Počet zobrazení stránky

neděle 27. prosince 2009

Spor charitativních apoštolů v Kolíně .............

 

Politika jako pyramidová hra

aneb vítejte v ČSSD


 

Soudit se nebudu, budu vysvětlovat

PETRA STEKLÉHO SENÁTOR NENAVZTEKAL - Samozřejmě jsme nemohli nedat prostor řediteli napadeného sdružení Petru Steklému. Na schůzku přišel se dvěma šanony mzdových výkazů, objednávek primární prevence, propočtů a statistik. Byl očividně připravený. Senátor Lebeda poslal svoje reakce mailem a zároveň je i veřejně vyvěsil na svůj web.

* Předpokládám, že tušíte, o čem všem bude náš rozhovor?
Tak nevím přesně, ale minulé zastupitelstvo projednávalo několik našich návrhů, které souvisejí s podepsanou stavbou Kolárky - tedy rekonstrukcí spodních kasáren a dále s problematikou financování občanských sdružení, které poskytují sociální služby jako my. V minulém Presu jsem zaznamenal článek o kritice pana Lebedy, ale bohužel jsem neměl čas přijít dříve. Omlouvám se.

* Tušíte vcelku správně. Senátor Lebeda vám osobně vyčetl činnost, platy a spoustu dalších věcí. Než se k nim dostaneme, co je podle vás za těmito útoky?
Začnu obecněji. Mám dvouletou dceru, která je v prvním období vzdoru. Jakmile to není AMA (sama), tak se začne vztekat. Máte dvě volby, dát ji na zadek, a nebo ji nechat vyvztekat. Při první volbě se vzteká ještě víc, to nikam nevede. Je to dětská vzdorovitá reakce. Mám též dvě volby: ostře se bránit, a nebo nechat být a trpělivě vysvětlovat okolí. Volím tu dospělou, tedy druhou. Nejsem kluk, který se nechá vtáhnout do iracionálního slovního souboje, kde nikdo není vítěz a prohrává občan. Jsem Petr Steklý, člověk, co vybudoval republikově respektovanou organizaci, která ochraňuje 170.000 lidí z okresu Kolín a Kutná Hora, aniž by to přímo věděli. Organizaci, která do Kolína získala 75 % všech prostředků z Evropské unie, jež šly do tohoto regionu. Nepřistoupím na klukovskou válku.

* Dobrá. Tak ještě jednou, co je onou podstatou sporu? Zkuste mi odpovědět. Slyšel jsem, že jste převzal po Červeném kříži projekt K-centra, jenž vedla manželka stávajícího senátora a ten projekt jste obhájil a udělal z toho Prostor.
Útoky pana Lebedy začaly po vstupu do kolínského zastupitelstva v roce 2006. Projekt jsem po Červeném kříži převzal na přelomu let 2003 a 2004, to je pravda. Neznám přesný cíl útoků senátora, mohu jen doložit iracionalitu a nepravdivost těchto útoků. Vy coby novinář si můžete dohledat rozporuplnost jeho chování ke mně a k jiným subjektům.

* Možná je skrz vás chce jako člen opozičního seskupení v městském zastupitelstvu kritizovat vedení města, které podle jeho názoru jde vašemu sdružení na ruku. Co vy na to?
Nevidím to tak přesně. Úloha opozice je dvojí: za prvé být kontrolorem vedení, mít protiargumenty proti cestě, ne smyslu, kterým je prospěch města. A za druhé: prosazovat volební program. V tomto pohledu já bych mohl být jejich argument, neboť jsem z 13 bodu volebního programu sociální demokracie Kolín zrealizoval 10 bodů! Za tři roky s jednou organizací to není špatné.

* Můžete mi to doložit a vyargumentovat?
Mohu, volební program přepíšu a pod každý bod napíšu, co jsem já či Prostor udělal pro jeho naplnění (více najdete na jiném místě dvojstránky - pozn. red.). Mohu dokonce všechny body i dokladovat smlouvami, fotkami, zápisy.

