Počet zobrazení stránky

čtvrtek 21. ledna 2010

Tak konečně slíbené

Suverenita
 


Musíme se na chvíli vrátit k volbám do Evropského parlamentu. Jejich výsledky nejsou primárně důležité, jako skutečnost, že zde dílče zabodovalo několik seskupení, které ukázaly, že při jisté kultivaci mohu býti dobrým východiskem při zteči na parlament.


Bylo svoláno tzv. Žofínské forum 21.6.2009. Veejnost byla streaimem masírována, že zde vzniká dokonce jakási analogie s OF roku 1989. Z pozvaných zůčastněným ukázala ihned dlouhý nos Suverenita a soliterka dr. Hybášková se svým soukromým podnikem zvaným EDS.
 
Dotyční se sešli, pocelovali ala dvojjitý Chruščov o kromě obecné proklamací typu -hrozí nástup neokomunismu- se vlastně na ničem nedohodli. Jediným relevantním výstupem bylo sfúzování Věcí veřejných a SNK-ED.
 
Dr.Hybášková mezitím trochu zamotala hlavu předsedovi ČSL, který ji dokonce dal na první místo KL ve středních Čechách do Parlamentu ČR. Volby se nekonaly, ale jelikož středočeští Lidovci nejsou žádní beránci, tak dr. Svobodovi i vzkázali, že bu´d si dotyčnou dámu uklidí někam jinam a nebo všichni odejdou z KL.
 
Svoboda  cítící malér nakonec dr. Hybáškovou dal na čelo KL v hradeckém kraji a vše zvadlo. EDS na KL Lidovců sice není žádné apriorní terno,ale tonoucí se stébla chytá a navíc sociální kapitál dr. Hybáškové je ohromný a vliv v sionistické rezidentuře ČR naprosto nepřehlédnutelný a předseda Lidovců je vcelku obstojný mocenský kalkulant.
 
Strana svobodného občana tak dlouho volala po svoji "suverenitě" ve smyslu ojedinělosti svého volebního programu, že dnes je sama a kromě presidentova tajemníka pana Jakla s ní nikdo nechce míti nic společného. SSO po počátečním nadšení opustilo spousta lidí a její další osdu v politice je silně nejistý. Osobně jsem názoru, že zatím má býti udržovaná při životě a po ukončení svého mandátu na Hradě ji pan prof. Klaus asibude muset dát trochu jiné image, než její současný předseda dr. Mach !

Tak jak se zvyšují následky světové hospodářské krize, obnažují se následky politiky vlád na území ČR po roce 1989, stoupá nezaměstnanost, klesá HDP, stoupná sociální tenze ve společnost s ní spojené projevy politické a sociální patologie, začínají se znovu nějako shlukovat mimoparlamentní strany v cosi, co by jim umožnilo překročit zákonných 5 %.
Do tohoto všeho zmatku vsutpuje ex-předseda ČSSD M.zeman se svým projektem Strany práv občana. Na scéně již delší dobu působí seskupení politických recyklantů zvaný TOP 09, které nám tak až nevkussně vnucovaly sdělovací prostředky coby politickou stranu, až i jinak zdrženlivý předsedaLidovců Svoboda je musel usměrnit a poučit, že politická stran vzniká až ustavujícím sjezdem a oni zatím mají přípravný výbor.To dnes již samozřejmě neplatí a zase pro změnu jakési tajemné mediální agentury začínají podsouvat veřejnosti ,že Strana práv občana je to pravé ořechové coby altermativa proti vstávající parlamentn čtyřce. Jak lze vypozorovat, Stranu zelených kromě voličů již odepsaly i média..........
 
Pracoval jsem pro projekt Strany důstojného života více jak 14 měsíců. Inspirován koalicí Liberálněsociální unie z roku 1992 jsem hledal její jistou analogii pro dnešní dobu. Oslovil jsem zkomírající Stranu venkova a tato později zfůzovala s SDŽ. Oslovil jsem hnutí Demokracie mající ve svém vedení majitele originálního know how coby ofsetových programů. Bohužel jednání mezi ním a předsedkyní SDŽ šlo do ztracena a pan Czasch nakonec vstoupil do projektu Suverenita. Jednání SDŽ a ČSNS díky politické hlouposti předsedy a velice nepřehledné situace skončilo blamáží............
 
