Počet zobrazení stránky

neděle 29. listopadu 2009

Dopis do schránky občanů Kolína

mukolin_znak
mukolin_znak

Vlajka Města KolínaTento pátek byl na náměstí v Kolíně, které nese název po otci vlasti císaři a králi Karlu IV.rosvícen Vánoční strom. Pod ním je umístěna schrának přání občanů našeho města, kam lze umístit připomínky, které by si občané přáli...............

Pane starosto,
já moc přání nemám a když jsou, tak většinou koligují se streamem přání okolí. Přesto jich Vám několik sdělím a budu doufat, že se časem proění alespoň  v podměty, o kterých bude někdo přemýšlet. 
Přeji si , aby

1/ naše město i po dalších volbách mělo rozumné vedení .Jsem si vědom mnoha úskalí, které jste mi sdělil při naší nedávné schůzce. Vy víte, že nemám na zdejší úrovni žádný problém voli KL ODS,ač obsahuje i jména pro mne velice problematická -viz zdejší poslanec v EP.Naše město má 30 tisíc obyvatel a dluh l miliardu. To je částka přímo sebevražedná. Je dobře neustále artikulovat, že počátky tohoto dluhu jsou z éry vlády M.Zemana, který pod svoji vizí pobídek zahraničmímu kapitálu sice inicioval výstavbu TPCA,ale později se jím navržená vize stala vzhledem k finančním pobídkám a necháním naší komunality v turbulenci dalšího vývoje jí samotné......., zase -politické rozhodnutí z centra a nevzetí odpovědnosti za jeho následky ....Bylo by dobré, aby zdejší ODS pro další volby získala věrohodného koaličního parnera.
 2/jak sám jste naznačil, ČSSD se vlastním vývojem stala velice problematickou a zdejší filiálka liberálů z SNK majíce leckdy poblémy s ideovým ukotvením a absencí schopnosti socální akcentace je velikým dle mého soudu břemenem současné koalice.Kdo tím partnerem bude, ale silná zdejší už organizace TOP 09 by mohla býti jistou nadějí. Bohužel ČSL je zde velice slabá, byť je vedena slušným mužem a nevím, s kým bude nadále kooperovat. Já vstoupím-li do volebníhoé boje, tak jedině v případě, že se najde taková platforma, která bude mít na zdejší úrovni hlavně zájmy města na zřeteli a je vcelku lhosteno, jak bude ideově "zbarvena ".
3/ Aby lidé, jako Váš zástupce Mgr. Pekárek uměli odpovědět na jemu zaslaný e-mail typu pane Mgř., velice si cením vaší otevřenosti při našem předvolebním dialogu, ale on námi řešený problém je tak trochu součástí většího problému tj. samolibosti současných politických stran. Přesto jste byl prvním politikem, s nímž jsem po dialogu věřil, že ONI nejsou mimozemštěné,ale lidé s masa a kostí..............
4/ Aby naše město dále pěstovalo soužití mezi skupinami obyvatel, které zde žijí a mám na mysli zejména soužití nás etnických Čechů, českých Cikánů-Romů, asijské komunity, něco zahraničních dělníků a bohužel mimimálního počtu turistů..................
5/ Aby vedení hlavně zdejší městské policie přehodnotilo svoji strategii a velice rychle přijalo systém regionalizace této součásti a tzv. okrskáři chodili po městě pěšky a viděli město i jinak, než z projíždějícího auta.
6/ Abych po půlnoci na procházce městem nepotkával jenom nalité, ale i ty, kteří mají důvod k procháce po našem městě spočívající v jiném důvodu, než jak se přemístit z jedné putyky do většinou herny, obstarat si drogy či při návratu z diskotéky v Nových lázních demolovat město - a to převážně v jeho v samém centru !
7/zvýšit investice do těch projektů, které zatraktivní město pro cizinecký ruch. Já se ihned o jednom zmíním. Bohužel zase jste legitimoval dle mého soudu hloupou akci Kameny zesnulých. Já bych Vám navrhl či spíše tak trochu rozvedl již NÁPAD, který jsem jií nedávno uvedl jako Okrajový motiv. Z našeho města bylo odsunuto cca 2000 židovských spoluobčanů do vyhlazovacíh táborů. Že se jich vrátilo minimum či možná téměř nikdo já o tom nepochybuji. Město má ve svém majetku zdejší synagogu, která velkou část roku je uzavřena. V město je též zachovaná část bývalého židovského města včetně hrbitova. Co místo občasného pokládání destiček na chodníky požádat EU o GRANT, ze kterého by bylo sanováno vyhotovení seznamu oněch dvou tisíc občanů - kolínských Židů a zřdit ve zdejší synagoze expozici o tomto úseku zdejších a i našich dějin ? Víte, takové malé Jad Vaschem !
 Jsem si jist, že v této snaze nebude město osamoceno a podaří-li se tento projekt zrealizovat, stane se toto místi vyhledávanou turistickou atrakcí se všim co to implikuje ! A věřte, že evropské i zaoceánské Židovstvo umí být stědré a turistický ruch tohoto druhu je dnes přímo zlatou nosnicí . Ona legendární Meislovka v Praze by mohla vyprávět !!!!
8/ Docela bych i uvítal, kdyby bylo v regionálních podmínkách zhodnoceno období tzv. internačního tábora RNV z roku 1945. Dle dobových pramenů zde "prasklo" 100 lidských lebek při jedné noci. Osud legionáře Suldovského je již znám, situace v tomto táboře byla již zpracována dnes již zesnulým spisovatelm J.Benešem a i  ředitel zdejší knihovny pan Kárník také ledacos již soustředil a čátečně zpracoval........Že se to mnoha lidem nelíbilo, ono svědomí pálí i po mnoha desítkách let, že soudruzi revoluční gardisté a jiní............./ vám podobní / !
9/ Aby vedení některých orgánů státní moci, třeba jako je Úřad práce umělo komunikovat s lidmi i technikou internetovou a nedělalo mrtné brouky. On zaslaný dotaz v obecné rovině majíce sloužit člověku k přizpůsobení se řešení konkrétního  je věcí možná pro byrokrata indiferentní,ale jedinec mající na tomto interes po obdržení zpětné vazby pak přijde k úřednímu jednání připraven a nemusí se věci zase řešit odkazem typu - Vy nemáte, Vy jste si měl přinést atd.
10/ Pak už jenom , aby zaměstnanci veřejné moci měli na vědomí, že jejich vstřícnost k veřejnoti obecně je znakem vyspělosti i JICH SAMÝCH a není nutno, aby člověk byl někoho známým či jinak společensky protěžovaný, aby se mu uměli podívat do očí !§!

Kronus Jaroslav -obyvatel Kolína a Váš volič do Senátu 


P.S. Dnes ještě o TOP 09 a reakce  na pány Semíny a Kindlera při zdůvodńování jejich aktivit proti LRS ve společenství DOST a jeho satelitech............. 

Žádné komentáře:

Okomentovat