* Pan Lebeda pronesl, že činnost vašeho sdružení je virtuální, že máte vysoké platy, že jste nešetrní atd. Jak se budete tomuto nařčení, které je uveřejněno na záznamovém zařízení, bránit?
Vím, co mi nabízíte. Žalobu, neboť to, co mám v těchto dvou šanonech, prokazatelně dokazuje lživost tvrzení senátora. Je to soudem nezpochybnitelné. Bohužel nemáme na právníka, když se mi někdo nabídne zdarma, tak to zvážím. Nebudu se bránit, nic jsem neprovedl. Budu vysvětlovat a argumentovat na dospělé úrovni. Pozvu jednotlivé zastupitele a hlavně celou veřejnost k nám do Prostoru a předvedu jím naši činnost, ukážu výplatnice, náklady, objednávky primární prevence i doklady k tomu, že třeba K-centrum zlikvidovalo za 7 let působení 300.000 injekčních stříkaček, které se mohly válet po ulicích. Tím byste naplnil byt 2+1.

* Jen dodávám, že přímo žalobu jsem nemyslel, byť by to pro nás bylo zajímavé. Jak je to s těmi údajně neúměrně vysokými platy?
Tady jsou výplatnice, tady jsou výpisy z účtů, tady je organizační struktura a tady zápisy z 27 hloubkových kontrol a dvou auditů, které u nás proběhly a kde nejsou zásadní výtky, ba naopak. Vidíte před sebou důkaz, že managament Prostoru je tříčlenný, bere polovinu peněz senátora či radního Molnára (dalšího kritika Prostoru - pozn. red.), kteří mají plat k 80 tisícům. Pracovníci pak ještě méně. Pozvu jednotlivé zastupitele a na číslo 608 12 30 13 se mi může ozvat kdokoliv z veřejnosti, kdo by to chtěl vidět černé na bílém.

* Tak to jsem zvědavý, kdo se vám ozve. Protože občané i politici mají tedy možnost se přesvědčit o vašem platu, nemusím jej zveřejnit. Čím se platy managementu občanského sdružení vlastně řídí?
Naše platy se jednoznačně řídí tabulkami schválenými Ministerstvem práce a sociálních věcí a zákonem 108/2006 Sb. Tyto tabulky vytváří úředníci a jistě by nepřipustili, aby pracovníci ze "sociálních služeb" dostávali vyšší plat než oni. Zároveň naše ohodnocení vychází z tzv. metody benchmarking, kdy se porovnává financování a náklady odpovídajících subjektů v rámci celé republiky. Naše náklady jsou tedy srovnatelné s okolními profesionálními organizacemi.

* Kromě vysokých platů jsou vám vytýkány vysoké náklady všeobecně. Karel Molnár vyzývá buď ke snížení platů managementu nebo snížení počtu zaměstnanců. Co si o tom myslíte?
Řada našich nákladů vychází přímo z již zmíněného zákona, takovými vyjádřeními jsme vlastně tlačeni do porušování zákonů. Ve vlastním zájmu a v zájmu zachování organizace se snažíme náklady vždy snižovat na minimum. Je to jako když lékaři, který zachraňuje člověka při autonehodě, odmítáte proplatit rentgen, ale chcete po něm určit počet zlomenin. To nejde!

* K čemu vás ještě tlačí zákon?
Například, že musíme zaměstnávat jen vysokoškoláky či lidi s vyšším odborným vzděláním. Je to smysluplný požadavek, neb tímto zákon podporuje růst kvality služeb. Ten zákon, který je z dílny ČSSD, je obecně odbornou veřejností vnímán dobře. Omezením příjmů vysokoškoláci odejdou, my porušíme zákon a služby zavřeme. Nová koncepce zdravotnictví kraje se zaměřuje na udržení zdravotních sester, které mají nízké platy a odchází. Je tlak na růst jejich platů, neb je jisté, že oni výrazně přispívají ke kvalitě zdravotní péče. Identická situace.

