Počet zobrazení stránky

čtvrtek 26. listopadu 2009

Ono mít vizi také znamená mít disciplínu a umět si odříc...........

www.ods.cz


Je asi známo, že jsem člověkem s velkým sociálním cítěním, že žiji skromně, tak trochu upozaděn, vyhýbám se lidskému běsnění  a hledám spíše samotu a společnost knih , netu a svého psa. O to intenzivněji pozoruji svět a možná až v jistém smyslu jím elitářsky pohrdám. Ono to ovšem není tak docela pravda. Jestli pohrdám, tak lidskou zpupností, pýchou, samozvanými nositeli gender myšlenek a vším, co nechutně je cpáno do mozků svobodných lidí. Samozřejmě, že s tím v ruce v ruce jsem přímo běsný proti atavistickým pudům, které bych označil v politice za projekty konzervativní kontrarevoluce.

S mnoha nacionalisty se prostě principielně neshodnu na tom, že ono jít proti duchu doby není totéž jaké jít proti toku času ! Kolik bylo promarněno lidského úsilí a znehodnoceno stran či hnutí jenom proto, že jejich leadři hledali pošetile vzory v hnutích starách 60 či více let a leckdy zapomněli, že tato hnutí jsou neopakovatelná, protože byla dobově determinovaná.........

Teprve příchod schopných a v mnohém nezatížených lidí přinesl průlom do národního hnutí. Mám tím na mysli konstituování SSO a sice asi dosti utilitárně,ale přesto velice zdatně zkonstruovaný projekt SUVERENITA. Vše ostatní je ztrátou času a plýtvaní energií ,včetně intelektuální. Jako odstrašující příklad křeče je například rozkol v Republikánské straně mezi partickou dr. Sládka a samozvanými revolucionáři z jmO Rep

Situace či platforma DS coby institucionalizovaný pokus podchytit patologickou sedlinu společnosti je pouze kalením vody, dopravení nacistického podzemí přímo státnimu aparátu do chřtánu a jeho prostřednictvím na Pankrác, honění si ega jednoho individua učícího se kdysi gesta dr. Sládka před zrcadlem a dnes profízlovaný spolek, který si hnutí cominterna end holocaust pošle , kam bude chtít !

Ale abych se vrátil k původní myšlence. Ona mne k ní insirovala dnešní diskuse s jednou lekárnickou magistrou.Musím se vrátit k jedné základní myšlence ODS v polovině devadesátých let minulého století. Tehdy hegemonální ODS coby platforma zbohatlíků, restituentů, rentierů,ale i dobře placeného dělnictva a úřednictva byla vyzvána V.Klausem ,aby si udržela charakter všelidové strany, tj. strany členů napříč sociálním spektrem . Václav Klaus tenkrát varoval před atributy strany stavovské v poměrech konce století. Kdo dnes volí ODS je obecně známo a od toho se bohužel odvozuje chování jejího vedení, které ale nějak postrádá sebereflexi při volebním výprasku či okolnostmi, které poslaly její vládu k čertu.
Já například věřím, že projekt reformy zdravotnictví načrtnutý dr. Šnajdrem a politicky zaštítěný dr. Julínkem patřil k tomu nejlepšímu, co v podmínkách ČR za poslední leta vzniklo. Ponechme stranou úlety typu placení 60.-Kč za novorozeně v inkubátoru apod.To že české zdravotnictví potřebuje jasnou dělící čáru, mezistandartem a nadstandartem, jistou spoluúčast pacientů v podobě 30,-Kč u lékaře či 60,-Kč za den pobytu ve zdravotnickém zařízení.
Je zřejmě úletem 30,-Kč za recept, když se doplácí na léky. Bohužel tento vcelku ambiciozní projekt byl zhacen buranstvím dua Julínek-Cikert, bezskurpulozností při prodeji veřejného zdravotnictví v krajích a téměř na obdiv dávané protěžování farmacetuické lobby. Když si člověk uvědomí, že tento obor je snad po prodeji zbraní a petrochemii nejvýnosnějším obchodem, tak si může jenom člověk domýšlet, kolik ti modří landknechti inkasovali do vrecka, když dělali přáškařům "pomyšlení ". Při mentalitě české společnosti pak opravdu stačí duo Pupkin-Drát a vše jde do kopru . Bohužel nejenom provaření korupčníci,ale i dobrý nápad. 

Když jsem sledoval poslední směn ODS, tak jsem dospěl k názoru, že ti si jsou jistí tak sami sebou, že snad ani nevnímají co se kolem nich děje. Doprovodný kabaret jsem již komentoval. Akorát chybaly holky z E 55 a byli by všichni pohromadě !  




 

Žádné komentáře:

Okomentovat