Počet zobrazení stránky

sobota 28. listopadu 2009

Jedeme dál,........

vanější knihy ...
Filozofie

neděle, 17. května 2009


Laické filozofování

Určitě mnozí z Vás znají ty momenty v životě, kdy nás něco pohltí a nevíme si s tím rady.


Někteří si sednou v hospodě na jedno a když přestanou vidět na účet, tak je odnesou domů. Jiní zajdou za madam Kludskou a vysolí ji 1000,-Kč za to, že jim nakrmí hlavu nesmysly. 
Další vyhledají psychoanylytika, kterému se odjakživa říkalo cvokař a buď na pokladnu nebo za hotové jim tento šohaj sdělí, že pokud nevisí, tak je to v civilizační normě.


Další jako například Vandas, Kopal či Červenka vemou mikrofon a začnou burcovat davy. Někdy to skončí shovývavým úsměvem, jindy atakem policie či anarchistů.


Jiní jako například Randsdorf,Štětina či Falbr se bojí jít na jaterní testy a raději šilhají po Bruselu, kde je údajně špičková klinika pro ochlasty.


Korunu všemu nasadí již mířně věkem za zenitem český primas, který tak dloho bude nasírat českou společnost tím, že chce katedrálu Sv. Víta, až lidovci skončí na branami Parlamentu.


Bývavaly ovšem časy, že jedinec šel za panem farářem a svěřil se mu. Pan farář dotyčného vyslechl, sepnul ruce a řekl, synu co jsou tvé propblémy proti věčnosti ? Syn většinou poslušen slov farářových konstatoval, že téměř nic.


Mne ovšem irituje, že dle lidové moudrosti je i lidská blbost věčná. Premisa,že věčnost půjde v ruku v ruce s lidskou blbostí je pro mne silně frustrující!


Až přijede letos Svatý otec, kromě vlajky Vatikánu požádám některého z jeho suity o radu , co s tím ?
Mám obavu, že se dočkám odpovědi - co je to synu proti Věčnosti ?


A jsme opět na začátku !!!!!!!!!!!!!!! 

Žádné komentáře:

Okomentovat