Počet zobrazení stránky

čtvrtek 19. listopadu 2009

"Irving" po česku ?

Petici za odvolání Žáčka podepsal i exprezident Havel

Aktivista Stanislav Penc sbírá podpisy na petici, která požaduje odvolání ředitele Ústavu pro studium totalitních režimů (ÚSTR) Pavla Žáčka. Pencovi vadí, že ústav ve své nové publikaci o vzniku Občanského fóra ukázal na výtvarníka Josku Skalníka jako na informátora StB, aniž vyslechl Skalníkovu verzi příběhu. Petici už podle Pence podepsal například exprezident Václav Havel.


Už nám to opět kolem ˇUřadu pro zkoumání totalitních režimů začíná opět vřít. Když proti jeho zřízení byli komunisté a někteří soc-dem, tak se stali terčem posměchu. On ten smích ovšem zasvěcené a "vyvolené" začal přecházet v moment, když tato instituce začala zveřejňovat padni komu padni. Nejdříve začal rozruch, když bylo zveřejněno, že skupina bří Mašínů to chtěl vzíti trochu terorem a ono to začlo vadit hlavně těm, kteří je chtěli vyznamenat a veděli , co by to pro veřejnost znamenalo. Poté začal humbuk, když vylezly na venek skutečnosti kolem mládí spisovatele Kundery. Profláknutá činost bývalého modrokošiláče a rezidenta CIA pro jižní Evropu prošla bez povšimnutí / protože je již mrtev nikdo ho nepotřebuje /. Poslední kapkou bylo zveřejněn skutečnosti, že v KD OF byl vědomý spolupracovník StB, který patřil k nejbližším přátelům pozdějšího zeměpána.

Tyto skutečnosti jsou již více jak 18 let známy a to už od doby, kdy vydal P.Cibulka svoje proslulé seznamy. Nakonec tehdejší pověřenec pro práci s materiály StB -současný velvyslanec na Ukrajině Bašta prohlásil, že tyto seznamy jsou identické s těmi, které byly předány porevolučnímu FMV. Akorát v niich chybělo cca 5 tisíc lidí, kteří byli vynecháni při lámání a následném tisku. Zda se uvedený nachází v oficiálních seznamech vydaných za éry jistého koloťuka nevím. Nakonec problematika pan Skalníka byla mnohokrát zpracována na stránkách NN i webu P.Cibulky samotného.


Jak uvádí sám M.Dolejší, poradce dr. Sachra na FMV bylo zde za aktivní J.Rumla účasti odvezeno cca 13 tisíc objektových a osobních svazků přátel VH a celé CH-77. Sám exporadce premiéra Adamce dr. Krejčí při nedávném vystoupení na jednom serveru položil otázku, proč není zkoumám historicky materiál o CH-77,ač se dle jeho slov dochoval ........mám pokračovat ?


Podívá-li se člověk na signatáře této petice, tak zjistí, žejde vesměs o figury, které jsou namočeny ve všem ,kde je rukopis Václava Havla. Kapitolou samo o  sobě je  její autor, který dle vlastních slov vlastní velkou databázi složek StB a MV ČSSR, kterou mu na disketách předal Havlův kamarád ze Slovenska zesnulý J.Langoš. Možná zde bychom mohli hledat kořeny občasných účelových mediálních provalů ve prospěch této skupiny.........


Nakonec nic nového pod sluncem - naše proti-benešovská opozice ve svých pamětech vzpomíná, jak člen rakouské policie a otec přítelkyně pozdější ženy E.Beneše Olič předal " Edovi " celý archiv rakouské policie. V něm byly shromážděny údaje všeho druhu na tehdejší politickou elitu a Beneš toho bezskurpulozně využíval !  

Snad Vás pane dr. Žáčku nečeká osud podobný tomuto muži ??????

 

 

Žádné komentáře:

Okomentovat