Počet zobrazení stránky

neděle 15. listopadu 2009

Pravdo-láskaři jako inspirace...............


Ať pravda a láska zvítězí nad lží a nenávistí............autor citátu tvrdí, že si to vymyslel jako jistý azimut v éře předávání moci v tehdejší ČSSR.
Hledá-li člověk v pramenech nezednářských, zejména katolických -které se historii svobodných zednářů zabávají - a nemají tito autoři apriori potřebu si do nicj kopnout,ale poctivě mapují téměř třsetletý souboj kožených zástěr a katolické církve, tak narazí na kromě jiného zajímavou informaci :
Toto hnutí samo sebe nazývá jako hnutí PRAVDY, LÁSKY a bratrské pomoci ....... Myslím, že už je trochu jasněni.................Studuje-li člověk tuto bratrskou pomoc po linii materiální / hmotné/ a strukturální, dojde k poměrně zajímavému zjištění- ono nejde o nic jiného, než velice sofistikovanou podobu KLIENTSKÉHO systému, množinu vzájemných výhod - zase mne napadá předstupeň korupce , na venek tj.směrem k veřejnosti viditelné rezidentury v podobě nadací, lži-humanistických spolků, o.s. a dnes toliko propagovaného občanského prostoru, tj. platformy, kde nikým nedelegovaní mesiáši,apologeti a tzv.nezávislí intelektuálové či novináři pod hlavičkou třetího sektoru pokračují ve svoji historické práci. Jelikož je již téměř rozložena historická triáda ŘKC tj. Bůh - vlast - rodina, dnes se pokračuje v ideových deviacích typu gender hnutí, sodomiti všech odrůd, menšiny jakkoliv podivně zkonstruované a to vše za účelem zlikvidování konstruktu národa, manželství ,cti a pravdy. Nebudem si přeci nic nalhávat, zkuste dnes říci NAHLAS, že jste muž bílé rasy, ženatý a věrný ženě, věříce v Boha a věren svému národu a dostane se Vám takových políčků, že budete přemýšlet, zda Orwell neměl správnou předtuchu ..............Ale zabýhám trochu mimo předmět zamyšlení !



K předmětu mého zamyšlení se dostanu skrze návštěvu Sv. Otce letos v ČR.Jeho pobyt byl na veřejných mediích komentován mnoha lidmi. Nedělám si iluze, že i tito lidé byli pečlivě vybíráni. Ale to samo o sobě nevadí. Já jsem velice pozorně naslouchal pozorně několika vystoupením prof.dr. Halíka, papežského preláta. To že tento pán patří k ekipě pana Havla je obecně známo. Nakonec biskup Malý je totéž v bleděmodrém. Přesto prof. Halík má trochu vyjmečné postavení ve vztahu k ŘKC a svobodnýmu zednáři. Tento velice erudovaný muž jaksi neuspěl v rámci ČBK v boji o post biskupa. Ono nakonec mít na tomto postě "fousatou "lišku z vinice je i pro český episkopát moc. V těchto komentářích při návštěvě Svatého otce páter Halík se netajil velkou intelektální nadřazeností k ČBK a zaobalil to slovy, že ona je v jakémsi zajetí lidového katolicismu a že současná epocha potřebuje trochu více. Zajímavá formulace........., že ? Ale abych nebyl k tomuto muži s ambivalentním postavením k ČBK nespravedlivý.

On vyslovil nádhernou myšlenku, která by neměla zapadnout. On řekl něco v tom smyslu, že epocha postmoderny toliko charakteristická relativismy všeho druhu a že by stálo za zvážení i pro ni samotnou, zda by neměla tento relativismu sama podrobit procesu RELATIVIZACE ! A jsme doma .........

Ono se to celé nevymyká trajektorii Hegela - tj TEZE, NEGACE, NEGACE NEGACE ! Pro odpůrce pravdo-láskařů z toho plyne zásadní poučení :
intelektuálně se netopořit při snaze intelektálně s nimi soupeřit a z hlediska zavilého ideového prizmatu napsat agitčický blábol - že Kopale - a nebo se obrnit či spíše uzavřít do pouzdra pohledu vzad a psát / že pane Semíne .........../.

Já nemám rád z mnoha důvodů již citovaného pána, jsem obezřetný před vším, co vyjde z pera třeba doc. Šiklové či J.Urbana,ale a to hlavně - konkrétně u posledně jmenovaného studuji / ano studuji, nikoliv čtu / jeho články velice bedlivě. Oni tito lidé nesdělují světu kolem jenom tak , že nemají co dělat. Oni dávají přesné informace o svém vidění světa a ani se tím netají.


Logicky z toho plyne, že považuji-li je za ideové nepřátele, tak budu dělat, to co dělali katolíci v době nesvobody. Studovali M-L, aby ho znali lépe než leckdy církevní tajemníci ! Punktum !  

 

Žádné komentáře:

Okomentovat