Počet zobrazení stránky

středa 2. prosince 2009

Slíbené

Lisabonská smlouva představuje pro EU nový začátek

Lisabonská smlouva ve vázaných deskách na vlajce EU © ES
Novou smlouvu EU uvítali v místě jejího zrodu velkolepým ohňostrojem.


 Toto jsem vypíchl z článku pana Keisera na serveru Delský potapeč. Ono nemá smysl tapetovat celý článek, protože on se vlastně zabývá ,zda aktivity pánů Grifinna a Wilderse jsou cestou spasení starého kontinentu.
On bohužel pan Keiser přehlédl či přehlíží / a nevím v jakém pořadí/ že tyto síly u nás toliko zatím skromně reprezentované SSO mají sice nátěr vzdoru proti nasládlému a přiteplenému evrospskému establismentu, ale jsem názoru, že jejich účel je úplně jiný. V rámci pravidel parlamentní demokracie ovlivnit další vývoj v EU ve prospěch USA a Izraele. Snad jenom slepý si nevšiml, že koncept staré národní či krajní pravice v podání FN, NDP a všech, které se přidružiliy k Jobbiku je překonám a je vlastně kromě antisystemovosti k ničemu.........

 západních korporací za maximalizaci svého zisku na úkor domácího obyvatelstva.

 Tuto větu jsem přenesl vysloveně účelově. Ono neze přehlédnout, že kromě mnoha jiných důvodů migrace neevropského obyvatelstva byla způsobena na starý kontinent i tím, že v úře welfare statetu prostě a jednoduše chyběly pracovní síly na podřadnou práci. Ono dnes zůstává otázkou, proč například Světová obchodní organizace blokuje liberalizaci obchodu s potravinami se zeměmi bývalého třetího světa, proč v některých těchto zemích je výroba těchto komodit pouze v režii kosmopolitního kapitálu atd.

Není samozřejmě novinkou, že každá expanze kosmopolitního kapitálu vyvolá pohyb v podobě sociálních transferů. Jestliže druhá průmyslová revoluce v principu počala zánik selského stavu a vznik průmyslových aglomeracích v měst, tak proč by v éře globlizace měl být efekt jiný ? Pouze pohyb obyvatelstva nebude v rámci jenoho etnika na jednom území, ale v rámci celého světa a etnik bude mnoho...........Jak prosté, že páni neonacisté ?
 
dyž se ozvou hlasy, odsuzující plánované vystoupení Geerta Wilderse v Senátu PČR, neváhejme a ubijme ty pokrytce argumenty. Kde je tolik vychvalovaná svoboda oné liberálně-demokratické společnosti? Proč není problém vystoupení čínské delegace, ale belgického liberála (sic !) ano? Když budou ve volbách vítězit strany vedené lidmi jako Christoph Blocher, či Nick Griffin. . .nuže radujme se ze stažených půlek lidskoprávních pokrytců.
Ale nenechme se svést na cestu laciného „boje proti islámu“ a už vůbec se nenechme stáhnout proudem strouhy „boje za demokratický svět“! Je nutné odmítnout současný koncept imigrace bez hranic z důvodů sociálních a ekonomických, ne vykrvácet ve válce kultur, která z politického, mravního i logického pohledu postrádá jakýkoli smysl. Problémem většiny stran tzv. „krajní pravice“ je ten, že vlastní problémy přenášejí na někoho, na koho lze  snadno ukázat. Je  snadné ukazovat na muslimy, ale dosáhli snad Paříže a Londýna krvavými válkami? My sami jsme jim otevřeli dveře. Evropa se nachází, jak bylo řečeno, ve stavu naprosté hodnotové dezorientace, není tedy divu, že se stala tak lehkou obětí pro hodnotově pevné Alžířany, Marokánce, Araby, nebo Turky. Dokud Evropa nenalezne cestu zpět k hodnotám a hrdosti na sebe samu a vlastní historii, nemůže být o žádném zachování civilizace řeč.