* Zní to jako "měříme každému jiným metrem". Stalo se vám v poslední době, že byste neúspěšně žádali o finanční prostředky?
Neuspěli jsme na kraji s žádostí o auto, které nutně potřebujeme, neb nám stávající vůz zabezpečující terénní programy a primární prevenci v okresu Kolín a Kutná Hora odchází. Na druhé straně jsme úspěšně vybojovali např. Kolárku, na jejíž stavbě se již reálně pracuje. Ptáte-li se na projekty, jenž jsme podávali na město, tak mám zprávy, že vše bylo zamítnuto, ale divte se, když jsme tam jednání co jednání na programu, že vše, co děláme, je zlé... V odborných kruzích a myslím i mimo ně máme takové postavení, že nelze zpochybňovat naši kvalitu a odbornost.

* Pan Lebeda tvrdí, že vaše služby jsou drahé, že stojí 1.400 Kč na den, což je dvojnásob oproti lůžkové péči. Údajně to padlo při návštěvě hejtmana Ratha v Prostoru, vzpomínáte si?
Samozřejmě, zrovna jsme vcházeli na chodbu, hejtman se mě ptal kolik stojí den, já mu ukázal statistická srovnání a řekl průměrně 1.400 Kč za jednu službu - program. Bohužel jsem již nedodal, že to stojí den, ale třeba na K-centru dorazí denně 50 uživatelů drog a rodičů. Primární prevence zrealizuje za den dva bloky pro dvě třídy á 30 dětí. Takže 1.400 Kč se musí dělit 50. To jsem bohužel již nedodal, je to chyba. Nicméně hejtman druhý den volal jejich vedoucímu, neb se mu to nezdálo. Respektive se mu to zdálo drahé. Vedoucí volal mně, a tím jsme si to vysvětlili a zdokladovali. Měl jsem radost, že je hejtman takový profesionál, že si věci ověřuje.

* Přece jen ale, nemáte obavy, že by postoje a jednání pánů Lebedy a Molnára mohly být pro vaše sdružení ohrožující?
Samozřejmě, že nás mohou zničit. Máme nějaké sponzory, ale to je na tisk propagačních materiálů atd., ale ne na provoz. Co s tím mám však dělat? Za to nemohu nést odpovědnost. Za to jí ponesou oni. Poškodí to region i lidi.

* Co by se stalo, kdyby Prostor zanikl? Tedy v čem je hlavní přínos vaší činnosti? Vezměte to po jednotlivých programech.
K-centrum a terénní programy: Za 7 let činnosti jsme ke dnešku přijali 284.844 kusů injekčních stříkaček. Dovedete si představit, když by se tyto stříkačky válely na ulicích? V odpadkových koších? Poradili jsme 578 rodičům, jak řešit situaci, kdy jejich dítě bere drogy a jaké mají oni sami možnosti. 1.680 uživatelů drog nedostalo díky nám žloutenku C či HIV, příp. tyto infekce neroznáší dál. Promořenost těmito nemocemi se u nás pohybuje kolem 0,5 % populace oproti Ukrajině, kde je tato promořenost 5 %. Po pádu těchto dvou programů by se tato situace začala postupně zhoršovat. Chráníme veřejnost! To je třeba si uvědomit. Všech 169.000 obyvatel může být díky nám výrazně klidnější a to v přepočtu na 1 obyvatele za 19 Kč na rok. Což je 1 pivo! To je přijatelná daň za bezpečí.



Občanské sdružení Prostor působí v Kolíně od roku 2002. Během sedmi let se stalo klíčovým poskytovatelem sociálních služeb v okresech Kolín a Kutná Hora a rozšířilo nabídku svých 5 certifikovaných sociálních služeb do všech měst obou okresů.

