Počet zobrazení stránky

pondělí 21. prosince 2009

Ono bude ještě veselo..................

Kocábova romská koncepce prošla vládou

Autor: ČTK
21.12. 18:30  Aktualizováno: 21.12. 18:37
Koncepci ministra Kocába schválila vláda jednomyslně.Vláda schválila koncepci romské integrace na roky 2010 až 2013, kterou kabinetu předložil ministr pro lidská práva Michael Kocáb. Podle premiéra Jana Fischera je koncepce připravená velmi odpovědně, ale nelze se zastavit jen u ní. Nyní prý bude potřeba vypracovat realizační plány na nižší, například obecní úrovni.

"Koncepce, to je konečně odpověď na otázku, co konkrétně dělat," vysvětlil ministr Kocáb, pro kterého se prý svým způsobem jedná o završení práce pro romskou komunitu. Výrazně podle něj přispěla ministerstva školství i práce a sociálních věcí, vnitra či ministerstva pro místní rozvoj. Kromě analýzy dokument jako přílohu obsahuje celou řadu konkrétních kroků a postupů doporučených městům a obcím, uvedl ministr.


Toto jsem psal v září 2008..........

Zaujalo Vás - internet - 10.03. 18:25
Cikáni- největší národnostní menšina v ČR

Začnu možná trochu profánně. Čeští Cikáni-Romové jsou největší národnostní menšinou v ČR. Oni prostě nejsou jenom etnikem,oni mají všechny atributy národa-národnostní menšiny tj.společný jazyk, kulturu, obývané území a tradici. Jsem si vědom, že v některých atributech našlapuji po tenkém ledě,ale pro naši potřebu,chci -li vnímat národ ve smyslu politickém tj. obyvatelé ČR jsou patřičné náležitosti splněny. Uvedení mají státní občanství ČR, z drtivé většiny mluví českým jazykem a nevyžadují kulturní autonomii,vzniká jejich politická i intelektuální elita,dá se říci že jsou tu a tam položeny i základy jejich řečeno archaicky buržuazii.
Pro začátek mého zamyšlení chci kromě skutečnosti, kterou jsem již zmínil, že vnímám národ jako občany našeho státního útvaru chci též podotknout, že střety mezi nimi a majoritní společností vnímám jako kulturní a potažmo sociální. Jenom politický analfabet může mluvit o rasových problémech a je vcelku, zda jsou to trockistická individua či političtí arijci.
Jsem přímo úzkostný, když občas vidím neschopnost či nechuť řešit interetnický konflikt na základě práva. Jenom politický idiot si nechá zradikalizovat národnostní menšinu. K pochopení této problematiky musíme opravdu trochu do dějepisu. Pomine-li člověk národně-socialistické žvásty o bývalých českých Němcích coby apriorních nacistech,je zde spousta lží a mýthů, které zatemnují rok 1938 coby následek.Já budu v tomto historickém exkurzu velice stručný - dr. Beneš na Versaelivské konferenci obelhal mocnosti, když jim zatajil, že na území nově vzniklého ČSR bud žít přes 2 mil Němců. Až do roku 1935 stojí jejich vedoucí K.Heinlain na pozicích ČSR. Ono vše má prvopočátek v tom, že ČSR hlavně v době hospodářské krize poddimenzovávala cash flow do oblastí německy mluvích obyvatel. Židé vlastnili banky, Češi velkoprůmysl a Němci malou a střední výrobu. Ta bohužel v době hospodářské krize zbankrotovala.Jenom pro pořádek- čeští Němci se na podílu HDP v tehdejším ČSR podíleli skoro 30 %.Ono stačí prostudovat interpelace poslanců německých aktivistických stran v tehdejším parlamentu ČSR. Tito lidé byli na hony vzdáleni nacismu. Ke zlomu došlo po volbě Beneše presidentem v roce 1935, kdy v zásadě české Němce odepsal a oni začli tíhnout k Německu A.Hitlera. Role aktivistických stran klesá, Heinlain je odstaven a nastupuje role K.H.Franka. Ale to už je jiná kapitola.
Jak jsem již zmínil, střety či neporozumění mají kulturní a socilání podtext. Je samozřejmě pro nás nepochopitelné co je to rodinný klan či vajda. My už dnes nejsme schopni žíti ani v rodinně malé d=le jak 5-10 let.Samozřejmě platí, že arbitrem v demokratické společnosti je vláda zákona a nepsané pravidlo, kterému se říká pravidla pána domu.A dostáváme se k jádru pudla. Co jsou to pravidla pána domu. Samozřejmě, že zvyklosti nás etnických Čechů ,ale pozor. Každá přirozená menšina má svoje oprávněné zájmy a tyto je potřeba respektovat. In concreto řečeno: nikdo nebude trpět hluk cikánské rodiny ve tři hodiny ráno, ale cikánské etnikum zde také není od toho, že je bude stěhovat každý, kdo je je u moci či si jenom vzpomene a když už ano, tak v poměru 1 ku 1. Jinak řečeno,holobyty či zdevastované domy v držení soukromých majitelů s neregulovaným hajemným sloužícím k obohacení úzké skupiny regionálních mafií opravdu ne a nebo v přísném právním režimu.A to bych mohl pokračovat a to navíc není účelem tohoto zamyšlení.
