Počet zobrazení stránky

neděle 3. ledna 2010

Vydání svědectví......................Nic více ................

Iveta Bartošová

Iveta Bartošová Zpěvák/Zpěvačka

Jsem zhruba věkovám vrstevníkem této ženy a jeden čas jsme bydleli i nedaleko od sebe. První parametr má jistou valididitu pro moje dlaší psaní, to druhé považuji pouze za perličku.

O této ženě toho bylo napsáno již mnoha a já nehodlám nijako hodnotit to, co probíhá v bulváru či jinak tzv. zaujímat stanoviska k událostem jejího života posledních několika let. To opravdu ponechám po´touchlíkům zůčas´tňujícím se rádoby výživných diskusí na netu u streamu a bulváru !

Já se zaměřím na vydání svědectví coby AA směrem k této ženě a událostí , které provázejí její soukromý i profesní život v posledních asi 5 letech.
Paní Iveta dle mnoha indicií trpí jistou formou psychického onemocnění. Jeho kořeny jsou v jistém smyslu geneticky saturovány a zřejmě mají i determinant v sociálním prostředí, ve kterém se pohybovala v mládí.Tento handicap je lékařsky neodstranitelný a lze ho pouze stabilizovat léky , dlouhodobě TERAPIÍ a je nutno si pocitvě říci absolutní absitnencí................  

Dle mého soudu si paní Iveta nevzala k srdci základní imperativ z PL, kdy platí, že ne svět koelm nás či alkohol jsou problémem, problémem jeALKOHOLIK či jiný jedinec praktikující závislost.To hlavní premisa pro uspořádání dalších paradogmatů životní cesty. Dalším momentem je fakt, že dokud člověk nestabilizuje a v tomto případě dlouhodobou terapií svoji osobnost, je vrcholem hlouposti jít do vztahu. To musí skončit blamáží. Neustále na sebe strhávat pozornost pomocí infantilního bulváru je pouze exkalace do neslavných konců...............

Jsme si vědom, že talentovaný člověk nota bene zvyklý na světla ramp nekonečných muzikálů, pomijivou slávu, večírky atd se těžko smíří s upozaděním, ale jelikož paní Ivetě je již něco přes 40 let a do padesáti zbývá cca 6 let, musí si uvědomit, že nic netrvá věčně a osud E.Olmerové či Š.Haničincové by měl býti pro ni minimálně varováním.

Lidé praktikující závislosti bývají většinou inteligentní a senzitivní. On střet jejich osobnostních charakteristik a "krutosti" světa v mnoha případech je cestou  k droze  .Navíc u těchto jedinců většinou chybí Archimedův bod "středu " jejich život, chcete-li je to absence stabilizátoru, který alternuje droga potažmo alkohol!!!!!! 

Jsme dalek nějakých rad. Umím si pouze představit, že paní Iveta ísto vystupování v leckdy hloupých muzikálech má svůj recitál či klubový pořad, je aktivní v charitativní činnosti -ale nikoliv coby mediální hvězda-,ale skromný člověk vydávající poselství atd. Vím, že toto by dosti snížilo životní úroveň dotyčné, ale otázka stojí - zda plně ŽÍT či živořit !!!! Ono by se toho dala napsat více, ale s vlastní zkušenosti vím, že 
- člověk si musí vybrat svoji životní prioritu
- že demokratická a svobodná společnost dává i uplatnění lidem mého typu
- že i přes občasné posměšky jsem plnohodnotným občanem ČR
- že jsem SPOKOJEN...........  

Žádné komentáře:

Okomentovat