Byl jsem si vědom, že toto je málo. Sledoval jsem velice -by´t zpovzdálí- chování předsedkyně Suverenity a velice jse msi oddechl, když poslal do háje SPO kvůli její šedé eminenci ing. Šloufovi. Dnes to mohu říci bez obalu - několikrát jsem se snažil naznačit předsedkyni SDŽ, že Suverenita je pro ni ideálním partnerem a že sblížením dojde k obnovení tradice , kterou  v roce 1897 založili zakladatelé České strany národně sociální. Bylo mi argumentováno, že je to nesmysl, že Bobošíková jde ideologicky doprava atd. Chvíli jsem to trpěl, ale pak jsem téměř vmetl do tváře předsedkyni SDŽ , zda nebude problém v tom, že strana vedená ing. Bošíkovou je jenom tzv. bohatší nevěstou a že ona bude muset v tomto duu zaujmout pozici č.2. Navíc jsem ji řek a to na rovinu, že její team je v porovnání s teamem předsedkyně Suverenity partou amaterů a tak maximálně nadšenců pro okresní zastupitelstva.
Znovu jsem tvrdošijně trval na dalším jednání a přijmutí podmínek daných Suverenitou. Jak to asi dopadlo pro mne tušíte - byl jsem exkomunikován z dalších dějů a světe div se, za 14 dní je ohlášeno, že tyto dvě dámy si padly do NÁRUČE. Jak by řekla E.Piaf- ničeho nelituji, důležitý je konečný výsledek a to že dnes lízají smetanu ti, kteří do té doby nehli ani prstem, to je pro území Koruny české již historicky přímo signifikantní. Dnes se k projektu Suverenita slízají všichni, kdo cítí příležitost. Ale to již není moji starostí a já věřím, že předsedkyně Suverenity spolu s Mgr. Volfovou si věci ukočírují a ohlídají.............  
 
Dnes agentury hlásají, že Suverenita je společenstvím 19 stran a hnutí. Jelikož tento seznam znám asi tak z 75 %, mohu v rovině mírně spekulativní  zatím konstatovat , že díky dobrým "úlovkům" předsedkyně SDŽ a to hnutím Severočeši.cz a  Lékaři kraji získala vcelku kredibilní a etablované osobnosti lokálního a krajského významu včetně krajských zastupitelů. Já v tom vidím pozitivum, že nedojde k opakování dle mého soudu chybu na KL Suverenity do voleb / které se nekonaly/ typu 25 letý nevidomý leader v jižních Čechách či advokátka a bývalá soudkyně coby členka ODS coby leaderka  KL v Praze.
Strategové volební kampaně by velice dobře měli zvážit způsob a hlavně jednotlivé ledry a v každém kraji.Ačkoliv paní Bobošíkové je v jistém smyslu fenoménem, lidé také budou chtít znát své krajské leadry a nemohou to býti nějací strýcové a tety, které nikdo nezná či k politice přišli na poslední chvíli. Já nechci propagovat umísťování politických koryfejů na leaderství u KL, já říkám, že leadři musí býti lidé s odborným a politickým kreditem a to vyžaduje a implikuje jistou politickou zkušenost !!!! 
 
Kde bych viděl jisté riziko projektu Suverenita to nikoliv malicherné, může býti po překročení více jak 3 % a či dkonce vstupu do parlamentu řevnivost jednotlivých Subjektů chtějících sahnout na peníze za výsledek voleb či dokonce peníze za zvolenho poslance. Ale ona i toto si ing. Bobošíková dle mých informací právně nechá ošetřit..........
 
Já bych chtěl jenom upozornit, že jelikož paní Bobošíková prohlásila, že i po nepřekročení 5% neodejte z politiky, dala tím jasně signál, že chce vésti tuto partaj i v dlaších volebních klání apod. To musí všechny účastníky zavazovat. Ono na podzim nás čekají komunální volby a ono bude potřeba mnoho lidí v lokalitách ochotných ke vstupu do politické soutěže. 
Opakuji znovu - Suverenita je prototypem  tradice české nár-soc roku 2010 a je nutno též miti na zřeteli, že k získání volebního úspěchu bude třeba i notné dávky populismu včetně odmítání pozitivní diskriminace, gender myšlenek a politické korektnosti !  



Žádné komentáře:

Okomentovat