Jak z toho všeho ven. Zbavit se iluzí, že vše bude krátce vyřešeno. Je to opravdu běh na dlouhou trať a je třeba to také veřejnosti takto vysvětlovat. Je přímo povinnosté státu a municipalit aby v rámci svých působostí zefektivnili práci svých složek. A je vcelku jedno, zda je to městská policie či orgány sociální péče a dozoru. Je nutná vynutitelnost práva, což je vůbec chronicita ČR jako celku.
Ale začít se přesto dá. Nejsem zrovna příznivcem reforem ala Dzurinda, ale jeho zefektivnění sociálních dávek bylo přímo ukázkové. V každém menším městě běží masivní investiční výstavba z veřejných peněž. Existuje dnes již mnoho schopných romsko-cikánských podnikatelů, kteří se svými kopáčskámi či zednickými partami mohou participovat. Vídám u nás v Kolíně, že mnoho Romů je zaměstnáno u komunálních služeb a to jak městských tak, soukromých. Ono to opravdu jde, když se chce. Za pomoci pracovníků školství, kultury a sociálních služeb vytypovávat talentované děti z romsko-cikánských rodin a tyto podporovat. Jenom ,když je to trochu možné, podporovat nulté ročníky s dikcí na hygienické a základní sociální návyky dětí z romsko-cikánských rodin. Uplatňovat naprosto důslednou praxi při kombinaci finančních a naturálních forem sociálních dávek atd atd.
Čeho je třeba se vyvarovat, eventuálně neopakovat chyby. Individua jako jsou Uhl, Jařab ml. Šabatová a všichni jim podobní drženi na míle od této problematiky, i když jejich etnicko-pokrevní bratrstva si vytvořila v této oblasti přímo byznys. Potírat formy ryze cikánské kriminality jako jsou kapesní krádeže, pasáctví a konfiskaci majetku, která z této TČ pochází. Jasně sdělit romsko-cikánské reprezentaci, že od jejich příslušníků vyžadujeme loajalitu k ČR. To znamená, žádná etnoturistika a bude-li praktikována, bude nemilosrdně potírána všemi zákonnými prostředky. Přeci není možné, aby několik stovek členů národnostní menšiny způsobovalo mezinárodní konflikty , které vždy vyvrcholí zavedením vízové povinnosti. Není možné,aby cikánský tzv. emigrant pobíral půl roku sociální dávky v Kanadě a pak se vrátil a zde mu byly za stejné období vyplaceny znovu. Je nutné medializovat takové causy, jako bylo nezákonné pobírání sociálních dávek u politických gaunerů z řad našich Cikánů-Romů, tj. Gini staršího a jeho povedeného synka. Čeští Romové-Cikáni by měli býti velice obezřetní, že je potomci židovské šoy pustili tak zvaně blízko k sobě. Šoa- holocaust je novodobým náboženstvím vyvolených a ty si na něho nenechavájí sahnout. Stejný osud Židů a Cikánů během WW 2 ještě neznamená, že Židé tragedii Romů prožívají stejně citlivě. Oni pouze hledají a prominou my ten výraz užitečné idioty, kteří jim pomohou či spíše budou beranidlem na ty části společnosti, které jsou před nimi obezřetné. Věřím, že není nutné pane Holomek bořit jeden vepřín. Ono opravdu stačí otevřít důstojná památník a na něm se dle mých informací už v jistém smyslu pracuje.
Toto zamyšlení si nedělá nárok na pojmenování problémů či pokusu nalést řešení. Je jenom střípkem k diskusi nad problémem. kterému se stejně žádná vláda v ČR nevyhne.
Jaroslav Vrána, Kolín
Už dnes vidíme,jak kolem transferu 18 miliard krouží supi, kolik "odborníků" neschopných vlastní praxe bude parazitovat na všem, co s tím souvisí, jak modely typu Řápkové to "uvedou" v praxi a nakonec jsou již známá slova dr. Kláry Samkové, která si také nenechá utéci přiležitost, ale její názor, že čeští cikáni-Romové dokud nebudou provádět v jistém rozsahu správu věci jich samotných sami, tak je to stejně na kočku.
Já mohu jenom konstatovat, že ti etničtí úchylové všech forem přesně opakují chybu První republiky ve vztahu ke Slovákům a i českým Němcům. Pak se divili všichni, když při tlaku na ČSR nám Slováci ukázali dlouhý nos a Němci vrazili nůž do zad !!!!!!
 

Žádné komentáře:

Okomentovat