Pan Keiser má bohužel stejná handicap, jako jistý O.Šlechta. Tito jinak zdatní publicisté postrádají jistý filozofický odstup a možná i znalost této věrouky. O co vlastně jde ? On závěřečný "dotaz" a APEL pana Keisera by nebyl tak obsahově plochý, kdyby se třeba seznámil s tím, co jsem zde přetiskl z jednoho staršího rozhovoru s M.Dolejším. V tom je v zásadě zakomponováno téměř vše, včetně řešení. Ono prostě není. Alespoň ne za současného mentálního a duchovního klimatu Evropy. On je duchovně mrtvá s úsměvem idiota  dotančí  k vlastnímu HROBU. jak ten bude vypadat, na to Vám dnes nikdo nedá odpově´d.
Ak by ste sa zamysleli nad všeobecnými príčinami mravného a politického úpadku Európy na sklonku 20. storočia, v čom by ste nachádzali hlavnú príčinu tohto stavu?

Príčiny sú fatálne. Pre jednoduchosť sa odvolám na dielo Oswalda Spenglera: Zánik západu. Domnievam sa, že jemu sa podstatu vec podarilo vyjadriť najvýstižnejšie. Každá civilizácia v ľudských dejinách má vymedzenú časovo-priestorovú pôsobnosť. Každá civilizácia trvá 3 až 5 tisícročí a tento interval sa neustále skracuje.
Naša západná kresťanská civilizácia začala existovať až po rozpade Ríma, dosiahla svoj vrchol., rozmach a vyspelosť medzi 9. - 13. storočím a potom nastal úpadok. Civilizácia začína tým, že nad poľom sa vztýči hrad, v ktorom sídlia bojovníci. Pod hradom sa zakladajú osady. Ich obyvatelia môžu v pokoji obrábať polia. Vedia, že bojovníci ich chránia. Za ti im sedliacky ľud odovzdáva desiatky. V blízkosti hradu stojí kostol ako symbol šírenia duchovného a mravného bohatstva tohto ľudského spoločenstva. V druhej fáze vznikajú mestá.
Z nadbytku výroby vzniká potreba obchodu a s ňou i iná vrstva ľudí. Obchodník nahradí šľachtica. Opitý intelektuál nahradí duchovného a výrobcov úžitkového tovaru nahradí proletariát. Posledná fáza - úpadková: moci v štáte sa zmocní ľud. A ľud má len tri túžby - nič nerobiť, žiť v blahobyte a zabávať sa. To je materializmus, socializmus. To sú republiky, socializmus a liberalizmus.
Pokiaľ bola Európa veľká, mala kráľov, šľachtu, vojvodcov, bojovala a napredovala. Jej úpadok začal tým, že prestala napredovať. Takmer všetky zmeny v civilizácii sa uskutočňujú katastrofami. Preto sú príčiny úpadku fatálne, mimo nás, sú aksiómami.
Ťažko ich môžeme filozoficky definovať, určovať a determinovať, ale vieme že sú. Zaznamenávame počiatky toho, čo nazývame vznikom civilizácie 5000 rokov pred Kristom v Egypte a o tom, čo bolo pred tým, nevieme nič. Vieme presne, že Egypťania stavali pyramídy, ale nevieme ako a prečo to robili. No rímska a grécka kultúra bola celkom iná. Stavali chrámy úplne inak, židovská kultúra je tiež úplne odlišná. Iná je i kresťanská. Každá vznikla nezávisle od seba. Stavby sú úplne iné. národy sú iné, rasy sú iné a nie je to dielo človeka.
Človek nemá právo zrušiť rasu a národ. Nie sú jeho dielom. A v tom sa mýlia tí, zo svetového establišmentu, že dnes chcú mať svetovú ríšu a vládnuť, to je jednoducho neuskutočniteľné.
Krátené zo staršieho rozhovoru s M. Dolejším 

Určitě nebud náhodou, že je zde zmíněno toliko pozapomínané dílo O.Spenglera. Onho i v jiném kontextu téhož tématu zmiňuje v jedné stati i český filozof I.Janoušek.
Jsem osobně názoru, že dnes toliko propagovaný existencialismu, který se pokouší i proniknout do katolické církve odpovědi nedá .Futurologie je agnostická a plna pyšného rozumu. 
Pouze odvislost filozofie od všech pošetilostí světa a lidský rozum toliko nezabahněný nihilismem by mohl býti východiskem.................... 


Žádné komentáře:

Okomentovat