Počet zobrazení stránky

pondělí 11. ledna 2010

...................RODINA MEDKOVA................

Ivan Medek byl synem legionářského generála a spisovatele Rudolfa Medka a jeho bratrem byl významný malíř Mikuláš Medek.
Ivan Medek na archivním snímku
Ivan Medek na archivním snímku
FOTO: Doležal Michal, ČTK
Ivan Medek zemřel ve věku 84 let. Jeho životopis je obecně znám . Já se zaměřím na období , kdy dělal bývalému zeměpánovi kancléře. nastupval na Hrad po dnešním chrupajícím knížeti Trautenbergovi.

Tuším, že zde působil něco kolem pěti let. Jeho vztah k Havlovi byl poznamenán velkým vzájemným respektem. Jeho velice rychlý odchod z Hradu sice nebyl v té době nijak komentován,ale později si o tom začali cvrkat vrabci na střeše ........

Havel v té době pojal za manželku D.Veškrnovou. Že se toto stalo terčem velkého lidového posměchu, to snad máme ještě v paměti. Nejlepší  charakteristiku jsem četl, cituji- kráva nepatří na zámek, ale do CHLÍVA , konec citace.
Její manýrismu , komediantské chování a "postavení " jejího psa přivdáděli lidi v "psotník. Ono vše má svoje hranice a jelikož víme, že když je úd  ve vagině, tak je rozum v análu, tak to prostě po neochotě bývalého zeměpána naslouchat to  tento MUŽ zabalil !!!!!!!!!!!!!!

Krátce na to odchází velitel Hradní ochranky plk. Maněna, který to také s Havlem tahl již v disentu a na Hrad přišel od kominické profese . On prostě odmítal, abyjeho muži dělali taxikáře, nákupčí, nosiče tašek a lidi na venčení psa Darmar- Veš-skrz-nové !!!!!!!!!!

 

 

 

 

Rudolf Medek

Z Wikipedije, swobodneje encyklopedije

Dźi do: Nawigacija, Pytać
Rudolf Medek
datum narodźenja:
8. januara 1890
ródne město:
Hradec Králové
datum zemrěća:
22. awgusta 1940
městno zemrěća:
Praha
Rudolf Medek (8. januara 1890 Hradec Králové - 22. awgusta 1940 Praha) bě čěski spisowaćel, basnik, dramatikar, publicist a general.

Twórba [wobdźěłać]

  • Půlnoc bohů, 1912
  • Prsten, 1914
  • Lví srdce, 1919
  • Ohnivý drak, 1921
  • Veliké dny, 1923
  • Ostrov v bouři, 1925
  • Mohutný sen, 1926
  • Anabase, 1927
  • Plukovník Švec, 1928
  • Legenda o Barabášovi, 1932
Toto je stručně z Witipedie o gen. Medkovi, jednom z vrcholných legionářů, muži velkých zásad a přitom někon, kdo je téměř vymazánz paměti národa.
Důvod - velice prostý, když po několika zkušenostech s ekipou TGM vymezil tzv. proti Hradu, stal se téměř fašistou a dodnes tato lež je rozšiřováná....................
Jako účastník ruského tažení  věděl svoje, odvedl velkou práci v legionářském památníku na Vítkově coby ředitel a poznal na osudu plk. Švece, co jsou bolševici zač.

Žádné komentáře:

Okomentovat