Počet zobrazení stránky

pátek 4. prosince 2009

Pane profesore, perly SVINÍM házíte...................

12.09.2009: Krajně temné politické žilky prorůstají … 

 

Archív všech tex

 

 

Autor: Milan Zelený
Přečteno 6715 krát
... do samotné podstaty demokracie, ekonomiky, podnikání, justice i osobních životů jedinců, obcí i regionů. Zcela podivný a bezprecedentní protiústavní puč spřátelených předsedů politických stran se rapidně transformuje do nahého a bezostyšného převzetí moci politickými osobnostmi. Jména jsou stále stejná, lidé se nemění, jen ústava je stále výrazněji obcházena – vlastně již od mafiánské transformace ekonomiky 90. let. Dominantní politické strany v Česku nejsou politické strany, ale dobře naolejované společnosti s ručením omezeným, podniky pracující s penězi nejen daňových poplatníků, ale i naivních a do tmy zaváděných partajních voličů.

Radikálně je napadána právě rovnováha či vyvažování moci mezi třemi pilíři demokratického státu: parlamentem, prezidentem a ústavním soudem. Česká demokracie zůstává demokracií osobností, ne demokracií zákonů. Motivem úsilí politických stran je permanentní rekorytarizace, která zcela dominuje chování politických s.r.o. již od fatálního oxymóronu tzv. opoziční smlouvy.

Toto je úvod posledního článku profesora Zeleného na jeho blogu , který je součástí serveru Centrum. Sleduji pozorně publicistiku tohoto muže téměř celých 20 let od předání moci na území Koruny české.Ono se dnes vracet tam, odkud není návratu je jenom projevem lidské hlouposti a navrhovat řešení, která jsou na hony vzdálena mentalitě knedlopepíků, konzumentů a gojů ztátou času.................

Jenom letem světem zopakuji jeho působení - v roce 1990 se objevil v ČSFR jako mnoho exilantů a zapojil se snahou republice pomoci. Dostal se velice rychle do nepřízně Klausových melody boys a časem i devotního streamu. To že ho podrazili i předáci některých politických stran v rámci utilitarismu a konjukturalismu je samo sebou.Poslední větší vzepjetí bylo v rámci projektu LSU, který považuji do dnes za velice inspirativní.

Poté téměř 10 let byl tak trochu mimo soustavné půtky na našem politickém a ekonomickém nebi. Čas od času vyhotovil rozhovor či nějakou sta´t pro okrajové periodikum či svůj původní web, který bohužel jeho admin ne zcela profesionálně vedl. Stahl se na akademickou půdu a v založené UTB ve Zlíně vede do dnes doktoranstské studium. Po prvních příznacích Klausovy cesty ke kapitalismu  tj. koncem dvacátého století občas sarkasticky okomentoval výsledky té "jediné "správné cesty. 

Více o panu profesorovi bylo slyšet tak cca od roku 2005, kdy soustavně vedl boj za "rehabilitaci " odkazu rodiny Baťů a kupodivu byl i občas přizván do sdělovacích prostředků. Vydal několik knih a občasným článkem na serveru Centrum.cz sděluje svým přiznivcům pohled na dění ve světě i doma.

Jak nadčasové se ukázalo jeho volání po ekonomické spolupráci s Čínou, dnes téměř světovým hegemonem je už nošením dříví do lesa . My jako idioti raději budeme vyvěšovat vlajky Tibetu a kvičet.....  

To že se občas na jeho jménu chtěli zviditelnit paraziti jako je Kopal, aniž by uměli využít toho, co nám pan profesor vlastně sděluje , tj. přetavit do politických postulací jeho myšlenky je zase jenom ukázkou obecné kretenizace. Ono nakonec v podobném postavení byla Národní myšlenka kolem roku 2001...........vůl vedle vola !  

Víte pane profesore, ono je zbytečné předkládat české dušičce vize přesahující horizonty národních států, když ona si ani neví rady sama se sebou v rámci okresu. Jak pošetilá byla Vaše snaha o zavedení moderního kapitalismu počátku 21.století, když sami živnostníci se chovají jak banda pitomců. Co potom chtít od managmentu podniků, který by měl býti součástí národních kapitalistů.
To že dnes tito pohůnci týrají českou pracovní sílu v automobilkách a hypermarketech a všechen zisk jde mimo území ČR, která není schopna ani zaručit důstojné důchody a je dnes opět kapitálově poddimenzovaná je zase realitou konce prvního decenia 21.století !!!!!!!!!!!!
Jenom několik příkladů za všechny a to jenom z jednoho okresního města. To že tito lidé nepochopili, že služba zákazníku v duchu hesla Náš zákazník, náš pán a je prioritní ve smyslu služba jemu vede k uspokojení mne a nikoliv naopak je prostě skutečností. To že se to pak projeví i v politice, kde jakýkoliv niemand  považuje politiku za koryto, dělání pomyšlení druhým z pozice svého ega a nikoli službu je už na bíledni!

