Počet zobrazení stránky

pátek 15. ledna 2010

Blázen alias Švejk píše na dálku věrchušce volené českým OBČANEM !!


« zpět další od autora » více o autorovi »
V roce 2010 bude teprve vrcholit krize. Jsme na to připraveni

Jaroslav Kubera: V roce 2010 bude teprve vrcholit krize. Jsme na to připraveni

02.01.2010, Teplický deník
publikováno: 02.01.2010

Starosta Uchytil: Senátor Kubera se asi zbláznil

Hradec Králové – /DOPLNĚNO/ Chodníkový zákon? Nesmysl, tvrdí mnozí starostové, kteří v minulých dnech bojovali nejen se sněhem, ale i s novelou tohoto zákona, podle níž musí uklízet téměř všechny chodníky na svém území.
Autor:
Redakce

video audio foto komentářů dnes 5:07 aktualizováno dnes 8:46
Ilustrační foto
Ilustrační foto
Autor: DENÍK / Šárka Vavříková
Starosta Chlumce nad Cidlinou Miroslav Uchytil si při hodnocení prvních zkušeností nebere servítky. V krku mu leží hlavně autor změny, senátor a teplický primátor Jaroslav Kubera. „Pan Kubera je sice také starosta, ale protože je už delší dobu v Senátu, tak se pravděpodobně zbláznil,“ prohlásil Uchytil. „Ukázalo se, že tento zákon je nesmysl. Nebudeme za několik milionů kupovat drahou zimní techniku, když tady spadne sníh jednou za třicet let. Navíc ani není možné, abychom v našem malém městě uklidili najednou 40 kilometrů chodníků. Tolik lidí v technických službách držet nemůžeme,“ řekl.
Z novinky nejsou odvázaní ani v dalších městech. Jednak proto, že při stávajícím počtu pracovníků nelze zimní údržbu všech chodníků zajistit, a kvůli vysokým nákladům. „Jsou určitě mnohem vyšší. Jen od začátku roku nás zimní údržba stála už téměř 200 tisíc korun a lidé se téměř nezastavili. Máme spoustu přesčasů. Zatímco vloni jsme měli 4,5 kilometru chodníků, letos je to desetinásobek,“ uvedl ředitel Technických služeb Nový Bydžov Josef Kožíšek.
„Myslím, že chodníkový zákon situaci výrazně nezhoršil. Pár majitelů domů sice uklízet chodníky přestalo, ale většina lidí uklízí dál,“ sdělil smiřický starosta Luboš Tuzar. Odhadl, že náklady na zimní údržbu by se mohly zvýšit o desítky tisíc korun.
Dražší údržbu chodníků připouští i Hradec Králové, který se stará o zhruba 400 kilometrů chodníků, tedy dvojnásobně víc než vloni. Krajské město už řeší případy žádostí o odškodnění za úraz nebo škodu po pádu na chodník. Od podzimu na magistrátu leží čtyři žádosti o odškodnění, ale jen jedna souvisí se sněhem.
MARTIN ČERNÝ

Poslušně hlásím pane senátore,

že jste přímo poklad - jenom Vás zakopat / nebo nakopat (do zadku ) , já už ani nevím.........

 To že jste zvolen z vůle českého knedlopepíka, o tom já nepochybuji. Ani nevím proč, ale když zrovna Vás slyším mluvit, vždy si vzpomenu na výrok Miloše Zemana o svazácích v hnědých košilích. Ona možná i intoxikace silným kouřením ve smyslu interakce nikotinu a šedé kůry mozkové může činit ireverzibilní jevy patologické !!

Jsem vždy ohromen intelektuálním potratem z dílny ODS, který pod rouškou liberalismu a svobody jednotlivce akorát nadělá více škody než užitku. Jedním přímo symptomatologickým příkladem byl Váš nápad o povinnosti odklízet chodníky majteli, nikoliv těmi, kteří mají nemovitosti u chodníků. On se Vám totiž povedl gol do vlastní branky. 

To že česká dušička zajásá, že nikoliv ON, ale někdo bude muset uklíze chodník před jeho barákem ,o tom není sporu. On bohužel život nejde lineárně a hlouposti velice rychle postaví další zrcadlo.

Mezi účinností zákona a jeho praktickou aplikací uběhlo mnoho měsíců. Mezitím se zjistilo, že státní i městské kasy jsou švorc a tak zákonodárce umožnil navýšení místních daní, mezi nimi například daň z nemovistostí. Toho samozřejmě vedení měst využilo a leckdy zvýšilo daň z nemovistostí i třikrát. Mezitím běží liberalizace nájemného a to téměř skokově. Lidem se v nájemních domech zvedly nájmy i o 60 %. Vše samozřejmě v režimu práva a ekonomických pravidel.

Ale ouha, ona přišla sněhová kalamita. Města nemají ani lidské , ani finanční zdroje na rychlou likvidaci. Sníh je všude, neodváží se, chodníky jsou nezameteny, vázne zásobování i třeba dovoz pošty apod.

Vední měst ani nevyzývá občany k pomoci, protože si jsou většinou vědoma, že občané z mnoha důvodů a kromě jiných i výe uvedených se na věci vykašlou a neudělají více, než musí.

Starostové nemají v rukou instirumenty práva, jako například povolat nezaměstnané či osoby pobírající jiný druh sociáoní dávky či podpory, armáda byla téměř v ČR zrušena a dobrovolnická báze neexistue, hasiči mají jiné starosti, vězni leží na kavalcích atd.
Občané rezignovali, pouze přemýšlí jak uživit sebe a rodiny či jak si přilepšit jinak a vše ostatní je jim lhostejné. V ulicíh chodí staří lidé o holích ,maminky s batolaty či dokonce s kočárky  a jiné supiny lidí, které jenom zírají, tiše nadávají a čekají na zázrak. On bohužel nepřijde a dokud budou si sami volit takové kousky , jako jste Vy , tak jiné to nebude. Bohužel či možná Bohudík !!

Kverulant převlečený za Švejka z Kolína

P.S. Připouštím, že proti tsunami či zemětřesení na Haity jsou naše problémy malicherné !

Žádné komentáře:

Okomentovat