Počet zobrazení stránky

pondělí 16. listopadu 2009

Stažení se -upozadění ještě neznamená nebýt ve střehu............


Antifa je zlo (update)

Autor: Filip Sklenář
15.11.2009 20:18
Říkám-li o sobě, že jsem "anarchista", myslím to ve svérázném přeneseném významu: takto se příležitostně hlásím ke katolicismu, ateismu, židovství ba i islámu. Pravda je taková, že skutečný anarchista takový, jako je, čili tradiční české áčko, je jako nepřítel státu nepřítelem demokracie, svobody a lidských práv vůbec.
Někdy se člověku zdá - hlavně, když má pocit, že stát nedělá svoji práci dobře - že existují větší a menší nepřátelé svobody, demokracie a lidských práv vůbec. Že je anarchista "lepší" a "neonacista" horší, že zkrátka použijeme menší zlo v boji proti zlu většímu. Budiž, někdy to tak i udělat lze.
Existuje ale nějaký důvod tvrdit, že áčka jsou menší zlo než neonky? Vůbec. Násilníci - a násilníci. Pouliční výtržníci - a pouliční výtržníci. Nepřátelé svobody a lidských práv vůbec - a nepřátelé svobody a lidských práv vůbec. Obě skupiny vyvíjejí silně zakonspirovanou činnost, která hraničí se zločinným spolčováním, nebo jím přímo je, obě skupiny si nelámou hlavu se zákonem.
Tato hra na kovboje a indiány, kterou spolu vedou dvě partičky notně přerostlých puberťáků, nemá žádného lepšího. Obě skupiny opustily cestu, jak kdysi řekl v jiné souvislosti vtipně Rath, euroatlantické civilizace, a hledat v jedné nebo druhé spojence v boji za věc, o kterou se všichni příčetní lidé bojí, totiž věc lidských práv a svobody vůbec, je neprozíravé.
Pro áčka je nepřítelem "establishment", pro neonky je nepřítelem - kupodivu "establishment". Obě slova (establishment a establishment) znamenají demokratickou republiku, garanta lidských práv.
Hledáme-li nejodpornější establishment světa, řeknou nám neonky i áčka totéž - je to Izrael, tento odporný stát, který skutečně bezohledně trestá teroristy. To ale jenom na okraj. Ačkoliv běžné české áčko či přispěvatel Britských listů je skutečně dostatečně blbé na to, aby zbodlo jakýkoliv dezinformační blaf od Hizballáhu a spravedlivě se rozhořčilo, jak zle se islámským nepřátelům svobody a lidských práv (tedy přirozeným spojencům anarchistů a taky neonacistů) vede, nemyslím si vůbec, že by ke zveřejnění onoho faux pas s Kostlánem mladším vedl Antifu antisemitismus.
Nicméně i na tomto hloupém úletu (nedokážu posoudit, nakolik se Antifa pohybuje v mezích č. zákonů, když provádí podobné diskreditační kampaně) je vidět jedna důležitá věc: mezi dvěma nepřáteli svobody nemáme ani jednoho přítele. Na monitoring extremistů máme specielní policejní útvary, na jejich pronásledování soudy, na jejich udávání mail a telefon, papír a tužku.
Tady se odhaluje ta příčina nedorozumění mezi Věrkou Tydlitátovou a spoustou naprosto normálně demokraticky smýšlejících lidí, které ona pak považuje za fašisty či sympatizanty neonacistů, zatímco oni ji za fanatickou a nebezpečnou sionistku. Samozřejmě. Drtivá většina lidí si přeje, aby byl ve vězení pokud možno každý neonacista, a to pokud možno na doživotí. Jenže je důležité, aby se tam dostal zákonnou cestou, abychom omylem při pronásledování čerta nezačali stranit ďáblu, že...
Pokud jde o to, kdo je nebezpečnější - jestli áčko nebo nácek, není to jednoduché říct. Náckové se častěji dopustí nějaké vraždy, áčka zase rozbíjejí společnost zevnitř a šíří kolem sebe určitou pseudonáboženskou paranoiu, ovzduší nedůvěry ve všechno dobré, co kdy lidi vytvořili, ba přímo pohrdání k tomu, což pak zase posiluje tendence mnohých snít o světě, kde černá je černá a bílá je bílá.
Update:
Věra Tydlitátová se ohrazuje, že to vypadá, jako by někdy měla něco společného s Antifou. To jsem vůbec ani nechtěl naznačit, natož tvrdit. 

