Počet zobrazení stránky

úterý 10. listopadu 2009

zasláno kolínským periodikům.............

Je to asi měsíc,kdy zdejší přispivatel pan Mevald napsal článek- takto má vypadat policie. Já nebudu pro příklady chodit daleko, protože ono vše již bylo vyzkoušeno a jde jenom to umět aplikovat na zdejší poměry.
Na zdejším zastupitelstvu se již vede delší dobu debata o tom, zda provést teritoralizaci zdejší městské policie. V principu nejde o nic jiného, než že každý člen MP bude mít přidělený svůj rajon a část svoji pracovní doby stráví pěší pochůzkou v tomto. Tradici to má již v tzv.okrskových zmocněncích, přiměřeně ve výkonu služby četnictva v éře předválečné,ale i v institutu hlídkové služby VB či tzv.inspektorů s územní a objektovou odpovědností . Zdejší MP kromě jakého si výkonu pěší služby v centru města a soustavného projíždění autem hlavními ulicemi města a obligatorního chytání řidičů za starým mostem nic podobného neprovádí. Vedení města i vedení samotné MP tyto metody odmítá a jakýmsi šidítkem má býti zavedení "telefonních " okrskářů. V principu půjde o to, že každý region bude míti virtuálního městského strážníka, kterému bude moci občan zavolat. Hm, přesně rozehrávka v samém systému k tomu, že občan zavolá, dotyčný mu řekne -až se bude něco dít, tak nám dejte vědět, občan si pomyslí něco o zadní části těla a život půjde dál.
Kdyby náhodou dotyční páni politici a vrcholní ouřadové MP samotné používali hlavu, tak třeba zjistí, že samotní strážníci vystoupením z auta a pohybem mezi lidem obecným se doví kromě jiného so je trápí, jak teritorium vypadá apod. Například by zjistili, že když jedou v autě po hlavní silnici, tak za rohem v ulici boční řečeno slovy D.Landy -opilec blil, že se nám kolem Labe rozmohly nějak " světlušky ", že dětská hřiště jsou okupována zdejšími lokálními variacemi minigangů se vším, co s tím souvisí atd.
Cíti-li čtenář s mého článku jisté pohrdání a aroganci, není daleko od pravdy. Jsem opravdu již unaven vést věcnou diskusi v zemi, kde čím hloupější sedlák, tím větší brambory a drzé čelo účinnější poplužního dvora. Nakonec ryba smrdí od hlavy a každá entita má takovou vládu, jakou si zaslouží. jinak řečeno, není horší vlády, než entity , která si ji volí !

Žádné komentáře:

Okomentovat