Počet zobrazení stránky

středa 9. prosince 2009

Poděkování mládencům z Národní cti !

Znak Národní cti

Znak Národní cti
Vzpomínkové shromáždění NC‎


Zdravím,
      pane Vráno, přepsal jsem danou část textu, a doplnil k článku,
viz:
http://narodni-cest.cz/gajda/clanky/569/z-nepublikovanych-pameti-plk-gst-oskara-pejsi/

Přeji hezký zbytek dne.

S pozdravem
      VS
Toto mi na požádání vyhotovil mladý muž z NC , když jsem ho požádal jak z technických ,tak čistě studijních důvodů o transkripci xeroxu historické materie zmiňující rozhodnutí gen. Gajdy v podobě pamětí jednoho vysokého důstojníka GŠ armády ČSR , které byly psány v exilu.

Já jsem slíbil krátký komentář. pamětníci si určitě vzpomenou, že jsem byl celý vzteky bez sebe, když se v nacionalistickém aktivismu vedl spor zda gen.Gajda či  prof. dr. Mareš a že zvítězila cesta následování gen. Gajdy. Že to přineslo mnohé komplikace a problémy i aktivistům samotným z řad přitepleného a nasládlého establismentu snad dneska oni vědí lépe, než JÁ.

Nakonec ono se to i okrajově projevilo v materiálu, který vyhotovil jakýsi vyžírkovský spolek z tzv. třetího sektoru a tento byl zaslán starostům coby pokus omezit právo shromaž´dovací pro české nacionalisty. najdeteho v celím znění na romsko-cikánském štvavém serveru Romea.cz. Prosím nezaměňujte s příručkou MV ČR s podobnou tématikou staršího data. Ono můžou lži-humanisti hlavou skákat do zdi, on vždy finálně rozhodne soud, ale mají dost peněž a vlivu na to, aby Vám permanentně znepříjemmňovali život. Bojujte s nimi stejnými zbraněmi- vyražte jim ten KLACEK, kterým Vás tlučou přes záda z ruky !

Ale k události samotné. Asi se budu mýlit v detailech,tak mne prosím v komentářích opravte. Když 15.3.1939 přichází německá branná moc a je vyhlášen Protektorát B und M, tak generál Gajda spolu s Akcí národní obnovy a ještě jednou organizací vytváří tzv. Svatováclavský výbor a nabízí nacistům, že převezme vládu v Protektorátu. Oni ale nacisté a jejich expozitura vědí, s kým mají tu čest / tj. se skupinou politických radikálů a dobrodruhů/ a celou tuto sešlost vypoklonkují. Po Praze mezi tím řádí černé, fialové a šedivé košile patřící k uvedeným organizacím. Pražská policie při pokusu o šturm na několik židovských obchodů toto zatrhne.Vládu nacisté předávají do rukou vlády generále Eliáše a protektorátního presidenta. Samozřejmě skrze tajné služby jejich činnost sledují.............

Generál Radola Gajda

Radola Gajda byl velký člověk a hlavně Generál.
obrazek2
Generál Radola Gajda, rodným jménem Rudolf Geidl (14. února 1892 Kotor – 15. dubna 1948 Praha) byl český voják, jeden z hlavních velitelů československých legií v Rusku (krom toho nějakou dobu bojoval na straně ruských bělogvardějců, 1918–1919 zastával významný post v armádě admirála Kolčaka) a český fašistický politik. Je nutné konstatovat, že prvorepublikový fašismus nebyl tak docela „fašismus“ v dnešním smyslu, nýbrž spíše radikální konzervativní nacionalismus.[2]
Tu krátkou poznámku vnímám tak, že vedení sboru Čech tj.1 armádní sbor a důstojníci zpravodajského oddělení pplk. Moravce, který mezi tím odletěl s dalšími do Londýna nabízeli gen. Gajdovi logistickou pomoc při jeho mocenských ambicích.
Dále jsem zde vydedukoval, že gen. Gajda upozornil na jistá úskalí alokace vysokých důstojniků směrem k civilnímu sektoru. Zřejmě členové NOF, kteří ovšem nevím, kde se tam vzali chtěli pokračovat v tom, co Němci předpokládali než je vyhodili coby Sv. výbor. Generál Gajda velice rychle vyhodnotil, že tyto separátní akce pouze nahrají německým kolaborantům a jiným a velice správně a svižně  těm blbům řekl DOST. 

 Kéž by si z toho vzali někteří lidé pro dnešek poučení, komu vlastně v této rozhárané době nahrávají ..................
Závěrem jenom dorbná poznámka, která také stojí za pozornost- v knize Černá kniha minulosti je uveřejněna koresponcence jednoho oblastního šéfa NOF s krajským vedením. On popisuje, jak Němci po obsazení  lokality, kde on působí, vytahli várnice a začali krmit "hladové"české  krky". To že se našlo dost křivopáteřníků, kteří si přinesli i bandasky, o tom je zde velká zmínka. Dotyčného funkcionáře NOF potkal jakýsi rudý mozek a rýpl si do něj, že už jeho kamarádi-fašisti jsou zde. ON MU VMETL DO TVÁŘE, ŽE VŠICHNI TI S TĚMI KONVICEMI JSOU KOMUNISTé A JINÁ CHAMRA´D A SÁM MÉL V RUCE KARABÁČ, KTERÝM BY PŔETAHL KAŽDÉHO ČLENA NOF, KTERÝ BY SE TÉTO NE´MECKÉ PROVOKACE ZŮČASTNIL...................

Žádné komentáře:

Okomentovat