezájem západní Evropy, to není ani začátek řádné reakce. To je rezignace na jakoukoliv reakci. Američané přece nemají odpovědnost za to, když se Češi rozhodnou prodat nějaký svůj kapitál ruským oligarchům a pak si stěžují, že se tak dostávají do strategicky složité situace. Totéž platí pro Poláky, Litevce a Estonce. Reakce musí přijít od nich zevnitř. Ale mají důvod být znepokojeni. Ale mou odpovědí na to je: tak dobře. Ale začněte s tím něco dělat sami! Pořád neočekávejte, že za vás vaše problémy vyřeší někdo jiný.

Brzezinski: Argumentovat, že vztah Polska nebo České republiky vůči Spojeným státům závisí na tom, anebo může být definován, společným rozhodnutím vybudovat raketový štít proti Íránu, je absurdní. To je absolutně absurdní. A potom vytvořit fikci, že ve skutečnosti je to proti Rusku, to je dokonce sebepoškozující. Faktem je, že obě země jsou členy NATO. Obě ty země mají možnost pokusit se ovlivnit NATO, aby bylo pevnější, silnější, rozhodnější. A pokud to budou dělat inteligentně, namísto aby se mezi sebou hádaly, což často dělají, mohou ovlivnit NATO a tím ovlivnit i Ameriku.

Reportér ČT: Dopis Václava Havla a dalších středoevropských osobností si stěžoval, že Obamova vláda opouští prostor ve střední Evropě. Souhlasíte s tímto dopisem?

Brzezinski: Zaprvé, nechápu, jak Amerika opouští tento region. Nechápu, jak to může někdo tvrdit. Ledaže někdo naprosto dezinterpretuje důvod, proč Amerika chtěla postavit svůj protiraketový štít, na základě spolupráce s těmito dvěma zeměmi. Ale s tím dopisem jsou další problémy. Ten dopis je od velmi slavných Evropanů, velmi hrdinských bojovníků za svobodu a nezávislost. Ale byl to dost podivný, dost neobvyklý dopis. Zaprvé, byl adresován "Obamově vládě". Jako, co to znamená? Všem členům té vlády? Znamená to, že byl adresován některým lidem v Radě pro národní bezpečnost? Některým lidem na ministerstvu zahraničí? Nebo oni mají na mysli pana prezidenta? Pokud byl ten dopis adresován panu prezidentu, oni jeho signatáři nevědí, jak se jmenuje? A nemohli mu to adresovat? Zadruhé: Když píšete příteli a chcete od přítele, aby pro vás něco udělal, anebo když jste nějakým způsobem zklamáni upřímným přátelstvím vašeho přítele pro vás, jinými slovy, jde o vztah, který se týká dvou přátel, vy jako takový dopis zveřejníte v řadě novin? Dopis, napsaný na mlhavou všeobecnou adresu? Jako kdyby to byl dopis poslaný sice mně, ale jen na mou poštovní adresu, [bez mého jména]? A já se o tom nejprve dočtu v novinách? Není to tak trochu divné?

 Tuto zprávu včera přinesl jeden zpravodajský server. Bohužel dévotní média "hajlující" bývalému zeměpánu a jeho zaranžované adoraci a lovení senzací při výskutu politického nádeníka Vandase a jeho tlupy to ani nepostřehla. Chystal jsem se ke komenáři ráno,ale předběhl mne pan Čulík a jeho Britské listy. 

To že pan Brzezinsku snad mluví srozumitelným jazykem je jasné i poslednímu IDIOTOVI. Že tento dnes již starý pán bystré mysli / zřejmě na odpočinku/ ,člen Bildebergu a Trienály vzkázal postkomunistickým oslům ve východní Evropě, že se chovají jako pitomci je více jak zřetelné. Já osobně lidi jako je on vnímám v přeneseném smyslu slova jako staré muže, kteří v parku krmí holuby. My "mladí " se před nimi předvádíme a sledujeme jejich reakci. Pro mne alespoň stačí, aby "tito" zvedli obočí a pro mne je to signál, abych začal přemýšlet, co DĚLˇAM špatně !

Já to jenom ščítnu z mého pohledu - když tak sleduji ty zoufalce typu Pupkina, Tupohlávka, baziliška s visáží Koniáše s "křížkem " v ruce, zelené duo či kvarteto, geneticky vyčerpaného knížete coby bílého koně tlupy lotrů a vzadu poskakujícího Falmera, tak si říkám - Sv. Václave, Ty to vidíš ! Budu se zase jenom opakovat - ti nahoře jsou jenom kopií toho , co žije dole. Jestliže třikrát po sobě 60% voličů zvolí, to co je k mání a to nikoliv na pokyn Berlína, Moskvy či Bruselu,ale pouze na základě vlastní volby -tak říká jasně . JSME jako ONI ! Punktum .

Co jsme si navařili, tak si prostě vyžerme.USA má dnes jiné starosti, než tahat kaštany z ohně za zkorumplovanou elitu postkomunismu . Pro ni je relevantním partnerem Rusko, Čína či Indie a nikoliv zhrzení levičáci v podobě zkrachovalých 68-sátníků , trockistů a jiné pakáže, která dnes má potřebu mávat vlajkou USA a plivat na Východ.

Bylo by načase, kdyby naše elity začli vážně přemýšlet o to, zda chtějí sloužit zemi či vlastní kapse. Bylo by už záhodno, aby študáci místo infantilních akcí typu Inventura demokracie začli jasně a srozumitelně říkat svým rodičům, učitelům a obecně poskokům establismentu, soudruzi dost ! Cvičení CO a LM skončilo a když už je vše rozkradeno, ta ksnad začal čas na práci ! 




  

 

Žádné komentáře:

Okomentovat