Počet zobrazení stránky

neděle 27. prosince 2009

Mezi řečí - dotaz a modus vivendi !

 

Jaterní cirhoza je chronické onemocnění jater. Vzhledem k tomu, že játra jsou pro organismus prakticky nenahraditelným orgánem, je cirhoza velmi závažným onemocněním, které vyžaduje včasný lékařský zásah.

Tak se nám "svěřila" či spíše postěžovala jedna profláknutá figura našeho internetového prostředí, že jí prý sdělujete , že je PÍČA a chcete ji alokovat na kandelábr. 

Nemám jediný důvod pochybovat o tom, že to myslíte upřimně a dokonce v hlavách některých tyto myšlenky mají reálné komtury. Já dokonce jsem přesvědčen, že pohnutky a legitimita Vašeho verbálního konání je v jistém smyslu legitimní a pro mnohé z Vás z titulu "ex catedra" přímo PROGRAMEM.

Nejsem mediátor či arbitr, abych zkoumal, na čí straně je pravda a ono by to nakonec připomínalo spor typu - Co je dříve, zda vejce či slepice -!

Chtěl bych jenom apelovat na umírněnější používání i tak profánního jazyka. Ono prosím slovo PÍČA v materiální formě označuje ORGÁN, který je symbolem plodnosti a nového života !!!
Sami víte, že v případě dotyčné již žádná plodnost nepřipadá v úvahu a vše je jenom křečí a blitky starého zbrojnoše !

Co se týče kandelábru. I on je či může býti za použití symbolismu ztělesněním světla a směru ...další cesty ! Nebylo by škoda, kdyby takovéto individium bránilo v šíření SVĚTLA a dokonce implicitně způsobilo sejití z cesty !

Jsou tací, kteří mnohokrát rosvítí světlo na jistém mnohorameném symbolu a přesto se jim NEROZSVÍTÍ tam, kde by bylo nutno - v HLAVĚ !

Znám jednoho z jejího okolí, se kterým jsem asi před 16 lety jednal v redakci Českého deníku , když vyšla intelektuálská výzva Smíření 95. Ten muž byl plný života, jasných očí a tmavých havraních vlasů. Dnes když se kouknete na jeho fotku, tak Vás napadnou dvě slova - ochlasta a možná hommeles, nelze vyloučit kombinaci obého !

Buďme trpěliví i v prvním případě - ony ledviny či játra nemají neomezenou kapacitu a po jejich vysazení vysadí i velice rychle PYŠNÝ MOZEK a věcipak jsou samospádem.........  

Žádné komentáře:

Okomentovat