Pro Kolínsko získalo v letech 2006 až 2009 85 % všech prostředků z Evropské unie, které zde byly proinvestovány. Za dobu svého působení sesbíralo 284.844 ks použitých injekčních stříkaček, realizuje primární prevenci na 20 školách - každoročně přes 2.000 studentů absolvuje 12 hodin interaktivních besed. Pomáhá lidem v tíživé situaci a poskytuje krizovou intervenci, kterou zvláště v dnešní nestabilní době může potřebovat kdokoliv z nás. Za 20 Kč na osobu za rok a program chrání 170 tis. obyvatel obou okresů před patologickými jevy jako je infekce HIV, žloutenka typu C, kriminalita, šikana nebo záškoláctví. Získalo evropské prostředky na vybudování nového moderního centra sociálních a psychosociálních služeb Kolárka, které bude sloužit všem lidem občanům okresů Kolín a Kutná Hora. Za svojí činnost sklidilo a sklízí nejedno ocenění za kvalitu a profesionalitu v rámci odborné sféry v rámci celé České republiky. Služby - programy Prostoru plně odpovídají zákonu 108/2006. sb.

-----

Prostor a regionální volební program ČSSD

Činnost a výsledky Prostoru vycházející z volebního programu ČSSD pro komunální volby 2006, ve kterém je O. s. Prostor přímo jmenováno jako organizace, jež bude podporována. Pavel Lebeda a Karel Molnár vystupují opačně než krajská a republiková ČSSD a to i v situaci, kdy hejtman dal zelenou stavbě Kolárky, která byla veřejností dlouho očekávána. Níže uvádíme vždy bod programu ČSSD a bod, doklad, kterým jej Prostor naplnil. Výsledkem je zjištění, že Petr Steklý a Prostor naplnily 10 ze 13 bodů regionálního volebního programu ČSSD! Vyjádření za Prostor poskytl Petr Steklý.

ČSSD slíbila: Rozvoj města - zásadně zvýšíme šance města na čerpání dotací ze společných regionálních operačních programů a strukturálních fondů Evropské unie (EU). Podpoříme občanské iniciativy.
Prostor učinil: V průběhu let 2006 až 2009 pro Kolínsko téměř 50 mil. Kč z EU, což činí 85 % veškerých prostředků z EU, které byly proinvestovány ve zmíněných okresech. Prostor dále formou konferencí a vzdělávání rozvíjí občanskou společnost, její iniciativy a okolní sociální služby, poskytuje své know-how.

ČSSD slíbila: Bezpečné město - zavedeme prevenci a omezíme sociálně patologické jevy. Zmodernizujeme kamerové systémy.
Prostor učinil: Systematicky zavádí certifikovanou primární prevenci do základních škol a jeho programy prokazatelně omezují patologické jevy. Spolupracuje s 16 školami obou okresů, realizuje vždy čtyři tříhodinová setkání s každou třídou za rok po dobu 4 let. Dále pomohl výrazně zklidnit problematickou romskou lokalitu Zengrova a v ní plánovanou demonstraci. Petr Steklý, coby manažer prevence kriminality v Kolíně, zároveň získal od Ministerstva vnitra dotaci 400 tis. Kč na obnovu kamerového systému. Těsně před dokončením se nacházejí 3 projekty prevence kriminality vycházející z iniciativy Prostoru: klubovna a hřiště v Zengrově ulici a systém letáčků se jmény a kontakty na městské strážníky, kteří budou mít na starosti omezenou lokalitu.

ČSSD slíbila: Veřejná správa.
Této oblasti se Prostor nevěnoval.

ČSSD slíbila: Financování města - zajistíme financování veřejných služeb pro seniory, školství, kulturu, sport i technickou obslužnost města.
Prostor učinil: Petr Steklý, coby manažer prevence kriminality, v Kolíně získal 400 tis. Kč na obnovu kamerového systému, 730 tis. Kč na vybudování hřiště a klubovny v Zengrově ulici a systém letáčků se jmény a kontakty na městské strážníky, kteří budou mít na starosti omezenou lokalitu. Jedná o smlouvě na financování primární prevence, která zabezpečí práci s dětmi i vzdělávání učitelů. Petr Steklý přichází s konkrétním návrhem na získání dotací na rekonstrukci vodárenské věže (podrobnosti jsme otiskli 10. listopadu - pozn. red.).

