Počet zobrazení stránky

pondělí 23. listopadu 2009

Zase jsem v klinči a to jenom, že chci znát PRAVDU !

Toto mají čestí AN stření Čechy na svém webu :

AN setkání na Slovensku + Den cti v Budapešti

Náročný víkend mají za sebou aktivisté AN Střední Čechy. Během pátku proběhlo v Trenčíně setkání českých a slovenských Autonomních nacionalistů a sobota patřila Dni cti v hlavním městě Maďarska Budapešti.



Víkendovou návštěvu u slovenských kamarádů dlouho připravovaly obě skupiny nacionalistů. Páteční setkání se neslo v duchu seznamení se se situací ve svých regionech. Obě skupiny si vyměnily zkušenosti v oblasti aktivismu, výroby transparentů, NS streat artu atd. Po úvodním posezení přichází návštěva místní restaurace a nezbytná ochutnávka slovenské kuchyně. Po této pracovní besedě přichází čas na zábavu a společně vyrážíme poznat noční život Trenčína. Zábava se protáhne až do brzkých ranních hodin, kdy vyrážíme směr Budapešť.

http://nacionaliste.com/storage/200902181206_budapest2.jpg

Byla to naše první návštěva Dne cti a byli jsme mile překvapeni charakterem akce, která se nesla v duchu uznání odvahy mladých obránců Budapešti a uctění jejich památky. Před začátkem akce vyrážíme do místní restaurace, kde jsme pohoštěni pravým maďarským gulášem. Čas začátku akce se rychle blíží a vyrážíme na místo srazu. Po krátkém pochodu se přibližně 2000 účastníků akce formuje do útvarů na Náměstí Hrdinů.

http://nacionaliste.com/storage/200902181207_budapest7.jpg

http://nacionaliste.com/storage/200902181207_budapest6.jpg

Naše česko-slovenská skupina nese v čele velmi podařený transparent a zaujímá místo na čele jednoho z útvarů. U řečnického pultu se postupně vystřídají řečníci z několika evropských zemí, včetně českého zástupce. Po projevové části následuje položení věnců k improvizovanému pomníku padlým vojákům ( akci přímo na místě bitvy, budapešťském hradě, úřady každý rok zakazují). Za České země pokládají věnec kamarádi z Odporu.

http://nacionaliste.com/storage/200902181207_budapest3.jpg

http://nacionaliste.com/storage/200902181206_budepest1.jpg

Akce na náměstí končí a dostáváme pozvánky na večerní koncert. Cestou na koncert si někteří stihnou udělat exkurzi na místní policejní oddělení a večer se všichni setkáváme v hudebním klubu na okraji Budapešti. Hudební produkce se skládá ze sedmi kapel, z nichž si největší ovace publika vyslouží italská formace Hate for Breakfast. Česká a slovenská část publika si ještě zabouří na českou kapelu Nomisterion a k ránu začíná strastiplná cesta zpět. Bez kamarádů z Komárna, kteří ovládají jak slovenštinu, tak maďarštinu, bychom byli ztraceni a za jejich pomoc nejen při cestě jim tímto děkujeme.

http://nacionaliste.com/storage/200902181207_budapest5.jpg

http://nacionaliste.com/storage/200902181207_budapest4.jpg

Po návratu do Trenčína ještě míříme na prohlídku místní dominanty, trenčínského hradu. Tím se pro nás uzavírá velmi náročný, ale na zážitky bohatý víkend. Setkání s AN Považie proběhlo přesně podle našich představ a věříme, že jsme nastolili nový trend ve spolupráci mezi českými a slovenskými Autonomními nacionalisty.

Autor/zdroj: AN Střední Čechy


Toto mi poslal aktivista AN Slovensky, když jsem v předchozím článku kritizoval vedení SHO za to, že na jejich akci vystupují An Slovenska a pak se diví, že o nich devotní media píší jako o extremistech, či spíše že s nimi kooperuké, že MS jim poskytuje logistické zázemí a že tato je podporována ze státního rozpočtu !

Žádné komentáře:

Okomentovat