Počet zobrazení stránky

pondělí 28. prosince 2009

Přímo "renesanční" politický člověk

   Radnice – sídlo Městského úřadu - novobarokní stavba z roku 1911vybudovaná za necelý rok na stejném půdorysu staré radnice, která svým původem sahala až do 16. století. To že mám bývalé vazby na krásné polabské městečko z titulu mého téměř 5-letého pobytu je možná známo. Trochu jsem vstřebal tamější atmosféru a měl jsem možnost i nahlédnout občas do "kuchyně " politiky této komunality.


Nazývejmeho třeba panem ŠIKULKOU. Do předání moci byl nějakým snad podnikovým úředníkem a řadovým členem státostrany. Po paktu Čalfa -Havel vystoupil jako mnoho jiných, protože zjistil, že být členem něčeho, co je k ničemu je projevem bláhovosti. Nakonec takových lidí byli sta tisíce a já osobně jim an bloc nic nemám právo vyčítat. Ona ta občasná diskuse, zda byli Komunisty či u Komunistů mi v mnoha aspektech připomíná tu scénku s F.Holzmanem. Pane , zkoušel jste ho nechtá hrát UKULELE  ? A kde prosím Vás bydlí ten pan KULELE........atd. 
V roce 1990 se stal tajemníkem tamějšího ouřadu a vydržel tam 12 let. Jak se tak stačil rozkoukat, před komunálními volbami v roce 2002 sestavil KL, vyhrál volby a stal se starostou. V roce 2006 v principu obhájil svoji pozici a je starostou do dnes.

Ony se nám blíží další komunální volby a zřejmě vyhodnotil, že i jinak cynický a otupělý český volič není ochoten koukat na stejný obličej více jak 8 let, tak se Rada tohoto města usnesla, že vypíše konkurz na jednoho z vedoucích odborů - tj. odbor komunálního hospodářství. Vcelku zajímavý šolich co se hlavně vedlejších "možností " týče.

Tento renesanční člověk se coby starosta do tohoto konkurzu přihlásil a světe div se - Vyhrál ! To není Kocourkov, toje prosím realita české komunální politiky. Nakonec těžko lze předpokládat, že by vyhrál někdo jiný. To že od 1.1.2010 nastoupí coby vedoucí odboru MěÚ a zároveň bude starostou města je vcelku nepodstatné. Zákon o městech a obcích říká jednu věc, zákon o úřednících druhou, MV ČR kroutí hlavou ale i rameny zároveň a tak vlastně se nic neděje ! 

Mám jenom takovu fantazii - soukromá a.s., kde ředitel je jmenován správní radou akcionářů. Zároveň v rámci svoji pravomoci si zajistí místo ředitele personálního úseku či ještě lépe šéfa finančního úseku firmy. Mám obavu, že akcionáři velice rychle zbystří a postaví ho před jasné stanovisko - pane direktore, jste ředitelem. Víme, že to na obou úsecích , na které máte zálusk neklape,ale..........

.Jste velice schopný člověk a proti souběhu funkcí nemáme apriori námitek. Akorát jejich obsazení nebude provedeno řízením v rámci vašeho referátu, nýbrž řízením nezávislé auditorské firmy, kterou si najmeme. Jestliže z jejího pohledu obstojíte, mi budem její doporučení respektovat. Punktum. Vcelku prosté, že .........,ale to bychom nesměli býti banánovým Chazarstánem !!!!!!!!!!!

Žádné komentáře:

Okomentovat