ČSSD slíbila: Životní prostředí - v součinnosti s Úřadem práce zajistíme údržbu veřejných prostranství.
Prostor učinil: Ve spolupráci s Úřadem práce zaměstnával od 1. června do 30. listopadu 2009 tři romské obyvatele Zengrovy ulice, kteří vyčistili tzv. Ztracenou uličku, připravili prostor pro nový parčík v blízkosti polikliniky, odstranili pět ohnisek černé skládky a uklidili přilehlé ulice a parkoviště v lokalitě Zengrova.

ČSSD slíbila: Kultura a sport - Podpoříme hudební akce ve městě se zaměřením na místní amatérské soubory a hudebníky, zajistíme "Dny města" - sportovní, kulturní a vzdělávací akce s aktivní účastí občanů.
Prostor učinil: Zorganizování promítání filmu v kolínském kině na téma lidských práv, aktivní účast na komunitním plánování, poskytování svého know-how okolním subjektům.

ČSSD slíbila: Sociální oblast a zdravotnictví - zásadně podpoříme programy zaměřené na podporu zdravého životního stylu, prevence užívání návykových látek. Podpoříme neziskové organizace O.s. Prostor a O.s. Volno. Ve spolupráci s poskytovateli sociálních služeb zapojíme město do aktivní pomoci osobám ohroženým sociálním vyloučením k jejich návratu do běžného života společnosti.
Prostor učinil: Realizuje na Kolínsku i Kutnohorsku 5 sociálních služeb s cílem zamezit sociálnímu vyloučení a vést k návratu ke zdravému životnímu stylu. Všechny tyto programy jsou certifikovány dle standard Ministerstva práce a sociálních věcí, RVKPP a Ministerstva školství a mládeže (obdoba ISO 9001). Prostor se cíleně snaží rozvíjet kvalitu a spolupráci sociálních služeb ve zmíněných okresech prostřednictvím četných konferencí a vzdělávání.

ČSSD slíbila: Školství - Podpoříme vzdělávání osob diskriminovaných na trhu práce. Podpoříme integraci romské menšiny.
Prostor učinil: Zrealizoval dva edukační projekty pro zmíněné cílové skupiny, opět v souladu se standardy kvality. Celorepublikově je dáván za vzor v integraci diskriminovaných osob např. v kauze Chomutov či Litvínov.

ČSSD slíbila: Bytová oblast - v městských bytech udržíme stávající výši nájemného. Zasadíme se a podpoříme výstavbu bytů, a to jak sociálních tak i podporu dalších forem bytové výstavby, podpoříme nezisková bytová družstva, stabilizační výstavbu, bezbariérové byty pro sociálně potřebné občany.
Prostor učinil: Petr Steklý prosadil tento bod do komunitního plánu, vyjednává se vedoucím Odboru správy bytových a nebytových prostor o realizaci sociálního bydlení.

ČSSD slíbila: Podpora malého podnikání a služeb - s Okresní hospodářskou komorou zlepšíme podmínky pro rozvoj malého a středního podnikání.
Prostor učinil: V této oblasti nedělá nic zvláštního, pouze nakupuje a využívá služeb výhradně místních malých podnikatelů.

ČSSD slíbila: Doprava.
Této oblasti se Prostor nevěnoval.

ČSSD slíbila: Propagace města - na webových stránkách zveřejníme informace nutné pro investory k investičnímu rozhodování a zavedeme v krajských hromadných sdělovacích prostředcích a internetu pravidelné informace o dění v regionu města.
Prostor učinil: Uspořádal dvě konference o spolupráci, řízení a financování sociálních služeb na okresech Kolín a Kutná Hora, provozuje web, který měsíčně navštíví průměrně 550 lidí a Facebook, kde získal přes 100 fanoušků. Kutná Hora by si také přála mít takovou organizaci, která se aktivně stará o život ve městě s takovým přesahem do různých oblastí.

ČSSD slíbila: Příměstské části.
Této oblasti se Prostor nevěnoval.

