Počet zobrazení stránky

čtvrtek 24. prosince 2009

Samota, nikoliv osamnělost.....................

 

Štědrý večer vrcholí. Dárky jsou rozdány, přejeme Požehnané i veselé a štastné. Slibujeme si i hory s horákama, otevíráme lahev chutného pití a zakusujeme něco dobrého na zub.

Co z výše uvedeného se stane skutkem a co bylo jenom jemně řečeno plytkým blábolením ukáže čas. Věřím, že i těm největším ignorantům a cynikům trochu zjihlo a nějak intuitivně pochopili, že to něco "nad námi" nemusí býti jenom produkt lidské fantazie...........

Mám puštěnu Českou mši vánoční od J.J.Ryby - jeden to lidový klenot BAROKA české kultury,které bude dále nazýváno Dobou temna, aniž bychom si alespoň připustili myšlenku, že autoři této teze reagovali dobově a jejich současní apologeti mají ZATEMNĚNO !

Opakovat, že doba "Temna" kromě jiného přinesla osobnosti jako byl il divimo Boemo Mysliveček, lidový písmák a myslitel Vavák, obrozenci typu Jungmana, Bolzana či modrý Abbe Dobrovský, kulinářka Rettigová a mnoho jiných, kteří tvořili české dějiny........ Ponechávám úmyslně stranou celou generaci vzniku Národního divadla a je mi smutno, když si vzpomenu na konec kariéry v samostatné republice geniální zpěvačky E.Destinové.

Neměli bychom ale zapomínat, že po přijmutí "systému a režimu " Rekatolizace byl obnoven počet obyvatel území Koruny české během dvou generací / tj.asi 40 let/ na počty, které odpovídaly stavu před vypuknutím 30.-leté války. To že byla populace zničena v cca celkovém počtu vztaženém do relativního čísla asi o 38% je obecně známo ................ 

Jsme svědky či alespoň cítíme, že jsme byli po stažení komunismu ze scény vrženi do něčeho hektického a entropického. Zda to nazveme NWO či globalizací je vcelku jedno. Ono jedno podmiňuje druhé a tvoří spolu spojené nádoby.  Není sporu, že svět buduje nové paradigma a během této tvorby došlo ke změna několika konstant, se kterými původně architekti nepočítali / úloha Číny a potažmo Indie, zmátoření se Ruska, nástup Persie, odolnost Paštunů v Afhanistanu atd/. Zřejmě se také trochu přepočítali s průběhem transformace zemí post-komunistických a dle mého soudu asi nepočítali s tak obrovitým nástupem nacionalismu .

Nakolik výše uvedené parametry celkového paradigmatu ještě změnila světová ekonomická krize nevím,ale určitě jim dala v mnoha drobnostech či substilnostech nový směr. Těžko někdo počítal, že po nástupu neconů se najednou dostane na trůn USA socialistický rasový míšenec a již předtím asi těžko někdo doufal, že v Ruské federaci místo  občanské valky způsobené hrozícím hladomorem bude exponent kožených zástěr taktně uklizen a nahrazen člověkem společenských sil, které byly dlouhá léta odpůrci tj - KGB a pravoslavné církve.  

Aby toho nebylo málo, takv Evropě začínají vystrkovat v sebeobraně růžky ty kruhy, které jsou koženým zednářům Velkého orientu trnem v oku a země jako Švýcary či Rakousko a přiměřeně Itálie začínají intošské fantasmagorii zvané multi-kulti říkat DOST !!!!!!! On i Vatikán jinak zdrženlivý v mnoha aspektech přizváním těch kruhů Anglikánské církve odmítající sodomity a jejich manýry a jistu vstřícností bratrstvu Pia XII tiše vysílá informaci a stanovuje mantinely.......Jinak se v Evropě začínají probouzet síly,které chtějí principiálně změnit postoj EU k Izraeli a arabským zemím. Do toho se bohužel začíná silně aktivizovat transnacionální internacionála bílého nacionalismu jenom si kladu otázku, proč a kým je vlastně pěstována ?????
 
Snad i slepý si všimne, že v Rakousku či Švýcarech, kde jsou velice silné nacionalistické strany najednou vznikly antisemitské strany a tyto odmítají etablované strany typu FPO/BZO či SVP. Ona podobná je i situace v Irálii, kde Berlusconiho Pol svobody je oslabován tamějšími nacisty Forza nuova. Na české poměry musím dát za pravdu dr. Sládkovi, který již mnohokrát naznačil že pěstování Národní strany a dnes působení Dělnické strany budí moc podezření a je možné, že se jedná o v jistém smyslu usměrňované politické strany proti jeho subjektu. Bohužel můj rozchod s Republikány je toho druhu, že jeho ekipa je partou hlupáků / kromě pana Valenty / a mnoho otazníků počínaje financemi a konče absencí auditů je pro mne neakceptovatelná. Dokonce neochota podat jakési vysvětlení je  záměrem .  


Přiznám se, že mám občas problémy se vyznat leckdy v protichůdných jevech. Ale využívám Svátků vánočnch k tomu, abych si některé věci srovnal v hlavě a v SAMOTĚ se rozhodl v dalším postupu. Ono v zemi knedlopepíků, gojímů a hedonistů vedené Chazary je každý krok velmi obtížný a vzhledem k moji impulsivnosti může býti i kontraproduktivním...............

Žádné komentáře:

Okomentovat