- vejdu do krámku s potřebami pro zvířata. zde sedí dvě prdelaté baby a krafou. Sám si vyberu zboží, téměř si ho sám uložím do egelitové tašky o kterou si musím říci a když platím bankovkou ve výši 500,-Kč, řekne mi, že nemá drobné a musím čekat, až ji dojde rozměnit.........

- vejdu do antiku a vyberu si odznaky za cca 500-1000 Kč. Bohužel nemám takovou částku u sebe a požádám o zaslání na dobírku. Majitel antiku se vždy proklamoval za dobrého známého. Řekne mi, to nejde. Požádám o uschování na dobu cca 30 hodin, že přijedu a věci zaplatím cash. Opět to nejde, věci musí býti vystaveny. Po týdnu přijedu do toho antiku a odznaky jsou tam všechny. Ostentativně si vemu knihu za 20,-Kč a při dotazu, zda budu brýt i odznaky říkám, že už jsem je sehnal jinak........................

Náš zákazník, náš pán -tak zněla jedna ze základních tezí > neopakovatelného T.Bati a
jeho geniálních nápadů vedoucích k nemnoha > ve světě známých a uznávaných skutečností vzniklých na území ČR ve > dvacátém století.

Vždy si na tuto myšlenku vzpomenu,jsem-li svědkem upachtěnosti či > poťouchlosti ve
sféře služeb či jiných sférách národního > hospodářství . Mám na mysli přímou osobní účast či osobní svědectví > v mikropříbězích ekonomického konání jedinců.

V pátek jsem byl tzv.dobít telefon formou in-line v jedné provozovně > v Zálabí. Do
prodejny přišla asi 40.letá členka romsko-cikánského > etnika a žádala totéž. V ruce měla na papírku napsáno telefonní > číslo a to dosti rukou tzv.'neumělou'. Prodavač ji
řekl, že musí > vyplnit tiskopis , který je k dobijení in-line nutný. Odůvodnil to >
skutečností, že kdyby se spletl při zadávání dat z papírku s > předesanými čísly , bude
vinna na něm. V tom lze vyslovit souhlas. > Já mám ovšem zkušenost, že několikráte v
této prodejně mi tzv.dobili > ' z voleje'. Cikánka silně znervozněla a začala říkat něco
v tom > smyslu, že nemá brýle, aby mohla tiskopis vyplnit. Logicky jsem > čekal, že
prodavač uchopí tužku, veme si od té paní papírek s číslem > a po jeho vyplnění provede
in -line dobití. Jelikož ovšem nic > takového nečinil udělati a neustále zdůvodňoval
svoje pasivní > konání, začlo mi býti trapně coby členu majoritní většiny. Požádal >
jsem od dotyčné ženy o papírek, vzal tužku a dotyčný tiskopis > vyplnil. Dal jsem

  ho prodavači,ať telefon oné nebohé ženě dobije a jí vysvětlil, že > až jí prodavač
kromě kvitance dá další papírek s vytištěním číslem > jejího telefonu, ten a´t uschová. S tímto kdykoliv potom zajde do > prodejny a bez dalšího vyplňování ji bude telefon
nabit. Ona mi > poděkovala a já odešel. Podíval jsem se na prodavače se silně >
zachmuřeným obličejem a odešel.

Nabil jsem dojmu, že ona žena mohla býti asi negramotná a absence > brýlí mohla býti
jenom výmluva. Ale i kdyby tomu tak nebylo, > prodavač se zachoval jako hlupák a poťouchlík zároveň. Já takové > chování nemám rád a bohužel i takovéto drobnosti
'všedního 'dne > prohlubují už tak vzepjatou nevraživost mezi naši majoritou a >
romsko-cikánskou minoritou . Punktum !
                                                                                                                 Jaroslav Kronus


 

Žádné komentáře:

Okomentovat