-----

Nevyjadřuji se vůči Prostoru nelichotivě

PROČ SENÁTOROVI LEŽÍ O.S. PROSTOR V ŽALUDKU

Jak jsme před týdnem napsali, senátor a zastupitel města Kolína Pavel Lebeda se opakovaně kriticky vyjádřil na adresu Občanského sdružení Prostor. Stalo se tak během jednání městského zastupitelstva 23. listopadu. Kritizoval jak údajnou drahou péči o klienty a činnost sdružení, ale i prý vysoké platy jeho managementu. Protože však senátor důvody svých výtky neupřesnil a jeho výpady trvají již několik let, položili jsme mu několik otázek.

* Veřejně jste 23. listopadu před zastupiteli a občany označil činnost O.s. Prostor za virtuální? Co jste tím myslel a na jakém základu to tvrdíte?
Jako lékař vím, jak žalostně podhodnocená a za jakých podmínek je poskytovaná sociální péče o potřebné, postižené, bezmocné a trpící lidi. Zejména při mé činnosti v záchranné službě jsem viděl na vlastní oči pracovníky, kteří za velmi žalostnou mzdu ve dne v noci o tyto lidi pečovali. A ti nebozí byli v čistém, opečovávaní, spokojení. Nedivte se, že mám problém, když porovnávám prostředky, které jdou na různé projekty naprosto nekonkrétní, různé formy poradenství, krizové intervence, primární prevence, o kterou, jak vím, školy kvůli finančním nákladům nestojí a podobně. A péče o drogově závislé? Ti se přeci jakékoli institucionalizaci a institucím, jak známo, vyhýbají. Běžte se podívat každé ráno do Peček, hlavního města narkomanů ve Středních Čechách. Tam uvidíte, kde se o ně stará.

* Jaký plat mají členové managementu O.s. Prostor? Jaký by podle vás měli mít?
Platy všech 4 členů vrcholného managementu O.s. Prostor znám samozřejmě přesně, ale zveřejňovat je nepovažuji za korektní. Jenom mohu říci, že odpovídají přibližně platům 3 nejvyšších představitelů města. Koneckonců manažeři si mohou dát platy, po jakých jejich srdce prahne. Jako problém ale vidím v tom, že pak žádají za těchto podmínek město o nejrůznější podpory a dotace.

* Mluvil jste o tom, že O.s. Prostor mělo žádat o finanční podporu, ale žádnou nedostal. O jakou žádost a v jaké výši mělo jít, kdo a proč ji neschválil?
Zdravotní a sociální komise při Radě města Kolína pod vedením Milana Cabrnocha projednávala žádosti o dotace a finanční podporu od jednotlivých subjektů poskytujících sociální péči. Několik položek požadovalo též O.s. Prostor, celkovou výši přesně v tuto chvíli neznám, pohybovala se ve statisících korunách. Komise jednomyslně žádosti Prostoru zamítla. Stalo se tak především proto, aby bylo více prostředků pro subjekty, které v tichosti a skromnosti pečují o skutečně potřebné. Subjekty, které nepropagují svojí činnost na prospektech z křídového papíru, na magnetických médiích či v tisku, které neexhibují, ale opravdu pečují.

* Ředitel O.s. Prostor Petr Steklý odmítá, že by péče o klienta v Prostoru byla dražší (dvojnásobná), než je tomu u pacientů na lůžku, jak jste tvrdil. Proč to tvrdíte?
Při návštěvě hejtmana v objektu O.s. Prostor byla panu řediteli položena otázka, jaké jsou náklady na den a jejich klienta. Ten po nahlédnutí do nějakých papírů pohotově odpověděl, že 1.400 Kč. Hejtmanova odpověď zněla: Tak to proboha raději nikomu neříkejte, péče o jednoho pacienta na nemocničním lůžku na den stojí 700 Kč, plus minus desetikoruny. Jistě si oba aktéři na tento rozhovor vzpomenou. Snad jen že by se tenkrát pan Steklý přepočítal.

