Počet zobrazení stránky

neděle 10. ledna 2010

.............exkurz na Slovensko č.2...................



Exkurz na Slovensko č.2 - k tomuto článku mne v principu "donutily" dvě skutečnosti z netu. Prvním byla skutečnost, že jsem objevil Skupinu, která se jmenuje - když důchodci mohou volit Fica, tak mohou stát v prostředcích MHD !
Druhou bylo obdržení e-mailu od předsedy SaS páně Sulíka, který popisuje krach jednání mezi ním a vedením SDKU. Také opravdu výživné počteníčko ! Takže per partes a in media res.
1/ toto je volným pokračováním článku exkurz na Slovensko č.2, tak že nebudu některé skutečnosti opakovat.
2/ Zatahovat gerontní část společnosti do voleb ve smyslu negativní motivace sebe sama je jenom ukázkou hlouposti a bezradnosti aktérů samých.
3/ předseda SaS trochu nabuzen dílčím volebním mini-úspěchem ztrácí smysl pro realitu. To nevylučuje frustraci slovenské pravice samotné. S tím jde v ruku v ruce bezradnost.
4/ Shluk tvořený žlutou ntermacionálou, politickými libertány, liberály, konzervativními katolíky a dvěmi madárskými seskupeními prostě není ochoten říci nahlas jednu zásadní skutečnost - jejich vláda v letech 1998-2006 provázená masivní privatizací přinesla jejich stranickým pokladnám, aktérům těchto stran i osobám s nimi spojených v mnoha případech i pohádkové jmění. Současný establisment v zásadě nedělá nic jiného, pouze se obohacuje na státních zakázkách. Bylo, je a bude.
5/ Mnoho protívníků současného establismentu , hlavně z tzv. třetího sektoru a žluté internacionály se nezbavilo stigmatu čecho-slovakismu, který má kořeny již u hlasistů z konce 19.století. Je až s obdivem, jak někteří poskoci myšlenek československého národa odmítají vzít po dvojakém krachu projektu ČSR na vědomí nesmyslnost konstruktu československého národa a dokonce mnozí z nich spojení z obdobích teroru modrých košil dnes opět vystrkují svá drzá čela a nosy proti-národním snažení. Vrcholem cynismu je šaškárna kolem památníku gen.Štefanika v Bratislavě, kterého jejich předchůci nechali sestřelit jenom proto, že TGM a jeho ekipa byla šílená, že generál se vrací s požadavkem místodržitele-více presidenta pro Slovensko . Ony Cleavlendská a Pitsburská dohoda byly vždy zlým svědomím tzv. Čechoslovakistů.
5/ Před volbami v roce 1998 byl zájem anglo-amerických kožených zástěr na odstavení vlivové osoby KGB dr. Mečiara při porušení dohod z roku 1990, kdy Slovensko bylo původně být vtaženo do vlivu SSSR a ČR do vlivu Německa. Exploatací událostí v SSSR v roce 1991, nástupem Jelcina, rozpadem SSSR a snahou rozdělit Ruskou federaci západem bylo nutno i pacifikovat režim dr. Mečiara. Ono stačí otevřít předvolební brožuru ing. Dzurindy z před voleb roku 2002 a zjistíte, že on sám přiznává velkou intelektuální a politickou pomoc tzv.open-fundation ze Německa apod.Po splnění strategicko-geo-politickýh úkolů jeho vládou - tj vstupu SR do NATO a EU dnes on v zásadě nikoho nezajímá a proto ta bezradnost. Úlohu dr. Radičové jsem ne zcela pochopil, paní Vašaryová stárne a i politicky ztrácí glanc .
6/ To že staří občané SR volí převážně Smer je kromě jiného proto, že pravice na rozdíl třeba od německé CDU nepochopila, že občané starší 60 let jsou velice vlivným voličským elektorátem a v rámci neoliberálních reforem je v zásadě odepsala. Tito lidé nemají možnost odejít za prací třeba do Anglie a vystaveni sociální realitě volí levici. Ono je to prosté, pouze reagují na aroganci Mikloše, Zajace a jim podobným !!!
7/ Ono opravdu není starostí současného establismentu, že opozice není schopna zdůvodnit svým fans účast ve volbách , že například křes´tansští demokraté mají tři partaje atd...
8/ On sice předseda SNS je hulvát a opilec, ale on běžný Slovákl vidí, že SNS je terčem permanentní ostrakizace a přitom v ma´darsky mluvících regionech běží nábor do dnes zakázané Maďarské gardy, že zde působí rezidentura Jobbiku a Hnutí 64.......
9/ Že se vláda SR dopouští mnoha chyb, o tom není sporu. Její policejní údery proti SP či SHO, protěžování cikánské kriminality atd nelze přehlédnout. na druhou stranu závazky k nadnárodním organizacím, které podepsala vláda ing. Dzurindy plní a vše je jenom na fatálním m o m e n t u :
- slovenská pravice prostě kromě v mnoha případech planého žvanění, frustrace a sterilních nápadů musí vymyslet něco, čím VOLIČE zaujme ! Vždy se mění vláda prostřednictvím voličů, nikolv naopak, že ..........
Lokalita Kolín

Žádné komentáře:

Okomentovat