Aby bylo jasno od samého počátku - přetapetování článku blogera Fis jsem provedl z velice prozaického důvodu . Mám potřebu na něj reagovat a vzhledem k začínajícím vyhrocenostem a tudíž i moji neochotě tomu tak učinit v diskusi pod článkem provedu na svém blogu. Diskusní forum se mezitím plní reakcemi A-pakáže a nechxi býti s nimi v žádném případě spojován jako s kýmkoliv, kdo mi nesedí. Jelikož nepatřím k pitomcům ala jeden pro-Klausův agitčík, který vede "filipiku" třeba s doc. Pithartem a ni nezveřejní základní teze,pak považuji za normální pro nezasvěceného, že zveřejnění je výchozím bodem minimálně proto, aby věděl na co reaguji a s čím polemizuji !
Nebude nějak principiálně reagovat na dílší stanoviska či postřehy dotyčného blogera, protože v éře relativismu jsou pouze osobním názorem a takových je na netu dvanáct do tuctu. Tím apriori neříkám, že některé nejsou s mým pohledem kompaktibilní,ale opravdu nemám potřebu s jedinci tohoto druhu hledat společné body mého jsoucna. Pro mne je důležité, že jse nalezl ve svém životě "archimedův středobod " BYTÍ a tím je SAMOTA . Co se každý z toho odvodí či bude implikovat je mi opravdu šumák !

Nad čím jsem se opravdu pozastavil a upřimně zamyslel, byl moment, kdy bloger jakoby hledal východisko s klinče mezi lidmi, kteří jeho soupotnici nenávidí či jí dokonce pohrdají nikoliv z ideových důvodů,ale důvodů obyčejné lidské její protivnosti ...........

Já nakonec nepochybuji, že Fis toto činí v dobré víře, bohužel ono je to plácnutí do VODY a v zásadě k ničemu. Pokusím se vysvětlit proč . Můj psychický handicap mi umožnil velice dobře nakouknout do pozadí a "kuchařky " terapií. Ony terapie nejsou ničím jiným, než agnostickým pokusem korigovat povahové vlasnoti člověka a pomoci mu žít v reálném světě. Jejich atributem  je fakt, že ačkoliv ji absolvují lidé se stejným postižením, každý je a to hlavně z jiného sociálního prostředí a celý proces je mediován odborníkem . A dostáváme se k meritu věci- dotyčná známá blogera je obklopena jí podobnými a mediace absentuje !

Mám zkušenost, že když lidského jedince zasahne osudově něco, co přijde jako úder z čistého nebe / úmrtí, propuštění z práce, autonehoda apod/ -což v jejím případě bylo uveřejnění zprávy Antify na adresu syna jejího intima, začne se chovat dle pravidel konstituování člověka. Většinou se stahne do sobě,začne vyklízet pole a ústup tzv. racionalizací začne zdůvodňovat jako službu světu kolem sebe a přitom je to pouze "služba "sama sobě. Dotyčná samo několikráte prohlásila, že bude jí definovaným skupinám škodit, sama občas používá slovník, který svědčí o jisté formě psychopatie či alespoň hysterie. Nakolik v celém procesu hraje problém alkohol nevím,ale určitě bych to nepodceňoval.........To že se sama do dnes ne zcela vyrovnala se zásahy vyšší moci a občas z toho viní okolí, také o něčem vypovídá a je signifikantní !

A jsem u meritu celého problému - až přejde nepohoda, opět se dostanou do popředí její povahové vlastnosti a vliv jejího okolí. Jelikož terapie, která může míti i duchovní podobu / napřiklad šao-lin, klášter / zde není ,tak budeme tam, kde jsme dnes ! A to je dokola, takový je prostě běh světa a "skotačení"sebestředných jedinců v něm ! Punktum !

Já se jenom stahuji do ústraní z diskusního fora dotyčného blogera, protože věci jsou vážné a akce ANTIFY přinese zpětný ráz, který se mne netýká,ale ona i někdy poťouchlost na vyhrocené situace může vyvolat entropickou situaci !
 
Když byl v roce 1993 stavovsky zlikvidován ostravský Catani, který velice dobře rozpoznal, kdo jsou tehdejší mocní a k čemu mají sloužit, stahl se a dělal si svoje věci. Byl velice obezřetný a k lidem nedůvěřivý. Jaké bylo jeho překvapení, když na sklonku ivota v roce 2002 zjistil, že jeden z jeho nejbližších přátel na něj fízluje ! Proto jsem dále ve střehu !!!!! Vám nevěřím ani nos mezi očima a toho vidím !

Žádné komentáře:

Okomentovat