Počet zobrazení stránky

úterý 1. prosince 2009

Ach ta propaganda - kdyby alespoň trochu ukotvena v kvalifikovaném komentáři....

Tuto materii převzal web Altermedia.cz...........

Z Metapedie

Přejít na: navigace, hledání
Znak Fiamma Tricolore

Úspěch Blocco Studentesco – levice ztrácí dominanci v italském studentském hnutí


Email This Post Print This Post
Blocco StudentescoBlocco Studentesco, italské studentské hnutí při nacionalistické kulturní asociaci Casa Pound, získalo ve volbách do školských zastupitelstev v Římě rekordní počet hlasů!
Řím, 26.listopadu: Ve volbach do školských zastupitelstev, které se odehrály dnes ráno obdrželo Blocco Studentesco 98 hlasů z celkových 351 což přineslo Bloccu 4 místa v zastupitelství škol a 28% volebních hlasů. Blocco tím pádem reprezentuje téměř 50 tisíc ze 170 tisíc studentů zapsaných na řimských školách. Oproti posledním volbám před 2 roky jsme zdvojnásobili počet obdržených hlasů a jsme nejsilnější studentské hnutí v Římě. Dnešní den je pro nás historický úspěch,“ prohlásila jedna z hlavních postav Blocco Studentesco, Francesco Polacchi.

Avšak i přes tento ohromný úspěch hnutí, které funguje pouhé 2 roky a hlásí se k ideologii „fašismu třetího milénia“ ražené kulturní asociací Casa Pound, která ve svém boji proti nedostatku bytů a dalším socialním problémům rovněž zaznamenala nemalé úspěchy a k dnešnímu dni sdružuje přes 2 tisíce militantů a má další desítky tisíc sympatizantů po celé Italii, vyhrál volby do školských zastupitelstev levicový blok mladých socialistů a mladých komunistů. Pouhých 54 hlasů pak získalo sdružení Azione Studentesca při vládnoucí straně PdL premiera Berlusconiho. Poslední s 31 hlasy skončila Lotta Studentesca při krajně pravicové straně Forza Nuova.

Ono je také nutno na celý výsledek voleb koukat jako resultát procesu, který má charakter voleb pomocí tzv.prmárek - tj.finální podoba členů studentské samosprávy je výsledkem voleb těch, kteří mají mandát na základě předchozího hlasování " masy" ...........

Ono pánům z Altermedií uniklo několik faktů, či je záměrně zatajili. Tento studentský spolek byl nejdříve součástí fašistického Fiamma tricolore,ale po jeho volebním krachu se z něho odporoučeli. Dokonce dnes ani FT není součástí občansko-národního bloku S.Berlusconiho a občas s ním kooperuje lokálně a to na Sicilii Sociální aliance paní Musolini.

Psát o vítězství socialisticko-komunistického studentského bloku je trochu nepřesné. Alespoň v tom smyslu, že v něm italsští komunisté hrají marginální úlohu jako v celém životě dnešní Itálie.On se nepíše rok 1980 a komunisté nemají 24% hlasů ve volbách. Tato situace skončila po akci italské justice po zákroku vedení všech etablovaných stran v akci Mani puliti v roce 1995 !

Je překvapující sice dílčí neúspěch Polu svobody S.Berlusconiho,ale jelikož on je de facto současným establismentem, tak to zase tak pozoruhodné není. Nakonec ono stačí se podívat na činnost mládežníků etablovaných politických stran a na druhé straně činnost aktivistických organizací a výsledek máme téměř identický.

Co mne opravdu překvapilo, je výsledek Forza Nuova, která je přímo ztělesněním italských nacistů a arijců ! Pro men je to v jistém smyslu varující :.............

Žádné komentáře:

Okomentovat