Počet zobrazení stránky

sobota 19. prosince 2009

Zaslání


Občanská iniciativa D.O.S.T

Z Wikipedie, otevřené encyklopedie

Skočit na: Navigace, Hledání


Petr Bahník, Michal Semín, Petr Mach a Ladislav Bátora 17. listopadu 2009 na Náměstí Republiky, kde Václav Klaus zahajoval výstavu "Historie 20. století na náměstí Republiky"
D.O.S.T (Důvěra, Objektivita, Svoboda, Tradice) je krajně pravicové občanské sdružení. Mezi iniciátory vzniku sdružení patří Mgr. Michal Semín, PhDr. Jiří Hejlek, Mgr. Petr Bahník a Mgr. Ing. Ladislav Bátora, Ph.D.

Svatováclavská deklarace

Současná společenská i ekonomická krize českého státu hluboce doléhá na srdce i mysl občanů České republiky a celou naąí zemí se ąíří bezbřehá skepse.
Bohuľel i někteří představitelé duchovních institucí,od nichľ lidé právem očekávali morální podporu, v mnoha ohledech selhávají a nekonají co mají konat.
U vědomí skutečnosti, ľe se náą národ před vstupem do EU nachází na osudovém rozcestí svých dějin, rozhodli se členové vlasteneckých a konservativních uskupení vystoupit společně před českou veřejnost a v následující deklaraci vyjádřit svůj postoj k soudobé krizi, sdílení společných hodnot a odhodlání k jednotnému postupu na díle vąestranné národní obnovy:
Přihlaąujeme se tímto k posvátné svatováclavské tradici vyrůstající z cyrilometodějských kořenů a provázející naąe tisícileté dějiny.
Svatý Václav mučedník víry, věčný panovník a tajemný jezdec na bílém koni ochraňující česká vojska v dávných bitvách je pro nás symbolem vąeho co je českému národu drahé a stává se naąím společným programem.
Důrazně naopak odmítáme politické deformace svatováclavské tradice vykládající někdejąí spojenectví svatého Václava se saskými králi jako údajnou podřízenost vůči Německu. Je to historicky neudrľitelná účelová leľ vzeąlá kdysi z nacistických ideologických dílen, která je navíc v přímém rozporu s tím, co svatováclavský kult po staletí pro Čechy znamenal, totiľ kulturní svébytnost a historické státní právo.
Protoľe se i dnes objevují nové pokusy o zneuľívání svatováclavské tradice nevhodnými politickými výklady, cítíme jako potřebné, přimknout se tím více k nefaląované svatováclavské tradici, která je tradicí ryzího národovectví, korigovaného toliko vzneąenou ideou křes»anského universalismu a láskou k bliľnímu. Usilujeme o vyváľený vztah ke vąem národům, zvláątě k naąim sousedům. S mírumilovností holubice a hadí opatrností chceme hledat co nás spojuje, se západem kultura a s východem jazyk, zároveň vąak nezapomínáme i na to, co nás rozděluje.
Pokud se týká současné krize je třeba říci toto: Její hlavní příčiny leľí za hranicemi ČR. Není pravdou, ľe si Čeąi neumí vládnout, jak se naąí veřejnosti občas podsouvá, pravdou je, ľe si Čeąi uľ hodně dlouho nevládli sami. Cizí mocnosti prosazují do mocenských elit naąí země osoby a skupiny, které naąe národní zájmy hájí jen velmi vlaľně nebo vůbec ne. Tito emisaři cizích zájmů a vlastního sobectví působí v českém veřejném ľivotě jaksi dědičně jiľ několik generací a podvazují vitalitu i obranyschopnost národa, coľ se nejvýrazněji projevilo tváří v tvář ohroľení v letech 1938, 1948 a 1968.
Tytéľ síly jsou odpovědné i za náą současný marasmus. Cizí mocnosti mají své zájmy často protikladné zájmům naąeho národa, s tím je třeba počítat, jako se ve sportu počítá s odporem soupeřů, aniľ to brání přátelství mezi sportovci. Nelze vąak trvale trpět v muľstvu hráče, který střílí góly výhradně do vlastní brány. Je proto třeba konečně odsunout výąe zmíněné temné struktury na okraj naąeho společenského dění. Je to obtíľný a dlouholetý úkol, který je vąak nutnou podmínkou elementární nápravy českých poměrů.
Jak to udělat ? Je třeba proti jejich způsobu myąlení a jejich pochybným estetickým a etickým hodnotám postavit vlastní, staletími prověřené hodnoty, vyrůstající mimo jiné i z tradice svatováclavské, jako je neměnná tradiční morálka, pevné rodinné svazky, láska k vlasti a rodnému jazyku, odpor k zvrácenostem a zločinu a předevąím důsledné odmítání politických utopií, vizí nové morálky a nových definicí demokracie, které mají za cíl dokončení rozkladu tradiční společnosti a omezení práv i svobod národů.
Sjednoceni v pohledu na uvedené skutečnosti přihlaąujeme se do zmíněného boje idejí a věříme v poľehnání a podporu svatého Václava, který nedá zahynouti nám ani budoucím.
Ve Staré Boleslavi dne 4. října 2003

Od: vrana2077@seznam.cz

Komu: akce-dost@seznam.cz

Předmět: zaslání

Datum: 19.12. 2009, 16:51 - dnes v 16:51

Zdravím,
připojuji svůj podpis na Petici podporujeme svého presidenta. Obnovuji podpis na původním prohlášení DOST a znovu signuji podpis Svatováclavského sněmu.
Vše má jednoduchý důvod - svobodní zednáři začínají dnes jít i po tzv. slušných lidech a DS je bohužel nejsilnějším a nejakcepschopnějším nárlodním tělesem. I přes moje mnohé výhrady k některým protagonistům výše uvedeného a silné kritice jejich forem aktivismu nazrála společenská doba k tomu, že je nutno ukázat kdo je kdo.
V Kristu Kronus Jaroslav

Žádné komentáře:

Okomentovat