Počet zobrazení stránky

sobota 23. ledna 2010

Nic Vám nevyčítám kluci jedni zatracení.............

Předmět: zaslání
Datum: 23.1. 2010, 14:19 - dnes v 14:19


 

Servus šohajové,
tak jsem nahodile zjistil, že jste mi zakázali vstup na Váš web. Nic Vám nevyčítám, on ten nápad co do kvality i kvantity odpovídá Vašemu věku i mentalitě.
Ani by jste nevěřili, že jednoduchým technickým zásahem v systému kolektivního internetu lze zaručit pasivní přístup na Vaše stránky. Ale to není účelem mého krátkého zaslání.
Zveřejnili jste článek jistého publicisty o R.Beranovi, který vyhotovil předseda exilového vedení Agrární strany pan V.J.Vostřez,
Mám pro Vás jenom drobnou informaci a nic za ni nechci. I přes Vámi provedené optaření si Vaši práce vážím a nemám jediný důvod Vám něco zazlívat.
Dočetl jsem jednu knihu od slovenského exilového historika. Uvádí zde zajímavý moment. Tuším, že v roce 1923 , kdyř začali někteří oponenti TGM počítat disproporci mezi dary TGM svým rodinným příslušníkům, lokajům a apologetům a spočítali ,že tyto peníze nikdy nemohl TGM legálně si opatřit a začala býti vedená veřejná diskuse, tak česko-slovenský Parlament mu věnoval 20 milionů předválečných korun coby dar za zásluhy o VLAST.
TGM to bylo ale málo a žádal do osobního vlastnictví i státní zámek v Lánech. R.Beran, coby člen poslanecké sněmovny tuto téměř drzost z pozice poslance kritizoval s odkazem na nepoměr mezi tzv. zásluhami, nároky vyslovené samotným TGM a hospodářskou situací.
Autor knihy vyslovuje vážnou premisu, že zde začalo velké nepřátelství mezi uvedeným Beranem a Masarykovým klonem jménem Beneš a zde mohl býti kořen nevraživost, pozdější nenávisti aprvotní příčina uvěznění R.Berana na základě Benešovy retribuce na 20 let a jeho téměř umučení po sedmi letech věznění !
Kronus Jaroslav
 

Žádné komentáře:

Okomentovat