Počet zobrazení stránky

pátek 8. ledna 2010

..................................zasláno R.Hedvicekovi

Předmět: zaslání
Datum: 8.1. 2010, 15:47 - dnes v 15:47


 

Maly unaveny Filip Sklenar 1978 - 2009

Autor: Ross Hedvicek

07.01.2010 17:52
O Vanocich 2009 dle vlastnich slov "odesel z vesmiru" Filip Sklenar. Podle zprav na interenetu na selhani srdce, byt by si vetsina lidi co ho znali i jen vzdalene tipla sebevrazdu. Mozna to bylo jako s bizony v Yellowstone, cehoz si povsimli uz pred casem mistni zverolekari. Bizon, ktery je v zajeti, kde nechce byt, si jednoduse lehne a bizoni silou vule si zastavi srdce a zemre. Technicky je to zastava srdce - prakticky sebevrazda.

Filip Sklenar se narodil v Bystrici pod Hostynem, mistech, ktera jsem duverne znal a mel rad, sice o generaci driv, ale prece - Bystrice, Chvalcov, Rusava, Tesak, Hostyn... Narodil se ve spatnou dobu a na spatnem miste. Komunismus sice uz v podstate nezazil, ale vyrostl v te psychicky nejzkorumpovanejsi dobe, kterou ceska kotlina kdy zazila. Filip Sklenar byl prototypem soucasne ceske mladeze. Nevi nic o vlastni historii, zebricek hodnot se jim zhroutil, nechapou co bylo spatneho na komunismu, co museli prozit jejich rodice a prarodice a ze to bylo zbytecne a tak sve frustrace vybiji na vecech a institucich, ktere si to ani moc nezaslouzi, jako treba cirkev, nabozenstvi a nebo treba emigranti. To posledni se ale na Filipa nevztahovalo, jako jeden z mala se mne dokazal zastat, coz ze stovky blogeru na Tydnu dokazal jen on a Vera Tydlitatova - zbyvajici stovka ustrasene sere pri zdi.

Pres to, ze byl v tomhle smeru vyjimecny - jasno nemel, inklinoval k anarchismu a zalezelo mu na uznani od lidi, na jejichz uznani by zalezet nikomu nemelo, jako treba na uznani od neo-komunistickych Britskych listu. Byl homosexual, drogovy zavislak a alkoholik, byl neustalym provokaterem se vztekem na vsechno okolo nej - byl vyrazne cesky a presto byl lepsi nez prumerna dnesni ceska mladez, ktera nic nevi, nic nezna, ale nic ji nezajima, protoze vsemu rozumi lip nez ostatni a kdyz nejakou informaci potrebuji, tak jim to reknou na televizi.

Kdyby se Filip Sklenar narodil na nejakem uplne jinem miste, mohl byt tolerovan svym okolim vic nez byl tolerovan u vas - a mohl jeste oblazovat svet svym vztekem a poezii. I kdyz ted urcite oblazuje ty v nebi - jak znamo starozakonni vynalezci toho systemu nemeli homofobni predsudky a je free, je volny jako ptak
.
Poctete si na http://felipesavicky.blogspot.com/

Dobrý den pane Hedvicek,
přečetl jsem Vaši stať na téma umrtí p. Sklenáře a jsem trochu v rozpacích. Trochu mi to duchem připomíná fotbalový manschaft, který má vcelku solidní tah na bránu ale zcela nepochopitelně střílí mimo soupeřovu bránu a dokonce si málem dá vlastní gol........
To že tento fešák si to tzv.hodil mne napadlo ihned po přečtení článku v BL, potvrdila to jeho "ctitelka" Tydlitátová svým rádoby filozofickým pojetím svého " nekrologu". Ani jsem tuto skutečnost nechtěl zapracovat do svého krátkého článku na svém blogu. Spekuloval jsem o příčínách,ale to již je nad rámec všeho publikovatelného a nakonec o mrtvých jenom dobře, by´t jde o nepřátele.......
Mám obavu, že jste ale vylil i vaničku s dítětem. Osobně jsem vždy ostražitý před metodologií, které tak krásně Macchiaveli řekl, že je nenezpečné razit tezi, že nepřítel mých nepřátel je apriori přítel. Ono mít za "přítele" Tydlitátovou a Sklenáře le opravdu jeno mna netu. Garantují Vám, že bližší soužití s nimi při Vašem osobnostním profilu by velice rychle vyeskalovalo v konflikt a nejenom slovní !
To že Sklenář byl sodomita, opilec a fe´ták je pro mne v posledních dvou parametrech jenom potvrzením tušeného. Jsem si vědom, že talentovaní lidé k tomuto inklinují. Ono ale platí, že nikoliv svět okolo či lidé v něm jsou problém, ale fe´ták či ochlasta samotný je PROBLÉM. Přijetí první teze znamená se identifikovat s marxistickým determinantem.
Víte pane Hedvicek, určitě víte, že každá krize je šance na změnu ! Bohužel Sklenář měl pocit a žil v sebestredném omylu, že předělá svět a že všichni budou skákat, jak on píská. Hluboký OMYL. Mám také svět v naší banánové Chazarii u zadku,ale to neznamená, že kromě pohrdání a vypláznutému jazyku mu budu škodit. On semele vždy Vás , nikoliv Vy jeho. Na to dojel Sklenár a dojede na to i Vámi adorovaná Tydlitátová , majíce pocit, že ona je tím vyvoleným manichejským ztělesněním dobra !
Všeho do času !
Víte, někdo se uchlastá, někdo ufetuje, jiný má lues a někomu z toho cvakne. Ony ale dějiny razí, že svět je rád klamán, tak se tradují utilitaristické lži, že K.Havlíčka uštvaly c.a.úřady, K.Čapka čeští fašisté, že Lenin či Gottwald byli vzorní manželé a přitom nějako se opomíjí jejich syfl, u manželky E.Beneše si nikdo neklade otázku, proč porodila velice postižené dítě a proč její osobní lékař byl po roce 1945 držen dle retribučních dekretů z amřížemi atd............
Rád si dále od Vás cokoliv přečtu a budu-li , potřebu, dám Vám zpětnou vazbu.
Kronus Jaroslav








na začátek
Vaše emaily zabírají 0,17 MB z Vaší 10 MB schránky. Zapnout neomezenou schránku.
Obsazeno 1%
Copyright © 1996 - 2010 Seznam.cz, a.s. - Nápověda a kontakt - Reklam

Žádné komentáře:

Okomentovat