Počet zobrazení stránky

čtvrtek 17. prosince 2009

zasláno předsedkyni SDŽ


      jana3
Mgr. Jana Volfová
předsedkyně strany
jana.volfova@stranadustojnehozivota.cz
Začátek chatu: 26.11.2009 16:00
Konec chatu: 26.11.2009 18:00
Švejk Josef | 26.11.2009 17:28
Tak začneme. V první řadě děkuji za zavěšení dopisu malé Natálce Sivákové. Věci jsou již prostřednictvím starosty Vítkova zabezpečeny. K přemětu chatu - jedno jsou volby do parlamentu a druhá věc do kumunálů a municipalit.Jak obecně známo, k volebnímu úspěchu je třeba charismatického předáka, peněž a nosného programu. To první je v dnešní manipulativní demokracii ,mediokracii a kleptokracii otázka RP a marketinku obecně. To druhé není tak moji starostí, protože jsem ČID a zaměstnanec v režimu minimální mzdy. Ale k tomu třetímu bych snad mohl něco říci. Vývoj v Evropě ukazuje, že se začínají etablovat strany národní či krajní pravice a nebo populisté. Ony v zásadě přejímají elektorát nasládlé a přiteplené levice, která ideově zešílela -viz New lauber party -.Obecně lze konstatovat, že vývoj jde doprava i v obecné rovině -viz volby do EP. Nakonec výše uvedené trendy velice dobře vystihla frau Bobosik, která rétorikou jemně nacionálně pravicovou ulovila 4,3% do EP, byť s poloviční účastí , která je signifikantní pro volby do českého parlamentu. On podobný trend nakonec vynesl i DS přes 1%, i když ta loví ve velké části mezi patologií společnosti. Na tyto skutečnosti je třeba při stanovení volební strategie reagovat, jinak je vše špatně, by´t by to bylo myšleno sebelépe. Je také nutno jasně říci, zda se řadíme k proudu proti EU či nikoliv. Volič to musí vědět, jinak zase cesta nikam. Iniciativa DOST a její satelity to již deklarovaly a je pro mne jenom trochu nečitelný přístup Suverenity k SSO. Typologicky patří SSO mezi ty strany, které dnes nahrazují zkostnatělou krajní pravice let minulých a napříkad BNP či Wildersova Strana svobody je sice proti EU,ale respektují integrované imigranty, mají vřelý vztah k Izraeli či přímo USA atd. Jejich předáci jsou lidé s excelentními VŠ či universitami a proto establisment EU tak zcepeněl.....Ona éra tlučhuby Sládka, Sloty, Le pena a bývalého předáka německých republikánů je pryč. Asi toho sděluji moc, ale v tomto zdánlivě zakodovaném kánonu je dle mého soudu více informací, než v debatě, kam mezi SPO, ČSSD a KSČM. Oni se ještě vynoří Humanisté a možná dvoje Zelení a volič bude jak v Jiříkově vidění.........
Švejk Josef | 26.11.2009 17:05
Co je, to jsem sám ? Proti tomu nic. já žiji 18 měsíců sám a vcelku minic nechybí. Ale představa, že zde budeme hrát mariáš ve dvou, to snad ne ?
Švejk Josef | 26.11.2009 17:04
Zdravíčko, nahodile jsem zjistil, že je dnes chat. Program strany - zatím se na Vás nemohu dostat. Dnes budu brát věci vážně...

Od: vrana2077@seznam.cz
Předmět: zaslání
Datum: 17.12. 2009, 18:00 - dnes v 18:00


 

