Počet zobrazení stránky

středa 25. listopadu 2009

BANÁNOVÁ CHAZARIE non plus ultra......................

O privatizaci České spořitelny se už zajímá i FBI






 

Když občas se zmíním o ČR jako chazarském banán-státu, tak jenom čekám, kdy začně žlutá internacionála či spíše její poskoci kvičet. Nakonec jsem si zvykl a život jde dál . Mne prostě nikdo nevymluví, že řekněme "staročeši" s původním místem osídlení kdesi v Ásii a konvertující k jednomu monoteistickému náboženství využíji vždy historicky přelomových okamžiků k zabezpečení sebe a bylo by přímo proti přírodě, kdyby tomu tak bylo v oblasti, kterou vždy v historii ovládali.

Ono nakonec když se člověk seznámí s rozsudky Norimberského soudu a zjistí, kolik tzv. vyfasovali  Hitlerovi bankéři, tak se jenom usměje................

Zatím agenturní zprávy přinesly informaci o tom, že FBI se zajímá kromě jiného o dnes již téměř jisté inkasování úplatků při privatizaci bank v ČR. Kdo toto vyvolal, vedlejší pohnutky atd. nejsou pro toto krátké zamyšlení podstatné. Již byla / nevím,zda záměrně/ uvedena dvě jména podezřelých a to ing. Mertlíka a ing. Tošovského. Ono si bude nutno něco stručně říci o těchto fešácích, protože "vařit " z vody nemá moc smysl. Čerpám jenom z veřejných pramenů a to co zde uvedu jsou obecně známé skutečnosti. Myslím si , že ten, kdo má o věci opravdu zájem, navštíví server NN, Pravého bloku atd. Ale ono je těch "platforem" více. Já nemám ambice zkoumat apriori úlohu výše uvedených či dokonce hledat "spiknutí". Ono to, čemu se říká národní či skupinová mentalita je prostě organickou skutečností jsoucna těch či oněch a punktum.


Ing. Mertlík je synem bývalého vysoce postaveného plk. Stání bezpečnosti -nevím které sekce, někdo tvrdí, že působil v ekonomické kontrarozvědce. Moc toho o jeho minulosti nevím, je známo, že se objevil jako mladý nadějný ekonom v blízkosti předsedy ČSSD Zemana a ten mu svěřil post ministra financí. To že Zemanova vláda provedla jejich privatizaci přímým prodejem po tzv.očištění dluhů /  tj sanaci nedobytných úvěrů z doby Klausovy privatizace a hlavně "šperku" jménem  bankovního incestu/ je obecně známá věc. Že se jednalo o cash flow v řádu desítek miliard je také obecně známo. Dá se říci, že dluhy Klausových privatizerů zaplatí ve finále daňový poplatník / taky nic nového /.Bohužel už si přesně nepamatuji, za jakých okolností opouští Mertlík okruh lidí kolem Zemana,ale začíná hlásat tezi, že se považujena ekonoma více pravicového, než je pro tehdejší ČSSD vhodné. Po chvilkovém odmlčení se veřejnost dovídá, žde pracuje jako jeden z vrcholných ekonomů jedné ze zprivatizovaných bank ! Causu kolem IPB nechme úplně bokem, ona se typologicky vymyká .

17. zastavení jara byl pro mne špatný pokus o ideovou propagandu, James Bond alias Agent 007 to samé v bleděmodrém. Snažím se býti realistou a přitom velice pozorně vnímám zákulisí vrcholové politiky a vše co s tím souvisí. Ani na moment nepodlehnu iluzi, že tato akce má býti pokusem o zdiskreditování nového projektu důchodce z Vysočiny zvaného SPO. Ale já to otočím do jiného světla jenom možná " naivní " otázkou - není projekt SPO jakkoliv proklamovaný jenom segmentem nějaké politické hry, která může mít s výše uvedeným něco společného a konce zatím nevidět, neznat a snad ani netušit ???? 

Zastavím se u druhého lumena. Ing. Tošovský -v éře KSČ vrcholný představitel SBČS v Londýně - tj. patřil k vrcholným finančním éry KSČ v mnohajediné bance, která měla i statut banky tabulové. Po předání moci Guvernén ČNB jmenovaný Havlem a byl to jeden z těch, kteří se dostali do odborného konfliktu s vládou V.Klause při stanovení parametrů monetární politiky vlády a tabulové banky. Po "Sarajevu" je jmenován dle Havlova půdorysu předsedou přechodné vlády. Pak se vrací na post Guvernéra ČNB a je jeden z těch, kteří jsou z pohledu monetární politiky zatažen do již uvedeného privatizačního procesu.............Že toto období bylo érou mnoha příležitostí, kde blbý kdo dáva a blbější, kdo nebere je samosebou. Já další osudy tohoto pána neznám, ale určitě nedělá podnikového ekonoma nějakého s.r.o...............

