Počet zobrazení stránky

středa 16. prosince 2009

zaslání

Symboly města


mukolin_znak
mukolin_znak
Vlajka Města Kolína
Vlajka Města Kolína...
Klíč od města a řetěz starostyDobrý den pane řediteli,
dobrý den pane tajemníku,

dnes jsem navštívil v naší Městské knihovně oddělení studovny za jistým záměrem. Jsem sběratelem propriet z politického života napříč historií území Koruny české. Tato záliba Vás přivede do mnoha zajímavých sociálích prostředí.
Je velice pravděpodobné, že cca během 14 dní budu moci vyklidit půdu, kde se nalézá spostu knihovna muže, který působil dlouhá létna na MNO ČSSR a byl dokonce jedním z blízkých spolupracovníků generála Čepičky.
Pouze jsem se této ženy optal , zda by knihovna neměla zájem o něco z tohoto dnes tak trochu bizardního fondu knižního.
Pani zazářili oči a velice upřimně a to zdůrazňuji upřimně sdělila, že vše, co budu ochoten věnovat, a´t přinesu. Že knihovna tj. její zaměstnanci si vše přeberou, vytřídí, něco zařadí do knižního či studijního fondu,něco prodají a zbytek věnují zdejší soukromé politické škole, která o tyto věci jeví velký zájem.
Já Vámto sděluju hlavně z tohoto důvodu - v poslední době jsem v dosti silné interakci s mnoha úřady či institucemi. Většinou je to jako přes kopírák - obličejíček z mace-upem či jinak "upravený" dle návodů visážistiky či stylistiky a kombinace newspeeku / kliente/ či asertivity / jak Vám mohu pomoci, přeji hezký den/ a jinak DUTO.
Velice jemně řečeno - naprosté odlištění a stylizování se do role monstra a individuality, která je spíše ztělesněním individua bez zkušeností, empatie či dokonce prvky drzosti a vlezlosti ! TZní to asi krutě, ale já i přes osobnostní handicap vidím a cítim velice senzitivně a pregnantně ! Punktum !
Tato žena, která je také zdravotně postižena dělá svoji práci se srdcem a používá ROZUM- možná selský, ale zaplať pán Bůh za to !
Já jsem s ní již asi před 10 měsíci byl v interakci, když jsem doplňoval bibliografii brilantního exilového historika již zesnulého prof. dr. J.Kalvody a sháněl něco z děl vitalistického filozofa, dvojnásobného rektora UK a oponenta TGM prof.dr. F.Mareše. Ta žena nezná NE, umí a je přímo pokladem uvedeného pracoviště!
Tímto ji vzdávám HOLD a mnoho zdaru v její práci !
Kronus Jaroslav - Kolín 





František Mareš, český národně demokratický a později fašisticky orientovaný politik, fyziolog a filozof, přichází na svět 20. října roku 1857 v jihočeských Opatovicích

Smutné oznámení
Obdrželi jsme od Karla Hodka z Chicaga (USA) smutnou zprávu, že ve středu 30. srpna 2006 v 17.30  odešel nám na věčnost jeden z největších velikánů antikomunistického exilu v USA,
Dr., Ing., Profesor Libor Brom.
Mnoho let vyučoval na Denverské Universitě státu Colorado a mezi jeho studenty patřila dnešní ministryně USA Condi Riceová. Dr. Libor Brom byl od května 1955 stálým dopisovatelem  týdeníku "Naše hlasy"  v Torontu a pak po jeho sloučení s časopisem "Vězeň", do nově vzniklého  časopisu "Svědomí / Conscience".
Dr. Ing.  Libor Brom  pocházel z Ostravy, kde jeho otec měl na Frýdlantském mostě obchod s rádií a jízdními koly. Jeho otci byl po únoru 1948  obchod odejmut a přes všechna příkoří se dožil vysokého věku v obci Ostravice, v podhůří Beskyd (okr. Frýdek-Místek). Ing. Brom jako absolvent Vysoké školy obchodní musel po Únoru uprchnout do exilu a v USA studoval další obory, byl promován na doktora a záhy nato, jako mimořádně nadaný student se stal univerzitním profesorem. 
Nechť mu dá Pán Bůh lehké odpočinutí. Budeme ho velice postrádat.
Pozůstalí jsou manželka Gloria Brom (ová) a jeho syn Rafael Brom.

Prof. Dr. Josef Kalvoda



přední český historik a politolog
Narodil se 15. 1. 1923 v Malči, zemřel 8. 3. 1999 v Avonu. Byl členem všestranných akademických organizací, autor mezinárodně uznávaných knih o zrodu Československa a jeho úloze v sovětské strategii, ohromného množství vědeckých studií o osudu našeho národa a nakonec třísvazkového souboru článků z bojů o národní zítřek. Byl to tvrdý bojovník za pravdivý popis našich národních dějin, mimořádná osobnost protikomunistického odboje, kritik hospodářských, politických a mravních nedostatků celé civilizace, bojovník za lidská práva ve světě, předseda exilového Křest'anskodemokratického hnutí.

Žádné komentáře:

Okomentovat