Počet zobrazení stránky

středa 20. ledna 2010

Nadčasovost v myšlenkácj a odkazu M.Dolejšího

HRDINA TŘETÍHO ODBOJE
- lk -
Dne 26. června 2001 ve věku nedožitých sedmdesáti let
zemřel dlouholetý politický vězeň komunistického režimu
a autor Analýzy 17. listopadu, pan Miroslav Dolejší.

 

Hrdinům prvního a druhého odboje se věnuje malá pozornost nejen všeobecně, ale pohříchu i na stránkách odborného tisku. O hrdinech třetího odboje se pak člověk nedozví prakticky vůbec nic.
Dvanáct let po "velké sametové" o nich postkomunistický režim zarytě mlčí, zachovává právní kontinuitu s režimem, který jim zničil životy a cynicky čeká, až všichni vymřou. Jedním z těch hrdinů byl také Miroslav Dolejší.
Bojoval celý život se zlem bolševismu na té nejvražednější frontě - v domácím odboji. Establishment mu nedal pokoj ani po propuštění, změně režimu a rehabilitaci - jeho Analýza vzbudila záplavu nechutných pomluv, denunciací a hysterie, jež neměla daleko ke snahám o fyzickou likvidaci.
Pojďme na tohoto statečného vojáka třetího odboje společně vzpomenout.


V poslední době jsem zaznamenal několik vyjádření od mužů, kteří zdaleka nepatří k ideovému a duchovnímu odkazu M.Dolejšího. Ono je lze spíše zařadit k jeho pritivníkům, měli by-li se s ním někdy intelektuálně či duchovně "utkat".

Nebude ale bez zajímavosti, že oni po skoro 20 letech konstatují totéž, co tento muž v době,kdy s námi kožené zástěry a jejich komplici hráli podvod jménem sametová revoluce............. 

Nedávno český odstupující primas v kontextu varováním před islámem konstatoval, že Evropa duchovně vyhasla. M.Dolejší přesně totéž vyjádřil na legendární přednášce v klubu Ferdinanta d Este v roce  1995.

Na netu koluje manifest T.Bati seniora z roku 1931. On zde lapidárně kostatuje, že všechny krize ekonomické jsou pouze následkem krize MRAVNÍ. Tímto dnes operuje kde kdo. Kdyby pozorně byla čtena Analýza 17.listopadu, zde M.Dolejší konstatuje - hlavní krizí české společnosti je krize mravní, ostatní jsou odvozeny........... 

Asi před 3 měsíci přinesla MF- Dnes rozhovor s doc.dr. Hubálkem ,vynikajícím psychologem a soudním znalcem. Ačkoliv byl rozhovor koncipován v duchu jakého si kosmopolitismu, nedalo se přehlédnout následující- doc. Hubálek konstatoval a velice přesně, že Češi jsou jakými si voříšky Evropy , je nebývale rozšířená hloupost mezi jejími členy a zarezonoval tam stesk po odvaze !!!

Miroslav Dolejší konstatoval v již uvedených materiálech a na uvedené přednášce totéž- Češi jsou mixem 18 ras, národů a národností, Češi se přestali jako národ chovat a na podobnou kvalitu rezignovali, česká společnost je myšlenkově impotentní a sterilní a naprosto absentuje obyčejná mužská odvaha.

Ono by se toho našlo více, ale myslím, že toto je dostatečný demonstrativní výčet ...................  

Miroslav Dolejší

Žádné komentáře:

Okomentovat