Počet zobrazení stránky

čtvrtek 31. prosince 2009

Jedeme dál,........sice zatím na půl plynu, ale Gazprom neřekl poslední slovo !

http://martin.krynicky.cz/Mamologie/obrazky/zemekoule_mala.jpg

Bůh z různých pohledů

Boha nikdy nikdo neviděl;
jednorozený Syn, Ježíš Kristus,
který je v náručí Otcově,
nám o něm ale řekl.

(srov. Bible, Jan 1,18)
Důležité je jednou to s Bohem zkusit.
I druhého člověka důkladně poznáme jenom tehdy,
když se s ním stýkáme.
Tak také Boha poznáváme jen tehdy,
když se mu otevřeme,
a ne když o něm pouze s patřičným odstupem přemýšlíme a diskutujeme.
Bože, jestli opravdu existuješ,
dej se mi poznat!


  

Jsou první hodiny Nového roku. On má název či označení 2010. Nebudu bilancovat ani minulé, už vůbec anticipovat budoucí. Pouze jen tak volně budu klouzat formou fantazie ..............

Poslouchám na veřejno-právní stanici moravský folklor , pes tiše oddychuje a mne je vcelku fajn. Po procházce městem od cca 00.40 hod do 02.15 hod jsem zjistil, že mi vlastně nic nechybí. Že trpím dušení indispozicí, kterou lze stabilizovat léky a vyhýbáním se náročným situacím , je prostě neodstranitelnou skutečností a kromě vzetí na vědomí a podřízení se tomuto faktu s tím nic nenadělám. Vemu-li neštěstí, s nímž jsem občas nepřímo konfrontován u jiných lidí či skupin a entit , tak z toho plyne, že zdaleka nejsem sám a mnozí jsou na tom ještě hůře.

Střechu na hlavou mám, co do úst tuplem a můj pes je na tom lépe než mnozí obyvatelé naší banánové Chazarie a to ho nijak nerozmazluji. Pochopil jsem, že svět nepředělám, knedlopepíky a gojímy tuplem a jediným způsobem obrany je s cynickým šklebem blba a ztopořeným prostředníčkem pravé ruky se jim smát do ksichtu.
 
Je ovšem kategorie sebestředných idiotů - v mnoha případě s akademickými tituly / tuším, že se jim říká faschidioti/ které je občas potřeba vzít u těch jejich vyvoleneckých pusinek velice svižným způsobem, jinak řečeno vymezit jim hranice. Oni jsou jak vši a mají tendenci dokonce i vlést obrazně řečeno člověku do postele a přito si neuvědomují, že je nikdo nezval ani dál, natož aby jim nabídl přezůvky. Tak trochu hladit, třeba i do konečného stadia , že ????????

Mám relativně dost času a jelikož stream nečtu a na TV Hovna a podobný hnus nekoukám, tak čerpám informace převážně z knih a netu. Když si člověk vlastně jenom by´t rámcově uvědomí, jaké manipulaci je vystaven a kdo všechno pod kydy lidských práv by ho nejraději přikoval do role konzumního a hedonistického blba , kterému je akorát dovoleno držet hubu a krok. Když není ničí známý či nepatří k protěžovaným a chazarskými mozky zkonstruovaným menšinám, tak vlastně je hozen do víru právního nihilismu společnosti včetně právního bezvědomí a svévole byrokracie a tudíž mu je téměř predestinováná role slouhy a vazala.

Přesto je zde několik momentů, které i nevyvolenému jedinci hrají do noty. Jednak je to SVOBODA. Já jí vnímám jako dar přináležící k přirozeným a nezcizitelným faktům jsoucna. Dle mého soudu má býti negativně vymezena tj. je saturováná přísnou kázní, sebezapřením a skromností. Mám trochu problém s vnímáním egoismu,ale je-li tento prosazován v souladu  principy práva a dobrými mravy, nelze ho zavrhovat. Jsem přísným odpůrcem pozitivní nevázané svobody bez přímé osobní odpovědnosti !

Dalším momentem je skutečnost kosmologického řádu, který je dle méo  vnímání naprosto autonomní kategorií na lidské vůli a vědomí. Já chci jenom říci,kdyby se pokrokáři, někteří pozitivisté a jiná svoloč na hlavu postavili, tak prostě chod principu Všehomíra neovlivní a maximálně mohou posunout hranice lidského poznání. To že to občas v záchvatu pýchy mozku považují za další vítězství nad tmářstvím je jenom hlubokým nedorozuměním ze strany těchto vesměs patologických existencí !  

I přes nevyvolený, neurozený či zbohatlický původ neznamená, že jedinec nemůže býti platným kolečkem soukolí zvaného entita . Zda ji nazvete národní pospolitostí či přímo národem není zas tak podstatné. U mnoha jedinců je velikým traumatem, že nejsou s to pochopit, že limity jejich osobní a limity okolního světa leckdy tvoří organickou překážku při uskutečnování jejich ambic. Dojde-li člověk k poznání že má svoje limity možností a dáli je do souladu se světem kolem sebe a do služeb obecného dobra / které vnímám v duchu Desatera/ , tak na smrtelné posteli může konstatovat, že zde na tomto světě zbytečně !

Dalším momentem je fakt ,chcete-li skutečnost  ,že kolektivní vědomí lidstva i nás Čechů má v sobě zakomponované obranné mechanismy, které sice čas od času reagují i dosti s velkým zpožděním,ale dají alespoň notnou zpětnou vazbu všem ,kteří nevidí či vidět nechtějí v uričtý moment. Bohužel lidská zkušenost je nějako nepřenosná v racionálním smyslu slova a já dost často vidím, že teprve malér mnou již uvedené zrcadlo nastaví. Je to sice většinou tzv, pozdě, ale je-li to záměř Prozřetelnosti, tak to asi tak má býti !

Jsem přesvědčen, že i nová fáze současné epochy tj. globalizace přes všechna negativa je přirozeným vývojem a považuji za hloupost se ji stavět na odpor. Považuji nejenom za moudré, ale i racionální hledat takové postupy, které v souladu s ní a na konzervativních principech budou nosné a přirozenou protiváhou dosti neukázněnému post-modernistickému liberalismu a jeho leckdy patologickým klonům. Jak jsem již napsal, ono je nutné, aby myslitelé a hlavně filozofové stáli mimo politiku a neztráceli svoji omparativní výhodu - tj. naprostou nezávislost v myšlení na v mnoha přípaech pudové a afektovaně dělané politice. Pak je tu samozřejmě lidský rozum a tento by měl býti integrální a nikoliv dezintegrován v podobě vědomí vystavenému a hlavně vnímajícímu povrchní podněty a od nich se odvijejího se konání a jednání !!!

Ono nás nečeká asi nic převratného,ale vůbec nic extra pozitivního. Jediné z čeho mám obavu, je fakt, že jistý segment světové politiky zaháčkovaný v podobě svoji lobby v USA je v poslední době dosti neurotický a svoji neurvalostí je schopen zavelet ke ŠTURMU.

Když ovšem pozoruji jeho nepřátele, mám pocit, že na to přímo čekají. Oni si jsou jisti a vědí, že začne peklo v regionu !!! Děsná představa !

Žádné komentáře:

Okomentovat