Počet zobrazení stránky

pátek 25. prosince 2009

Jsem postfašista ? V tomto případě jím zůstanu rád...........

Pryč s křesťanstvím, Vánoce musí být politicky korektní

25.12. 19:35
Globálním symbolem Vánoc je Santa Claus. Zde v Indii...Jaké budou Vánoce budoucnosti? Možná bez betlémské hvězdy, koled a bez Ježíška. Dárky dětem bude nosit neutrální pomyslná postava, jejíž "kádrový profil" bude v multikulturní společnosti vyhovovat všem věřícím i ateistům. Pokud Čechy stihnou spory o symboly Vánoc, jaké už poznali v Evropě i ve Spojených státech.
Za oceánem se rozhořel spor v kalifornském okrese Sonoma. Příčinou byly ozdoby ve tvaru andělů a hvězd v prostorách vládních budov.
Na vrcholek vánočního stromu v sonomském vládním informačním středisku se vánoční hvězda vrátila, protože zákaz "ozdobných hvězd a andělů" byl ve středu odvolán. Na několik dnů si jej ale prosadili nevěřící aktivisté. Ozdoby ve tvaru hvězd a andělů na vánočních stromech prý zdůrazňují vládní podporu křesťanství.
ČTĚTE TAKÉ: Do Betléma proudí tisíce poutníků
“Lidé mohou vyznávat víru ve svých domovech, mohou slavit Vánoce v kostelích," řekl největšímu kalifornskému listu Press Democrat ateistický aktivista Irv Sutley. "Nemají ale žádné právo cpát se do vládních budov," vysvětloval, proč chtěli ateisté zákaz prosadit.
Betlém patří ke křesťanským Vánocům. Zmizí v propadlišti dějin?Právní normy pro vánoční výzdobu, poněkud nejednoznačné, byly ve Spojených státech stanoveny Nejvyšším soudem v roce 1989. Soud tehdy ve sporu obce Allegheny s Americkou unií pro občanské svobody (ACLU), která se podle křesťanských konzervativců angažuje ve "válce proti Vánocům", rozhodl, že zobrazení Ježíšova narození na budově okresního soudu v Pittsburghu odporuje ústavní odluce církví od státu.
Tentýž soud ale v témže případě usoudil, že zobrazovat na městských budovách devítiramenný svícen, židovský religiózní předmět, nic protiústavního není. V odděleném případu současně rozhodl, že obecní úřady mohou při vánoční výzdobě religiózní prvky použít, pokud nejeví známky prosazování jakéhokoli konkrétního náboženství.
Jedním z bojišť kulturní války o vánoční výzdobu je i městečko Holliston v Massachusetts. Městští radní letos znovu odmítli žádost hasičů vztyčit na vrcholku hasičské zbrojnice kříž, což byla ve městě jejich vánoční tradice. Roku 2004 vykázali kříž před radnici do prostoru, který pro vánoční výzdobu vymezili.
"Mnohokulturní delirium" čili namísto Vánoc "Svátek světel"
Okolo zimního slunovratu slaví židé Chanuku, svátek světel.V jisté základní škole v severoitalské Cremoně nahradili vánoční oslavy ceremoniály při příležitosti vymyšleného "Svátku světel". Cílem prý bylo "neurazit city žáků - vyznavačů jiných náboženství". Výrazem "Svátek světel" se ovšem překládá slovo "Chanuka", což je židovský svátek kryjící se časově zhruba s dobou oslav křesťanských Vánoc.
Následovala bouřlivá polemika. Proti rozhodnutí protestovali někteří rodiče i vůdci ve městě vládnoucí pravicové Severní ligy, vzrušené politické diskuse se vedly i v Římě. Poslankyně středopravicové koaliční strany Lid svobody Isabella Bertoliniová se dožadovala intervence ministerstva školství.
"Multikulturní delirium, které, jak se zdá, zachvacuje naši zemi, přináší čím dál hořčí překvapení," podotkla. "Špatně chápané pojetí tolerance vůči cizincům ve skutečnosti vede k odvrhování našich náboženských symbolů a našich tradic," prohlásila.

Gianfranco Fini
Presidente della Camera dei Deputati - Supporters
Informace

Země:
Italy

Současná kancelář

Kancelář:
Presidente della Camera dei Deputati
Stát:
Italia
Volební okrsek:
XI (Emilia-Romagna)
Strana:
Alleanza Nazionale - Popolo della Libertà







To není ppolitická korektnost, je to idiocie"
Nadace vedená předsedou dolní parlamentní komory Gianfrancem Finim (Lid svobody) vyjádřila přesvědčení, že vzdát se Vánoc není "korektnost", ale "idiocie". Rozhodnutí školy jako "příkladné" naopak přivítali mládežníci italské komunistické strany.
Lev Davidovič Trockij -alias Bronstein

Leon trotsky.jpg

Lidový komisař vojenství a
Nicméně případ v Cremoně není prvním svého druhu v Itálii. S ohledem na to, že mezi stovkou žáků v obci Leonessa ve střední Itálii jsou i tři muslimové, zakázala ředitelka místních škol jakoukoli vánoční výzdobu související s narozením Ježíše. Na školním stromku nesměla být vánoční hvězda.
Děti a učňové přišli o vánoční mši, ale i o tradiční jesličky a vánoční pohoštění, při němž si tradičně vyměňovali vánoční prání. Stromek směl být ozdoben jen umělým sněhem. Rozhodnutí vyvolalo podle listu Il Messaggero rozhořčení některých rodičů i místní dieceze.