Miloš Zeman při jednou eintree z Vysočiny rozvinul zajímavou teorii, která byla jenom analogií toho, co jsme znali za éry s beranicí a dýmkou v zubech. Když člověk tenkrát ukradl pytel cementu, tak měl problémy. Když mocný ukradl celou stavbu, tak se to nějak "ošetřilo " a soudruh byl na chvíli uklizen z očí !
Zeman tehdy řekl, že ukrást 10 tisíc je prostě na kriminál. Ono z toho nelze nikoho podělit. Ukrást miliardu , něco státní zástupce a jeho okolí, něco benga, něco pro "eventuální zvídavé "novináře a dotyčnému zbyde dost na to, aby byl za vodou, či ve Švýcarech, Floridě apod !

Tento materiál jsem objevil na webu SNJ.sk -poučné čtení .............

20 rokov rozvratu
Napísal Marián Čierťaský   
24.11.2009 12:22
Slovensko zrejme takmer 20 rokov buduje akýsi systém znásilňovanej demokracie, akôr demokratúry a kleptokratúry. Príklady:
  • Banka Lehman a AIG si vzali príklad z bánk v SR – štát to stálo 162 miliárd SKK a nikoho ani len nevyšetrovali,
  • Madoff – žeby školený Frunim či Majským?
  • Krádeže a podvody do 1 mil. SKK vyšetrovatelia tzv. skrátených konaní takmer vždy manipulujú tak, aby zločinec nebol trestaný a škody sa nikdy nevyšetrovali skutočne, ani sa poškodení k právam nedostali,
  • Krádeže, podvody, aj nad 10 miliónov SKK dokonca aj špeciálna prokuratúra odmieta ako trestné činy – aj momentálne má 2 takéto podania, ale prešetrovanie zrejme môže nariadiť len predseda vlády, predseda parlamentu, či prezident SR!
Nuž takto sa asi pracuje s ústavnými právami minimálne 90% občanov SR, štátna byrokracia za naše dane 20 rokov podporuje korupciu a faktické rozkrádanie a ničenie majetku prostých občanov! Zrušenie trhov RVHP, znamenalo zrušenie trhov pre odbyt tovarov zo SR, taktiež zrušenie zbrojnej výroby na Slovensku – tieto jednoúčelové stroje dnes vyrábajú „mierové“ zbrane v Plzni a na Slovensku zostali hladové doliny. Toto všetko, a taktiež machinácie s majetkom Štátnej banky Česko-slovenskej, možno smelo označiť za hospodársku vlastizradu, ktorú spáchali vysokí štátni úradníci zastupujúci SR! Nikto im ale nepripomenul, že môžu byť súdení na základe nezrušiteľných dekrétov emisára víťazných mocností – E. Beneša...
Je na zváženie, koľko percent štátnej správy dnes koná s predstavou flegmatických povaľačov, možno až tzv. užitočných idiotov, ale jednoznačne ich odpor k 90% obyvateľov SR ničí celé tie roky hospodársky, morálny a kultúrny život slovenskej spoločnosti. Štátne zvlčilé tendre, 30%-ná úroveň poľnohospodárskej výroby dnes oproti obdobiu spred 20 rokov, cca 500 000 bezdomovcov – to sú všetci tí, ktorí bývajú v búdach na cudzích pozemkoch bezodplatne a cca 1 000 000 ľudí, ktorí v aktívnom veku nikdy nepracovali. To, že nebude na penzie, je teda absolútny výsmech právneho štátu, ak napríklad EÚ v apríli 2010 potvrdí, že v SR za rok 2009 bolo 15% žobrače a 20% chudobných, bude to vizitka toľko proklamovaného sociálneho štátu?
Zvlčilosť a podmienky aké nikdy nemala ani sicílska mafia, to sú aj pôžičky štátu na tzv. zatepľovanie, z ktorého si spravili niektorí podnikavci výnosný biznis. Naopak, vláda by mala konečne zabezpečovať občiansku výstavbu – komunálne byty – pre mladé rodiny aspoň 1,5 izbové s prenájmom na 5 rokov a garsónky pre penzistov na dožitie, v tejto veci sa však 15 rokov nerobí takmer nič!
 

Jelikož máme co společného s velice mazanými, nejenom chytrými ale hlavně vychytralými existencemi, tak ona korupce nemusí mít stupidní podobu úplatku. Ono sepsání managerské smlouvy se zlatým padákem a pohádkovým přijmem na dobu 10 let je věcí, která je legální a přitom do očí bije asymetrie jejích parametrů a parametrů běžných smluv stejného typu !   

 

Žádné komentáře:

Okomentovat