Počet zobrazení stránky

úterý 24. listopadu 2009

Pudová střelba není totéž, co střelba od boku pane Profesore !

Knížákova Smršť 41

Milan Knížák, generální ředitel Národní galerie

Tento nadpis je uvozením článku prof. Knížáka, který byl zveřejněn v posledním čísle pro-klausovském zinu Fragmenty. Já osobně umění pana profesora nerozumím, ale nikdy bych si netroufl tvrdit, že je uměleckým břídílem či dokonce člověkem  bez vzdělání. Je mnoho případů, kdy lidé kumštu mají dar od Boha a žádné tituly nepotřebují či jsou jim k ničemu !
Ono je to pikantní obzvláš´t v dnešní době, kdy vylézají na povrch různí lži-doktoři či lži-Bc. a jistě nebude náhodou, že jsou vesměs členy strany modrého brka či jsou to benga. Opravdu "vybraná" společnost - jen naflusat do ksichtu !

Já ten článek nebudu překopírovávat, protože s ním nehodlám polemizovat, ačkoliv jindy tvrdím, že považuji za nehoráznost, kdy kdejaký niemand vede polemiky třeba i s renomovaným docentem ani nepřetiskne či alespoň nenatapetuje komparativní materii.  
Článek je k přečtení na již uvedeném webu. Já pouze budud reagovat na dílčí dle mého soudu rozpory v jinak konzistetním článku samotném.  

1/ Silně bych se ohradil proti tvrzení, že tupohlávek je slušným člověkem a že ODS je v zásadě parta slušných lidí. Respektuji silně pravicové názory pana profesora,ale zde opravdu použiji svého klišé- že na slabší intelektuální chvílku má nárok i profesor umění ................Stavět ji do protikladu ČSSD coby vzor ctnosti je opravdu téměř projevem ideové zaslepenosti či ztrátou soudnosti !

2/ Že nemám bývalého zeměpána z mnoha důvodů rád, to je obecně známo. přesto si myslím, že mu pan profesor malinko křivdí. Havel jako člověk světla ramp v prvopočátku různými metály apod chtěl asi upřimně odměnit ty,kteří trpěli. To že časem si z toho udělal živnost pro svoje kamarády z mokré čtvrti je obecně známo a v tomto kontextu má pan profesor pravdu. Ona vrcholem cynismu byla udělená amnestie Odložilovi junioru a té pobratince z Hradčan, která chtěla zcizit pomocí zfalšovaného nároku v restituci barák za cca 15 milionů.  

3/ Kde si myslím, že ale prof. přestřelil byla nemístná a zaujatá kritika udělení státních vyznamenání panu Gottovi a kdysi panu Vávrovi současným presidentem. Tvrdit, že pan Gott je miláčkem nevzdělaných starých nostalgiků je stejná pitomost, jako tvrdit, že Plastic People jsou vrcholem rockového snažení v ČR.  On kdyby si trochu opatřil informace konkrétně o panu Vávrovi a jím kritizovaný moment, že tento již dostal Svatováclavskou orlici za Protektorátu, tak by zjistil zajímavou věc. Stejnou otázku s podtonem kritiky položil jmenovanému režiséru vyvolený jménem Lustig. Pan Vávra mu odpověděl - já myslel, že oni jsou chytřejší pane Lustig / jinak řečeno - oni i přes svoji proklamovanou nadřazenost jsou obyčejným hlupákem/. Ona otázka není zda přimout či nepřijmout za Protektorátu tento metál, ale zda přijmout a tvořit pro lidi a nebo nepřijmout a skončit v Dachau...........A to pokímím, že pan Klaus programově uděluje vyznamenání lidem, kteří nepatří mezi samozvané elitáře a dává tím signál, že je presidentem obyčejných lidí, nikoliv kořalů z Malé Strany a jejich variací................
4/Ono tam zaznělo ještě několik disharmonických tonů, ale to lze vysvětlit pohledem pana Knížáka na svět kolem sebe. To že ČR je přímo eldorádem průměrnosti a kumštýřských sraček, pod to se podepíši. Dnes jsme potkal na poště jednu "modelku", která se ptala -kolik stojí známka na dopis, ale cenu Blesku zná z paměti ! 


TGM k 70.narozeninám kdysi, zednářům k 20.výročí předání moci dnes !
Vlajka
 

Žádné komentáře:

Okomentovat