Foto: ČTK/AP, profimedia.cz

Budu ostrý ihned od samého počátku. Při čtení takových to článků si vzpomenu na slova sifylitika LENINA, který na adresu tuším že kolaborující bankovní buržuazie pronesl památný výron - tito užiteční IDIOTI nám prodají sami i provaz, na kterém je potom POVĚSÍME !

Já jsem ten článek přetahl či jak se říká okopíroval celý. Ono v podstatě není o čem kromě pseudo -filozofických blábolů či neefektivního chování jménem rozhořčení se co DODAT. Dokonce bych souhlasil, že vzhledek lokálním saturacím dějů jde o bouři ve sklenici vody. Já vidím problém trochu jinde - ona tato drobná bouře může býti předzvěstí něčeho mnohem horšího, nepostaví-li se patřičné instituce a občané na jasný odpor. Ono to zní možná lži-humanistické svoloči hrozně,ale ono bude asi potřeba i oběti typu prolité krve, aby byly do bodoucna jasně pro ně stanovené hranice. Jenom krátká exkurze - ve dvacátém století to začlo Španělskem v roce 1936 a spoustu ksichtů z interbrigád  jsme ještě stačili vídat při prznění českého národa v roce 1948-1952. Pak byli nějako uklizeni a když se rozehrála geopolitická hra zvaná Pražské jaro, tak znovu se vynořili.

Palach vs. Mašínové – vyznamenaný ubožák vs. nevyznamenaní hrdinové
Autor: Petra Sokolová | Publikováno: 28.8.2005 | Rubrika: Zamyšlení
Ilustrace
Vrcholem všeho pak ale byla a stále je situace po pádu komunismu. Dubček byl pomalu považován za hrdinu. Tzv. osmašedesátníci se nahrnuli do veřejného života a ke korytům. Primitivní a ubohá pochodeň typu Palach byla vyznamenána. Komunistické zločiny zůstaly do dneška nepotrestány. České soudy jsou stále plné předlistopadových a tedy komunistům sloužících kreatur.


To že někteří tvořili páteř zednářského spolku zvaného CH-77 je obecně známo a někteří stačili se ještě ve službách páně Havla smát muklům z let padesátých v ústavních funkcích ČSFR v devadesátých letech . Spočítat jim, kolik měli na hrbu lidských tragedií, tak Polednová je pro nim vcelku nevinnou ženou !!!!!!

Já se raději zdržím spekulací, proč lokální americký soud zakáže na veřejné budově křes´tanský kříž a nezakáže devíti-ramený svícen židovský . Nakonec podobná situace nastala i v Itálii a já už bych si dovolil mluvit o provokaci . Nakonec nebude asi náhodu, že jedni z prvních, kdo se ozvaly proti výsledku referenda ve Švýcarech proti zákazu minaretů byli tamější ŽO..........

To že kromě uvedených přímo jásá generace italských neobolčeviků je přímo signifikantní a já jenom čekám, kdy i jinak rozvážný a respektovaný předseda itlaské Národní aliance G.Fini,který raději donutil odejít ze strany vnučky B.Musoliniho, než by riskoval střet se sionisty začně dávat této dámě v jistém kontextu za pravdu. Nic na tom nemění, že paní Musolini má dnes svoji stranu, která je vcelku v přátelské interakci s Polem svobody a kromě odlišných názorů na některé aspekty minulosti velice čire kooperují !

Bohužel se ukazuje v plné nahotě nebezpečí nařčení z ANTISEMITISMU. Můj názor je takový, že jde-li o střet kulturně-náboženský co do užívání symbolů, tak může jít akorát o jistou formu antijudaismu a to je legitimní akademický spor co do výkladu teologických dogmat. To že si Židé zakomponovali do vnímání víry i prvek KRVE svoji občiny mi tak trochu připomíná analogii s některými tezemi ARIJSTVÍ !!!!! 

Zatím nám nezbývá nic jiného, než přát sučasnému Svatému otci dlouhá léta. Ono pod jeho vedením lze čekat, že velice svižně budou všem zde kritizovaným stanoveny mantinely . 

 

 

Žádné komentáře:

Okomentovat