Dobrý den paní Jano,
blíží se konec roku a já rekapituluji jak v soukromém, tak aktivistcko-politickém životě.Nemám moc přátel a asi i trochu nepřátel. Straním se pitomostem tohoto světa a rád řeknu Králi, že je NAHÝ. Hloupost české společnosti nabírá na kvantu nevídaném a těžko lze hledatnějaké rapidní a už vůbec ne rychlé zlepšení. Ono se stačí podívat , kdo tvoří tzv.elity a to pomijím ,kdo je debilizující mediokracií předkládán tupému stádu jako tzv.celebrita. O životě akademika či malého podnikatele si v tzv.seriozním tisku nepřečtete,ale teploušů, latentních i opravdových kurivček jak sexuálních či mravních, jako kdyby nebe sypalo. Koprupce, klientelismus, nepotismus, neprofesionalita, vlezdví a jánabráchismy jsou parametry, na které jsme si již nejenom zvykli, ale mi je přímo programově pěstujem.
Kdejaký ideový deviant nás straší "komunismem" či dokonce KSČM, ta nejhorší fanatická zběř uvedeného druhu je dokonce schopna zemi zavlést do etnických konflitů pod intelektuálním terorem jich a jejich poskoků a lokajů.
Vláda zákona se změila ve vládu lokálních a regionálních mafií bez ohledu na stranickou příslušnost. Země je bez národních kapitalistů, přibývá bezdomovců a narkomanů, mládež dle všech možných statistik vede žebříčky v EU co se týče mnoha forem sociální patologie. Jsem možná skeptik,ale já vidím, to co vidím a nestrkám hlavu do písku. Je mi až kolikrát fyzicky zle z individuí trefených na těle a v pojetí starého přísloví i na DUCHU, kteří určují ton a dikci debat o společenských tématech.
Oni ti IDIOTI chtějí neustále chtějí odstaňovat následky,aniž vnímají kausalitu hnisavých problémů. Neuroticky,exaltovaně a popudlivě reagují, když jim řeknete, kde je jejich místo a jestli se jim zde nelíbí, že jim klidně pomůžete s kufrem na letiště, jestliže využíjí svobody pohybu a rozhodnou se vypadnout - pokud možno na vždy.
Přiznám se, že už ani nevím, kdy jsme spolu vzešli v poprvé v kontakt. Budu si ale do smrti pamatovat, že jste to byla VY, kkterá mi velice pomohla při překonávání druhé životní krize a VY moc dobře víte, že já nezapomínám. Sice ani ve zlém ,ale vůbec ne v DO´BRÉM. Posledních cca 17 měsíců jsme se stýkali a potýkali při hledání cesty, jak s projektem SDŽ dál. Vy jste cítila a já přímo viděl, že je to možná dobrý základ, ale jinak naprotý polotovar, který když nebude doupraven, tak bude pouze časem troskou politického tělesa.
Sama víte, že má velice dobrý postřeh a slušné analytické myšlení. SDŽ jsem v zásadě vnímal jako záložní projekt M.Zemana při návratu do politiky a složení vedení SDŽ jako partičku Vašich kamarádů, přiznivců a jednoho oportunisty. Vy víte, že jsme se v tomto duchu několikrát poškorpili. Ale to dnes není podstatné.
Zlomovým momentem bylo založení Strany práv občanů MZ a jeho stanovisko s SDŽ -dnes už nic neprozradím, když řeknu, že MZ se vymezil k SDŽ a žádal de facto její rozpuštění a kolektivní vstup členstva do SPO. Tím bohužel ale narazil u Vás a věci vyeskalovaly v to, že značná část členstva SDŽ přešla k SPO. Vše špatné je k něčemu vždy dobré. Ono Vám to alespoň nastavilo zrcadlo, kdo je kdo a na čem do budoucna stavět. Před uvedenému se ovšem nelze divit, protože notná část členstva SDŽ patřila k fanouškům MZ.
Ačkoliv jsem byl "členem " SPR-RSČ", snažil jsem se dát Vašemu projektu tvář, či spíše ho dotvářet. Moje inspirace LSU prof. Trnky se po mnou vyvolanemé jednání se Stranou venkova a následnou fůzí dostala trochu do slepé uličky díky snad až vrozenému politickému kretenismu vedení ČSNS 05 a to zejména jeho předsedy.
