Počet zobrazení stránky

pondělí 9. listopadu 2009

Pomoc a informace na dálku..............


Předmět: zaslání
Datum: 9.11. 2009, 22:46 - dnes v 22:46
 

Dobrý den pánové,
byl jsem na faceobooku požádám adminem skupiny o podporu pana Cagáně. Podporu jsem vyslovil a zároveň slíbil, že vám zašlu svoje stanovisko.

Toliko zpráva meanstreimového periodika, které se netají svými antislovenskými stanovisky a je v rukou hnutí holocuast end cominterna. tj. deník SME

1)Vypískali izraelského veľvyslanca

Prednášku o budúcnosti Blízkeho východu z pohľadu Izraela rušili traja mladíci piskotom. Jeden sa otvorene hlási k extrémistom.

PREŠOV. Trojica mladíkov s palestínskou vlajkou a nápisom Stop židovskému rasizmu sa v piatok na pôde Prešovskej univerzity pískaním na píšťalkách snažila umlčať izraelského veľvyslanca Zeeva Bokera. Prednášal na tému Možnosti budúceho vývoja na Blízkom východe z pohľadu Izraela.

Dvaja z protestujúcich sú študentmi univerzity, tretí patrí podľa vyjadrení viacerých účastníkov besedy zrejme k niektorej z extrémistických organizácií, pravdepodobne k Slovenskej pospolitosti. Prezrádzalo ho logo na opasku. Po výzve moderátora, aby opustili miestnosť, trojica pokojne odišla. Ochranka veľvyslanca zasahovať nemusela.

„Incident vážne poškodil dobré meno školy. Myslím si, že obaja študenti by mali niesť zodpovednosť,“ povedal prodekan Filozofickej fakulty Vladimír Dančišin, ktorý prednášku uvádzal. Sloboda slova a prejavu je podľa neho na akademickej pôde posvätná, akékoľvek prejavy rasizmu či iných foriem extrémizmu sú však neprípustné.

„Po prednáške bola beseda, v rámci ktorej mohli slobodne vyjadriť svoj názor. Koniec koncov, pán veľvyslanec dostal viacero nepríjemných otázok, na ktoré aj odpovedal,“ povedal Dančišin. „Aktéri provokácie však nechceli s pánom veľvyslancom debatovať. Mám pocit, že skôr sa ho snažili hneď na začiatku umlčať.“
Neurčitá hranica

Zeev Boker považuje incident za vážny. „Každý sa môže pýtať slušným spôsobom. To, čo predviedli tí traja muži, na univerzite nečakáte.

Nechce však robiť unáhlené uzávery. „Dúfam, že je to izolovaný prípad. Mali by sme byť opatrní. Môže to mať antisemitský náznak, pretože hranica medzi antisemitizmom a antiizraelstvom je veľmi neurčitá.“ Verí, že situácia na Slovensku, pokiaľ ide o antisemitizmus, je lepšia ako v okolitých krajinách.

Jeden z protestujúcich je študentom Gréckokatolíckej teologickej fakulty. Druhý študuje na Fakulte humanitných a prírodných vied a v sobotu mal odcestovať ako jeden z reprezentantov univerzity do Holandska.

Prorektorka Iveta Kovalčíková jeho účasť v poslednej chvíli zrušila. „Projekt Together je zameraný na multikultúrny dialóg v Európe. Účasť na prezentácii v Holandsku by mala byť pre študentov odmenou. Takýto človek tam nemá čo hľadať,“ povedala.

Poľutovanie vyjadril aj rektor René Matlovič. Forma, ktorou študenti vyjadrili svoj názor, sa nedá podľa neho akceptovať. Predpokladá, že vec budú riešiť ich fakulty.

pondelok 9. 11. 2009 | Mikuláš Jesenský

Toto je interpretace přátel pana Cagáně, členů o.s. NSS na facebooku

  Andrak Richard 09 listopad v 19:15 Odpovědět
Prosím ťa podporu nášho kamaráta Igora Cagáňa tým, že sa pridáš do našej skupiny – „SOM PROTI POTRESTANIU ŠTUDENTA IGORA CAGÁŇA, ZA VYJADRENIE SVOJHO NÁZORU“

- Igor Cagáň je študent na Fakulte humanitných a prírodných vied v Prešove. Je jedným z účastníkov piatkového (6. 11. 2009) pokojného vyjadrenia nesúhlasu s vystúpením izraelského veľvyslanca Zeeva Bokera na Prešovskej univerzite. Ten mal na univerzitnej pôde prednášať o „budúcnosti Blízkeho východu“. Je viac než zrejmé, že išlo o otvorenú politickú propagandu Izraela na akademickej pôde, čo je neprípustné. Následne bol študent Igor Cagáň potrestaný tým, že mu bola odopretá cesta do Holandska, kde mal cestovať ako jeden z reprezentantov univerzity. V týchto chvíľach je označovaný za antisemitu, extrémistu a na jeho osobu je vyvíjaný silný tlak spolu s vyhrážkami zo strany kompetentných jeho fakulty ohľadom ďalšieho potrestania jeho osoby. Uvedomme si, že Ústava Slovenskej republiky nám zaručuje právo na slobodné vyjadrenie svojho názoru bez strachu, že za to budeme trestaný. Alebo je to tak, že Prešovská univerzita háji cudzie štátne záujmy? Ako je možné, že Izrael na Slovensku rozhoduje o tom, kto môže študovať a kto nie?



Člen Nové slobodné Slovensko

Vďaka

Pánové, budu velice strohý ve svém výrazivu. Pan Igor je obyčejný OSEL. Já nevím, zda je opravdu tak naivní či ideově zpitomnělý, ale ono jít v dnešní době na besedu s velvyslancem sionistického státu s členem Slovenské pospolitosti , nota bene nikoliv studentem považuji za hloupost velkého ražení.
Jelikož pravidelně čtu příspěvky pana Cagáně na facebooku, tak mám jistý obrázek o něm. Jde o muže určitě talentovaného, ale také dosti přímočarého a neochotného vnímat realitu.
Je mi 46 let, působím na české nacionální scéně 20 let, mám hodně nepřátel a minimum přátel. Šel jsem mnoha bludnými cestami,ale jedině chybami se člověk učí.
Igore svoje přátele si vybíráte sám a za svoje jednání jste plně odpovědný. Já znám Vaše radikální názory na romsko-cikánskou menšinu, jste prostě asemitou / nikoliv antisemitou / a militantním antisionistou. To samo o sobě je v dnešním politickém klimatu vnitřně i geopolitickém téměř sebevražedná kombinace. K tomu když si přibalíte na podobný mentální mejdan s velvyslancem Izraele kámoše z SP, tak nečekejte "pochvalu".
Už při snaze mediace NSS mezi SHO a SP jsem Vám sdělil, že jde o blouznění a obyčejnou pitomost. Jak naložíte s mými informace / nikoliv radami / je Vaše věc. Vy i á odmítáme rasový amtisemitismus, neznám Váš názor na náboženský antijudaismus. Já osobně jsem asemita v tom smyslu, že Židy respektuji, dovoluji si vyslovit kritiku na jeich chování a občas pošlu k čertu fanatické filosemity, kteří v mnoha případech zamořují území VŠ stejně jako marxisté všech odrůd.
Kronus Jaroslav - člen SPR-RSČ

Žádné komentáře:

Okomentovat