Počet zobrazení stránky

úterý 5. ledna 2010

..................To si může člověk plíce vymluvit...................

Miloš Zeman se ve Slušovicích v motelu Golf setkal s bývalým šéfem JZD Slušovice Františkem Čubou Agenturní zprávy přinesly informaci, že doc. Čuba vstoupil do Strany práv občanů vedené M.Zemanem. Ona zatím ještě nsice neměla ustavující sjezd ,ale budu se držet trochu něčeho jiného.

Byl jsem asi před 1-rokem přítomen v rámci spolupráce s SDŽ na jakési ideové konferenci, kde měl zajímavu přednášku pan Čuba. Zaobíral se velice zajímavým pohledem přínosu nového typu orby pro zemědělskou produkci. Nějak jsem intuitivně vycítil, že i přes skro 16 leté odstavení  z manžinku zemědělské prvovýroby tento muž neztratil nic z inovačního a kreativního myšlení.

Kdysi v jakémsi rozhovoru si doc. Čuba postěžoval, že od likvidace AK ŠLušovice ho více méně nic nebaví a kromě akademické činnosti se nějako uzavřel do sebe. Ono jakoby všichni zapomněli na jeho legendární tezi, že c AK Šlušovice najdou práci všichni, jenom chvíli trvá, než je mu nalezena to správné místo -dnešním jazykem pozice. Bohužel paní předsedkyně SDŽ i přes mnou sdělenou informacit tohoto druhu nieučinila nic, co by tomuto muži dalo možnost realizace. On vitp je v tom, že jím ražená teze lze aplikovat jako obecný modus vivendi i v opačném gardu.....Toho MZ mistrně využil !

Mám obavu, že paní předsedkyně SDŽ promarnila mnoho příležitostí k návratu na politické vysluní. Te´d má poslední šanci - pozorně poslouchat svoji novu vůdkyni - tj předsedkyni Suvrenity ing. Bobošíkovou. Bude se muset ovše zbavit až recidivních snah typu monokratického řízení, daní jasné inforamce svému kavárenskému klubu, že jde o přežití a pochopit- že ona je obstojnou organizátorkou, ale koučing povede předsedkyně Suverenity.
Už dnes ale vidím dva vcelku slabé momenty, které, bude-li Suverenita aplikovat v následných volbách, nebude to štastné řešení či spíše aplikace ...............   

Žádné komentáře:

Okomentovat