Počet zobrazení stránky

neděle 20. prosince 2009

Krátké sdělení typologicky stejným blbům - tj vedení LPA i "88"





Na webu SHO jsem narazil na velmi zajímavý článeček. Jeho autor okomentovává stav mediokracie, která více jak debilizujícím způsobem nám předkládá tvz. celebrity a pitomci kupující bulvár a tupá mládež ještě kolem nich metá kozelce !

Autor se zde vrací k rok starému zamyšlení slovenského básníka a textaře B.Filana.Tento muž spolu s P.Hamelem je uveden v sestamu Židů ve slovesné kultuře.Bývaly časy, že jsem měl doma celou diskografii P.Hamela a Colegia Musica vedeného M.Vargou.

Jejich projekt Zvonky zvoňte je do dnes v podmínkách SR nepřekonán a je jistou variací Kuřete v hodinkách v českých podmínkách i co do legendárnosti .

Přechodem na CD systémy a mnohým stěhováním již z původního nic nevlastním, ale diskografii M.Vargy jsem v rímci možností znovu před rokem obnovil................

Pro mne není vůbec podstatný rasový původ lidí , jak občas je naznačeno kvikotem jistého dua z blogů Týdne a podpořeno dalším výkvětem jejich ideově pritepleného spolku. Opakuji znovu, já jenom zbystřím, dyž si někdo ze svého židovství udělá klacek na svět kolem sebe a dokonce si chce vyřizovat jakési účta za ty, kteří opravdu trpěli a dnes pokorně MLČÍ, protože ví, že kvikoem nic nespraví !

Celebrity zaplavili krajinu

Masová výroba celebrít a celebritiek sa na Slovensku stala doslova národným športom. Ich počet, bez ohľadu na vo svete prísne stanovené náročné kritériá, má v našej krajine stúpajúcu tendenciu. Celebritky zaplavili Slovensko. K získaniu označenia celebrita v dnešných časoch nie je potrebné bohviečo. No celkom určite každá potrebuje mediálne krytie. Preto na televíznych obrazovkách a v rozhlasových prijímačoch dominujú treťotriedne speváčky a speváci, rôzni zabávači bez talentu, ktorých charakterizuje duchovná prázdnota. Práve ona sa v terajšej etape nášho života postupne premenila na životný štýl, ktorý propagujú médiá a narýchlo vykvasené celebritky. V tlači sa presadzujú nedovzdelané dievčatá, ktoré nie sú schopné ani po dlhšom čase pristupovať k svojej práci tvorivo a dôsledne. Nevynechajú žiadnu príležitosť na sebachválu a sebaoslavu a vážne celospoločenské problémy kultúry, ekonomiky a školstva sa dostávajú na vedľajšiu koľaj.
Spoločenská diskusia na vysokej profesionálnej úrovni v televízii aj rozhlase je skôr výnimkou ako pravidlom. Jej hranice, obsah, aktuálnosť a potrebnosť určujú aj redaktorky, ktoré nemajú ani vlastnú predstavu o problémoch, o ktorých politici, vedci, či umelci chcú hovoriť. Takýchto a podobných príkladov je v rozhlase a televízii vyše hlavy. Najhoršie je, že kompetentní pracovníci sa problematikou kvality žurnalistickej práce vôbec nezaoberajú. Chyby a omyly prekrývajú vyrábaním celebrít z moderátoriek, neovládajúcich ani základy spisovnej slovenčiny. Na adresu rôznych celebrít Boris Filan, spisovateľ, publicista a moderátor, pred rokom v relácii Pálenica Borisa Filana v Slovenskom rozhlase, presne 29. novembra 2008, povedal: „Blíži sa koniec roka a s ním prichádzajú rôzne predpovede. Niektoré z nich sa týkajú budúcnosti Baraka Obamu, iné toho, že sme sa predsa len neučili v škole ruštinu zbytočne. Ja mám jednu odpoveď, ktorá je dlhodobá: Pamätajme si! Raz príde doba, keď sa vynoríme z tohto šialenstva, ktoré nám teraz vzbĺklo v hlavách a budeme sa za seba strašne hanbiť. Budeme sa prepadať od hanby, keď si spomenieme, na čo sme sa pozerali, čo sme čítali a čo sme počúvali. Ako sme si dovolili, aby nás pár šikovných zvrhlíkov dostalo k novinám, časopisom a televíziám, čo sú žumpy plné zvratkov a výkalov. Nebudeme chápať, ako bolo možné profitovať na chorobách a nešťastí našich blížnych. Nebudeme schopní vysvetliť našim deťom a vnukom, ako sme to dopustili. Budeme sa snažiť nemyslieť na to, akých blbcov a hlupane sme to považovali za celebrity. Budeme sa hanbiť za dobu, keď boli denne na prvých stránkach nagelovaní pajáci a usmievavé opice, čo neznášali väčšie série orgazmov s tým istým partnerom. Budeme hovoriť, že na vine vtedy boli oni, akýsi neurčití oni, a tí budú medzi nami a budú ukazovať prstom na niekoho neexistujúceho. Ale my sme spolupáchatelia tohto hnusu, nie iba tí, čo to píšu, vydávajú a vysielajú. My s nimi ochotne kolaborujeme tým, že to pozeráme, počúvame, čítame a kupujeme. Iba toľko som Vám chcel povedať, respektíve nie chcel, ale musel, lebo už mi praskne hlava od toho mlčania.“
Citované slová sú aktuálne aj v dnešných časoch. Žiaľ, platia dvojnásobne. Nemorálnosť, stupídnosť, vulgárnosť a snobizmus niektorých celebritiek v médiách pretrvávajú.
Jozef Kuchár, týždenník Slovenský rozhľad

Žádné komentáře:

Okomentovat