Počet zobrazení stránky

čtvrtek 14. ledna 2010

A doopravdy DOST - to není ztráta soudnosti, to je provokace !

Pořadatel ceny Český patriot

ANLET – Asociace nositelů legionářských tradic, občanské sdružení, zakladatel ceny Český patriot, vzniklo v roce 2006. Je to dobrovolná, nezávislá, nepolitická a nezisková organizace, jejímž cílem je udržovat v paměti národa osobnosti a události, které se zapsaly do české historie v období 20. století.
Od svého vzniku ANLET samostatně zorganizoval či se podílel na mnoha různých aktivitách, z nichž nejvýznamnější jsou:
-         Vydávání časopisu Historický kaleidoskop, který se specializuje na historii ČR v období od 1. světové války do roku 1989. Převážně se věnuje osobnostem a událostem obou světových válek a všem, kteří bojovali za svobodu a demokracii ČR a neměli by zůstat zapomenuti.
-         Vydávání knih vzpomínek převážně neznámých osob, které zažily útrapy válek a totalitního režimu.
-         Realizace internetových soutěží pro mládež, jako například Od legií po NATO v roce 2006, Hledání českého grálu aneb Cesta do minulosti.
-         Realizace vzdělávacích výstav pro školy, obce a města a doprovodných programů včetně besed s pamětníky a odborníky, seminářů, komponovaných programů.

ANLET spolupracuje na mnoha dalších akcích, například na položení základního kamene pomníku Operaci Anthropoid, péče o pietní místa, besedy a aktivity pro děti a mládež a další.
Snahou ANLET je publikovat a šířit zajímavá fakta o historii národa a podporovat tak regionální hrdost, aby si občané byli vědomi, že žijí v místě, které má bohaté tradice, významné osobnosti, které stojí za to si pamatovat.

Další informace na www.anlet.cz

Kontakt:

Manažerka projektu Český patriot

PhDr. Jindra Svitáková
e-mail: jsvitakova@anlet.cz Tato emailová adresa je chráněna před spamboty, abyste ji viděli, povolte JavaScript
tel: 604 206 677

 
Symbol  

Mgr. Jan Skácel

skacel_m
Hlasování: CPATRIOT 12

 

Pardubický rodák, někdejší politický vězeň, vynikající šachista, dělník, později podnikový právník, dnes ekonomicko-právní poradce.

Muž excelentní paměti a pevného životního i politického postoje, který mu vynesl především úctu a obdiv přátel, ale i politických protivníků. Hrdý národovec a vlastenec, v obecné sféře konzervativec.
Nominuje: Bc. Jan Kopal





Předmět: zaslání - protest
Datum: 14.1. 2010, 21:59 - dnes v 21:59
 

Dobrý den paní doktorko,
po našem telefonickém rozhovoru Vám zasílám tento e-mail coby protest na navržení Mgr. Skácela na Vámi uvedenou cenu.
Velice podrobně a s citem jsem si pročetl filozofii a předmět Váší iniciativy. Je velice srozumitelné, že v éře globalizujíícho se světa a integrující se Evropy hledají národní entity způsob, jak zachovat svoji kulturní a náboženskou /ale i ekonomickou identitu/ a je určitě logické, že se najdou lidé, kteří se snaží odměnit jedince či kolektivy, které na těchto myšlenkách pracují.
Nebudu používat toho téměř odporného slova či spíše sousloví, že jsem zděšen. Jsem a promiňte mi ten výraz NASRÁN, že toliko společensky provařená Bc. Kopal má tu drzost navrhnout výše uvedeného.
Není přeci myslitelné aby guru českých neofašistů, kterým Mgr. Skácel je byl již v této fázi v přítomnosti lidí, kteří jsou již navrženi a jedním je současný pan president / kromě jiného/.
Víte pitomostí od tohoto snaživého fešáka já zažil již hodně. Ale přeci není myslitelné, aby v tomto portfoliu navrhovaných byl člověk, který se tuším před čtyřmi lety osobně zúčastnil a byl dokonce jedním z iniciátorů odporné akce tzv,čekých nacionalistů u pietního místa romsko-cikánského internačního tábora Lety a až do nedávna byl rok mpřed nechvalně proslulé Národní strany vedené Mgr. Fr. Edelmanovou.
Snad Vám nemusí říkat, že do tohoto období se datuje nejhorší působení a štvaní této politické strany proti největší národnostní menšině na území ČR a že aktivity této strany byly "zhodnoceny " orgány státu několika trestními stíháními. Strana je dnes v rozkladu kromě jiného pro zadlužení cca 1,3 milionu Kč a opakuji, že Mgr. Skácel patřil k vrcholným činovníkům této strany, byť jako mpřed. byl delegován aklamací samotné dr. Edelamanové.
K osobě Bc. Kopala se vyjadřovat nebudu. Ono stačí, že nedávno přinesl web českých anarchistů fotku z roku tuším 2002, kde dotyčný Kopal stojí vedle ikonu českých nacistů, starého muže - který tuto ideologii vyznával od skončení WW 2 nepřetržitě coby v jistém smyslu následek rodinného stříbra.
Věřím, že správní rada Vaší iniciativy zjedná pořádek. Nakonec myslím, že existuj dostatek nezávislých pramenů a zdrojů k ověření mých inormací a vyvození patřičných konsekvencí !
S pozdravem Kronus Jaroslav
 

Mgr. Jan Skácel

skacel_m
Hlasování: CPATRIOT 12

 

Pardubický rodák, někdejší politický vězeň, vynikající šachista, dělník, později podnikový právník, dnes ekonomicko-právní poradce.

Muž excelentní paměti a pevného životního i politického postoje, který mu vynesl především úctu a obdiv přátel, ale i politických protivníků. Hrdý národovec a vlastenec, v obecné sféře konzervativec.
Nominuje: Bc. Jan Kopal

Žádné komentáře:

Okomentovat