To že trochu obskurtní seskupení DEMOKRACIE nakonec skončilo v náručí Suverenity dnes už není podstatné. Bohužel jak se ukázalo, i přes odbornou a politickou podporu bývalého předsedy AK Slušovice doc. Čuby spolehání na současný zemědělský stav se ukázal jako mylný. Chvástání předsedy AK ČR na slučovacím sjezdu SDŽ a SV se ukázalo jako projevem křupanství, protože když měli přiložit ruku k dílu před volbami do EP, tak nakonec málem po nich zůstaly ještě dluhy. Vývoj událostí ukázal, že jsou pevně spojeni s ČSSD což lze prokázat například posledním prosazením cca 1,5 miliardového transferu i v tak napjaté fiskální situaci veřejných rozpočtů na popud ČSSD a komunistů.
Nevím jak jsou věci dnes, ale nemělo by býti opomenuto mnou navrhované, aby dnes již 80 letý prof. ing. Trnka byl mořálně ze strany SDŽ odměněn. Dle jeho slov je již na veřejné aktivity stár a po ukončení krátkého závazku na UTB se chce věnovat rodině. Já to vypichuji jako sice drobný,ale dle mého soudu relevantní parametr z následujícího důvodu. Lidé kolem něj a doc. Čuby tvoří velice solidní akademický potenciál a nemělo by se na ně zapomínat.................., dále Vám připomenu, že lidé sdružení kolem bývalé KSU - dr. Sacher a hlavně dr. Bartončík by neměli býti opomenuti.
 Znají zákulisí politiky, mají advokátní kanceláře a hlavně - mají zkušenosti a vědí, kdo je kdo. Ona Morava nezapomněla, snad mi rozumíte.........!!!!!
To že Strana venkova nakonec přinesla do vašich řad dr.ing. Rytíře by mohlo býti také do budoucna investicí v politickém smyslu slova.
Zase nic zřejmě neprozradím, že jste si do parlamentních voleb "plácli" se Suverenitou. Víte, 5 měsíců jsem skřípal zuby nad Vaší až zavilostí, že s ní ne. Ona je pravicová, ona je maková atd. Víte paní Jano, já i svému nejbližšímu příteli dovedu v krajním momentu vmést do tváře téměř invektivu.
 Ona není pravicová ani levicová, ona pouze velice dobře zná Macchiaveliho, z pohledu intošů je POPULISTOU a je prostě jenom bohatší nevěstou než Vy. Punktum. Hrůza mne jímala, když jsem viděl, jaké kreatury se kolem ní točí s oumylslem ji politicky ulovit. Můj instnkt a prozřetelnost chtěly, že to, na čem jsem svěřepě trval a dokonce jsme se jednou i pohádali se stalo SKUTKEM. Budu to opakovat do zblbnutí - jste de facto zakladateli či spíše pokračovateli odkazu českého národního socialismu dr. Klofáče a dr. Horákové. Stručně řečeno -jste Národními socialisty ČR 2010.
Znaje zákoutí české občas pokřivené české dušičky jenom trnu, aby se věci nezastavily na pů cesty. Pro další vývoj udlostí platí následují / kromě jiného /
- vůdčí osobou je předsedkyně Suverenity ing. Bobošíková. Její politický program stojí na třech axiomech - a) začít efektivně znepříjemňovat život Bandě pěti
b) velice umně rozehraná hra na téma Dekrety dr. Beneše a vše, co s tím souvisí. c) sofistikované, srozumitelné a přitom intošsky řečeno - čeští Cikáni/ Romové jsou také občany ČR, ale Zákon platí pro všechny !
- jasné vymezení proti Straně práv občana a ČSSD. Aby bylo prosím jasno - proklamace na webu SDŽ , jste opravdovu sociální demokracií je hloupostí a doporučoval bych odstranit. Jste v blízkém kontaktu dnes s již velice starým,ale kredibilním mužem z prostředí CH-77 ing. Battěkem. On rozehrál počátekm devadesátých let podobnou hru a logicky prohrál.
 Dle mého soudu jste představitelkou solidaristického křídla ČSNS 2010, chceteli Suverenity /Sociální altermativy. Vymezení oproti ČSSD dnes v podání SDŽ ztrácí smysl, protože MZ má vlastní píseček a Vymusíte hledat témata vně projektu Suverenita /Sociální altermativa. Já osobně bych ještě prubnul možnosti agrárního venkova, oblast osob se zdravotním postižením a elektorát starobních důchodců. Mějte prosím na paměti, že oni během 10 let budou velice atraktivní voličskou skupinou. Prosím ale nepodléhat vábničce toho, kdy jsme se poprvé neshodli. - žádná stavovská strana důchodců - .
