Počet zobrazení stránky

pondělí 23. listopadu 2009

nacionální " Oktober fest " po česku -aneb dále Sbohem rozume !









Vypadá to, že mám rád barvičky -ale já jenom respektuji drrrramatikem vyrrrčenou tezi o rrrozmanitosti života . Tím nechci ani naznačit, že bych byl nějako okouzlen existencialismem či dokonce jeho mrtvným klonem- což je absurdním dramatem.

Bude to již téměř 17 měsíců, kdy jsem napsal článek pod názvem Omyly mladých nacionalistů. Sklerotikům připomenu, že se jednalo o jakousi inventuru stavu národního aktivismu -by´t dobově determinovaného. Na druhou stranu je potřeba poctivě říci, že infantilnost a naprostá myšlenková sterilita a impotence či dosti značná absence obyčejné odvahy zase toliko toho nezměnila a když, tak bohužel v aspektech, které mohou býti těžko nosné ve smyslu dlouhodobé strategie.

Jediné co se změnilo u moji osoby, bylo poznání starého přísloví , že nejlépe se s přítele stane nepřítel, když mu půjčíš peníze / že Kopale a Baciku /. Ale on čas rány zhojí a jak říká prof. Zelený / kterého si rádi berou do svých nevymáchaných úst třeba již uvedený Kopal/, cituji : jenom pošetilec jde životem s hloupějšími lidmi, než je on sám. Z toho dovozeno, je lepší jíti klopotným a v mnoha případech slzavým údolím sám. Má to jednu výhodu, když nic jiného.

Člověk je odpovědný jenom za sebe nemusí neustále poslouchat kvičení panoptika frustrovaného životními neůspěchy či
pozorovat komedii leckdy politické kafilerie s mimikry "posledních "spravedlivých " či mesiášů. Já to budu říkat neustále dokola -ono největším Mesiášem se většinou deklaruje ten, kterému svítí nad manželskou postelí červená lucerna, bojí se hodit kamenem aby netrefil dítě, protože neví které je jeho a když přijde k lámání chleba, tak zmizne jak pára nad hrncem....

Ani jsem netušil, že článek o slovenském politické aktivismu zahýbe toliko sebevědomou image jednoho o.s. Já bohužel nejsem odpovědný za skutečnost, že jeho vedení a nevím zda vědomně či z obyčejné hlouposti si nechá působit ve svém akčním rádiusu lidi, kteří jsou pod drobnohledem nejenom kriminální policie,ale i zpravodajských služeb !

Nedávno byl jeden český filozof oceněn cenou Nadace CH-77 .Poslouchal jsem s ním rozhovor na jednom veřejném rádiu. On tento vcelku skromný muž, kterého dle mého soudu chce bývalý zeměpán zlanařit do okruhu svých "přátel" a možná mu "nasadit" i koženou zástěru mne zaujal jednou myšlenkou. On řekl, že vše špatné je vždy k něčemu dobré a že vše dobré, je vždy k něčemu špatné. Dále rozvinul tezi, že mezi těmito poly osciluje jeho pohled na svět, respektive, že z tohoto úhlu pohledu on hodnotí běh událostí. Svým pohledem bych to řekl takto- každá krize je šance na změnu a lidově řečno být momentálně v laufu neznamená ztratit ostražitost a smysl pro realitu všedního dne .


No začnu se věnovat tomu, čemu je určen předmět tohoto zamyšlení. Ono to bude takové opakovní již uvedených OMYLů, akorát v redukované formě -jinak řečeno, vynechám tisková periodika, aktivistické organizace apod a zaměřím se pouze na politické strany, kterých je dle výše uvedených znaků přehršel.


Odpustím si cynické poznámky typu- 2/3 z nich mohou organizovat sjezdy ve výtahy, 3/4 je jich švorc a to
nejenom finančně atd. Já budu toto zamyšlení stukturovat po ideové linii a od toho odvodím působení jednotlivých subjektů, leckdy roztomile komických -že jsem to napsal půvabně ?

Český politický nacionalismus měl dva základní směry vývoje.
Jeden udávala Národní demokracie a později k ní se přimknuvší proti-hradní směry a druhým byl český národní socialismus dr. Klofáče a jeho ČSNS. Já myslím, že jako úvodní teze by to mělo stačit. Považuji za zbytečné zde postulovat či spíše tlumočit základní idee uvedených, představitele, vývoj atd. Ponechám stranou dobově determinovaný český fašismus coby klon reakce některých evropských politiků na země ohrožené bolševismem, v mnoha případech reprezentovaným Židy.

