Počet zobrazení stránky

pondělí 21. prosince 2009

Trochu z literatury...................





Nakladatelství od počátku své existence ve spolupráci s právními zástupci a jeho rodinou vystupovalo na obranu "krále bot" Jana Antonína Bati, odsouzeného v roce 1947 podle retribučního dekretu presidenta Beneše a připraveného o majetek v úzké součinnosti nastupujícího komunistického režimu a některých příbuzných. To je důvod, proč zde byla jedna stránka vyhrazena této významné osobnosti první československé republiky.
Dnes již je J. A. Baťa soudně rehabilitován. Přesto má mnoho co říci k dnešku a my se nadále budeme zabývat zpřístupňováním jeho odkazu, který ještě zdaleka nebyl doceněn.
Jan Baťa přišel o československé občanství proti své vůli a Brazílie mu poskytla nový domov. Proto jsou a nadále budou knižní publikace, vztahující se k jeho osobnosti, řazeny v edici Lusitanica (přestože některé původně vyšly v češtině).
Včera jsem dočel utlou knížečku od argentinských fans odkazu J.A.Bati a vydanou vydavatelstvím Marek Belza.
Tato kniha se jmenuje Dovětek a  bilancuje vše, čemu byl J.A.Baťa vystaven od doby, kdy jeho povedený synovec TB junior a jeho máti začali se zpochybňováním závěti zakladatele imperia rodiny Baťů tj. Tomáše seniora.
Lhaní, podvrhy, falšování listin, křivopřísežnictví, uplácení tichých a hlavně mocných tohoto světa , tekoucí hnus s aktivit dr. Beneše a jeho zednářských poskoků včetně následníků byly instrumentem ničení života tohoto muže, krádeže bo´tařského imeria v ČSR po roce 1945, ožebračení J.A,Bati atd.
Když v roce 1993 chtěl prokurátor Šetina vnést do věci jasno, začal býti zdejší filiálkou kožených zástěr statutárně ničen, posléze kriminalizován a trvalo 12 let, než byl plně osvobozen. Ano, čtete dobře 12 let. Svoje si splnil dnešní ombucman  tehdy coby  předseda NS ČR, nechvalně proslulý coby člen kolegia stejného soudu z roku 1970 a mařící rehabilitaci politických vězňů.
Je až neuvěřitelné, jakou komedii s námi sehrál režim bývalého zeměpána při vítání Tomáše juniora a hlavně je nechutné, jak on tuto komedii vědom si všech podfuků hrál. V jeho knize Švec pro ocelý svět je jasný odkaz na jeho vazby ke svobodným zednářům !
Doporučuji přečíst, hlavně čecháčkovským křiváčkům a lokajům současných mocných !   

Žádné komentáře:

Okomentovat