Vymezené oproti SPO bude asi razantnější - jde o jednu věc. MZ se rozhodl, že bude z mnoha i pochopitelných důvodů škodit ČSSD a tomu mnoho věcí podřizuje při volební strategii SPO. On v následku může velice oslabit levici v celkovém počtu a já bych se ani nedivil, kdyby to byl skrytý záměr jeho a politiky SPO.
 Vy jste mi dnes řekla, že on jde z Vašeho pohledu moc vpravo. Vy víte, že já vždy vypěním při ideologizaci obborných témat. On prostě ví jako ekonom, že do nekonečna nelze se zadlužovat. To je prostě fiskální fakt a zahrávat sis ním znamená si nakročit k maďarské či lotyšské cestě se všemi následky. Punktum. Je třeba poctivě voličům říci, že MZ je se svým projektem škoditelem levice ve smaze poškodit ČSSD a že Vaše vymezení není determinováno úlohou zhrzené politické milenky, či dokonce jeho ekonomickými postoji, ale naprostou neochotou akceptovat lidi jako je jeho intimus Šlouf a na jeho narozeninách se vyskytnuvšív bývalý předseda MV KSČ a spolupracovník StB ing. Štěpán. To je přesně ta hranice vymezení - nic méně , ale také nic více !
- trochu jsem si pohrál s volebními výsledky do EP z letošního roku. Možná tomu nebudete věřit, ale laickou analýzou jsem dospěl k tomu, že potenciální elektorát Suverenita / Sociální altermativa činila 180 tisíc hlasů při cca 30% volební účasti. Prosím sečtěte si výsledky Suverenity, SDŽ, trosek ČSNS, Moravanů, Nezávislích, Hasičů a Libertasu a je hotovo. Já prosím mluvím o elektorátu tj. potenciálních voličích. Záleží jenom naobratnosti a taktu vyjdnávačů s výše uvedenými.
Například Moravané mi potvrdily, že jim nebude dělat problém jít do voleb s tím, kdo jim zaručí rehabilitaci otázky moravské v politickém smyslu slova. Vím, že to má své mantinely, ale do voleb zbývá cca 5 měsíců. Nezávislí mají akorát funkční krO na severní Moravě a pan Fismol dle mých informací sice říká, že oni do "velkých " voleb nepůjdou,ale prokonzultovat možnost některých osobností na KL Suverenita / Sociální altermativa , proč ne , nic to nestojí ! Severočechy .cz a Lékaře /politické hnutí máte "doma" a Hašiči a jiní dobrovolci coby politické hnutí hledají spojence. Co se týče Libertasu, tam asi paní Bobošíková svede trochu souboj se Svobodnými a co se týče Železného, ten snad zmizel z politiky defenitivně či bude něco řídit z pozadí.
- doporučoval bych na sjezdu, který Vás čeká / a rád se ho jako host zúčastním/ přemýšlet o změně názvu . Ovšem nikoliv před volbami, nebezpečí zmatení voliče ! Dále by stálo za to pracovat s mým návrhem ,jak zakomponovat čtyřlístek coby symbol venkova do znaku SDŽ. Vím, že zase něco namítnete o tom, že ho ma Strana zelených ve znaku. Svatá prostoto - ono jde o to, že ho jenom zakomponujete do vstávajícho srdce s trikolorou.
Psal jsem to s nejlepšími oumysly a rád si přečtu Vaši reakci. I přes faktické ukončení naší spolupráce a můj přechod na jiný politický břeh je jenom následkem, že podávaná ruka začla bolet,aniž by byla uchopena. na mém uctivém vztahu to nic nemění a vše již dnes podřizuji ke komunálnímu klání ve městě, kde žiji.
Požehnané Vánoce a PF 2010.
Váš Kronus Jaroslav - Kolín








na začátek
Vaše emaily zabírají 0,04 MB z Vaší 10 MB schránky. Zapnout neomezenou schránku.
Obsazeno 0%
Copyright © 1996 - 2009 Seznam.cz, a.s. - Nápověda a kontakt -

Žádné komentáře:

Okomentovat