* Co dělá O.s. Prostor špatně?
Nic nedělá špatně. Naopak. Pan Steklý je nesmírně schopný manažer a organizátor. Způsob, jakým dokáže sehnat peníze od města až po Evropu, obdivuji. Já bych to neuměl. Kdyby podnikal v jakémkoli jiném oboru, budu mu určitě držet palce. Ale sociální oblast je pro mne trochu srdeční záležitost. Určitě bych raději ty prostředky viděl v té části sociální péče, která strádá, která není tak na očích a mediálně vděčná.

* Údajně za váš postoj vůči O.s. Prostor může osobní zášť z minulosti, kdy měla činnost, kterou dnes provádí O.s. Prostor, provádět kolínská pobočka Českého červeného kříže, kterou dosud vede vaše manželka. Je to tak? Pokud ne, můžete uvést důvod, proč se opakovaně vyjadřujete nelichotivě na adresu O.s. Prostor?
Dalo se celkem očekávat, že za mojí kritikou se bude hledat nějaká nízká pohnutka. Aniž bych chtěl zmiňovat způsob, jakým se tak stalo, tento obor činnosti získalo O.s. Prostor. Kdybych měl motivaci pro svoji kritiku, kterou mi podsouváte, musel bych si přeci dávno uvědomit, že to žádným kverulováním nezměním. Mám prostě o sociální péči jiné představy, i když by moje představy nevedly k takovému finančnímu efektu. Ale právě ve finančních prostředcích je nejbolestnější místo sociální péče. Nemyslím si, že se vyjadřuji o Prostoru nelichotivě, to není to pravé slovo. Ostatně, pane šéfredaktore, byl jste na zastupitelstvu téměř do konce a víte, že hlasovací stroj zastupitelů vládnoucí koalice stejně podporu O.s. Prostor prohlasoval. A zamítnutí požadavků Prostoru komisí nic neznamená. Rozhodnutí komise má jen doporučující charakter, a rada města, jak se dá předpokládat, O.s. Prostor stejně vyhoví. Takže vlastně mlátíme prázdnou slámu. Větrné mlýny. 
MICHAL ČERNÝ

Bohužel jak signifikantní pro českou chazar-banan-state.To že jsoupeníze vždy na prvním místě , o tom nemůže býti sporu. Mne jenom neskutečně irituje, že podobnými organizacemi protékají sumy, o kterých se našincům ani nezdá a když je třeba ad hoc jednat, tak akorát všichni mají plnou hubu hezkých keců a skutek utek 

Pan senátor je virtuální figurou, která ani není ochotna reagovat na podnět s ulice a když ho ulovíte na politickém meetengu, tak něco neurčitě slíbí a pak je už zase NEDOSTIŽNÝ. 

To že jde principielně o spor, kdo ovládne finanční toky v nově stavěném komunitním centru, o tom nemůže býti sporu. Ono v ČR jakmile je něco autonomní na kortesech či politicíh, tak mají osypky. Na druhou stranu je nutno poctivě konstatovat, že manželka pana senátora coby předsedkyně kolínské pobočky ČČK dělá svoji práci poctivě a mnohdy až na hranici svých sil.

Při avizovaném přijetí 1.místostarostou budu kromě jiného žádat vysvětlení , jak je to v tomto sporu z pohledu města a nakolik mohou výše uvedení pomoci i osobám bez domova.  

Předmět: zaslání
Datum: 27.12. 2009, 03:53 - dnes v 03:53
 

Dobrý den slečno,
 vím ,že dle Vašeho sdělení bude mít pna dr. Hofman čas až po Novém roce. Jsem připraven se kdykoliv po telefonickém spojení a následné dohodě se dostavit.
Okruhy, které budu chtít řešit budou
a/ zprecizování pohledu na kolínské Jad Vaschem
b/ vysvětlení pozadí sporu mezi o.s.Prostor a MO ČČK v Kolíně a možné politcké intrikaření
c/ limity možností otevření otázky internačního tábora RNV Kolín z roku 1945
d/ výsledky pohovoru mne a vedoucí sociálního odboru na téma bezdomovci
Kronus jaroslav 

Žádné komentáře:

Okomentovat