Dle mého soudu jsou tyto dva směry součástí českého kolektivního vědomí, chce-li někdo součástí ducha a potažmo i duše. Ale od metafyziky k reálnému. Jenom pro stručnou ilustraci, první směr převzala po předámi moci v ČSSR ODS a byl jedním ze základních axiomů za éry V.Klause. Později začal býti vytěsňován a dnes je plně v režii SSO. Nepopírám, že velice rezonuje u agnostika Zahradila a na druhé straně u teisty Fajmona. Ten druhý směr po známých či utajených eskapádách jak majetkově zničit ČSNS během let 1990-2003 byl převzat současnou ČSSD. Také v ní je usazeno mnoho členů ČSS či ČSNS, kteří pochopili, že další pobyt v potápějící se kocábce ztrácí smysl a je dokonce barierou pro jejich mocenské ambice / že pane Křeček, paní Orgoníková atd .
Ale co čert nechtěl, ona se zde objevila ČSNS roku 2010 a tou je projekt SUVERENITA a vše, co kolem ní osciluje jako pokus o výtah k moci. A karty jsou rozdány a te´d začíná po možná trochu nudném a dlouhém eintree hlavní část HRY !

Co říci k projektu SSO ? Typičtí národní libertáni s proklamovanou vazbou na současného presidenta. Já si ovšem nejsem jist, zda ta vazba je opravdu tak eilná. Ale je možné, že zřetelný odstup je dán jenom současným postavením prof. Klause. Ekonomický neoliberalismu jak řemen, požadavek vystoupení z EU, silná vazba na USA a latentně na Izrael. Kolem tohoto středobodu oscilují leckdy panoptikální spolky či organizace, které jsou opravdu jenom stafáží, užitečnými idioty či v některých případech i solidní aktivisté. Určitou raritou na české poměry je fakt, že k vrcholnému think thanku SSO patří integrální katolíci. Neodpustím si poznámku, že jakmile začli zde působit, ihned přestaly rezonovat jejich občasné výlevy na adresu jistého etnika, které z jejich pohledu vyvolalo ukřižování INRI. Můj osobní názor je ten, že toto seskupení může zaujmout 1-2% voličů a do doby, než současný team presidenta bude na Hradě možná ani jiné ambice nemá, než si zajistit samofinancování.

Suverenita, která málem překročila při volbách do EP 5% je v trochu jiném postavení. Je vedena politickým matadorem, má vcelku solidní ideologické zázemí v podobě několika silně antiněmeckých a antikatolických organizací, které jsou napojeny na státní rozpočet. V ČSNS 05 je několik vykuků, kteří to hrají na několik stran, včetně Suverenity. Ono to nakonec budí i zdání, že Suverenita je vlastně lodivodem mnoha stran a organizací. Ona skutečnost je ale mnohem prozaičtější. Jsou v ní sdruženi členové několika jiných stran, které to prostě v mateřských partajích sere a nebo na ně nezbylo místo při rozdávání vstupenek ke korytům . Každopádne ing. Bobošíková neřekla poslední slovo a .............jenom ještě dodám, že paní Bobošíková to hraje vcelku šikovně. Staví se do role pravicového populisty a přitom má thémata, která vždy v ČR spíše tahla voliče levicové. Alfou a omegou jejího minimálního programu jsou -bývalí čeští Němci a ohrožení dekretů dr. Beneše, korupčnictví a klientelismus současných politických elit a velice sofistikovaný a latentní program, jak trochu přidusit štědrou sociální politku vůcči Cikánům..............

K tomu co jsem zavěsil v podobě znaků mimo zde citované jenom stručně- DS je následníkem českých fašistů s programem bílého nacionalismu a obyčejného lidového anticigánismu.

Republikáni jsou jenom v současné době fan clubem svého předsedy. Jejich bezradnost může býti také vyčkáváním za bukem,ale bohužel absence větší částky peněz než je třeba na zaregistrování KL, nemajíce peníze na audit za rok y 2007-9 a jiné chronicidy tuto spíše dělají nečitelnou a bohužel částečně i směšnou ! Bohužel !

NS, PaS, NSj - ty vesměs unikly pokusu státu je pozastavit v činnosti kvůli několikaleté absenci auditu. Jde o spolky čítající od 15-80 členů, kteří se baví tím, že jeden hlásá odkaz ke kalichu, druhý hlasitě sdělí, že do voleb nejdou ale podporují SSO a třetí byl konečnou stanicí pro nahnědlého katolíka Malého .
K osudu Nez -Dem mi není nic známo .



Žádné komentáře:

Okomentovat