Počet zobrazení stránky

pátek 15. ledna 2010

Jaká žena, takový muž.............

takto zní staré lidové pořekadlo. My jakobych při každo-denním prožívání hloupostí postmoderny jsme se nějako zahleděli do zevních znaků našich žen a přitom opomijíme jejich vnitřní stav.

Postmoderna

Z Wikipedie, otevřené encyklopedie

Skočit na: Navigace, Hledání
Postmoderna (také postmodernismus) je evropský myšlenkový směr konce 20. století.
Tento pojem vznikl na základě krátké, ale vlivné knihy Jeana-Françoise Lyotarda O postmodernismu (La condition postmoderne, 1979, č. 1993).[1] Základním prvkem postmoderny je pluralita názorů a jejich zrovnoprávnění, došlo nejen ke zpochybnění optimistického pohledu na historický vývoj západní civilizace, ale i pohledu na dějiny jako na proces postupného překonávání dřívějších fází. S tím je samozřejmě spojen fakt, že se tímto termínem označují často i protichůdné proudy a tím je ztížen jejich popis.
Důraz na pluralitu a synkretismus je vedle postmoderny typický i pro hnutí New Age, jež vykazuje mnoho postmoderních prvků.

Já pominu adoraci hloupoučkých ikon bulváru, který nám tento denně předkládá a jediné, co nám je schopen  sdělit, že ta či ona zase někde ukázala kozy, vaginu , kalhotky či kozydeženku o dvě čísla menší. Ono pro připitomnělého konzumenta a hednonistu to bohatě stačí,,,,,,,, 

Mne spíše irituje například, když zjiš´tuji s jakými typy si notují naši čelní představitelé a bohužel v duchu dané lidové moudrosti mohu jenom konstatovat, že jsem silně zneklidněn. Mne je vcelku in concreto, s kým tito tráví noci, mne z toho jenom vyzařuje coby hlavní kausální produkt to, kdo nám vlastně vládne a s kým se naše společnost identifikuje !!!

Ono stačí si nikoliv prostudovat / to by byl silný výraz/ ,ale přečít osobní BLOG manželky předsedy ČSSD paní Kováčové na webu Centrum.cz a dojdete k otřesnému názoru - opravdu jenom blondýna !

Aby toho nebylo málo, tak když v širokém kontextu posoudíte poslední prohlášení družky předsedy ODS, že bude kandidovat do Senátu a přitom tím popřela vše, co do této chvíle hlásala, tak je to při detailnější analýze další indicie o tom, kdo, co , jak , čí, proč atd...........

Je asi symptomatické pro dnešní dobu / a ono to není nic nového z hlediska historického/, že takoví lidé jsou dnes ns čele peletonu společenského dění a většina obyvatel se s nimi identifikuje to to většinou na na základě zevních znaků či projevů prosté iracionality.

Dnes už se ani nediím, že se někteří střílí v Jevanech, jiné klepne pepka po narození jejich vnuko-syna a další křičí v bulváru, že má parohy od svoji o více jak třicet let mladší ženy. Bohužel v mnoha případech jde o lidi velice respektované, i když v těchto třech případech jde o lidi z tzv.kumštu a zde bylo vždy trochu vše jinak 

Jenom mám obavu, že jde o naprosto jasný symptom rozkladného trendu fundamentu každé společnosti - tj. rodiny. A zde bohužel si neodpustím flusanec na adresu těch, pro které rodina je dle jejich slov anachronismem a jsou to oni, kteří svými aktivitami a všemi možnými formami rodinu či institut rodiny dehonestují, rozkládají a vyvíjejí aktivity v její neprospěch !!!


...........

Žádné komentáře:

Okomentovat