Počet zobrazení stránky

pondělí 8. února 2010

zaslání

Předmět: zaslání
Datum: 8.2. 2010, 19:44 - dnes v 19:44
 

Dobrý den pane předsedo SSO,
dnes jsem obdržel dva e-maily, které popisují stav ve straně, informují o krocích směrem k volbách do Parlamentu a krocích směremv rámci vntrostranické demokracie ve smyslu diskuse.
To že pokles členů a organizovaných klesl téměř o 50 % není pro mne zas takovým překvapením. Co je pro mne překvapením velice povrchní sebereflexe a principielní zdůvodnění stavu samotného. To že členství v SSO nenabízí žádné sinekury či jiné "vymoženosti", to je obecně vzhledem k jejímu postavení na politické mapě ČR srozumitelno snad i malému děcku. Co je ovšem pro mne zarážející, že vedení SSO si neklade otázky typu -
a/ máme program, který může zaujmout člověka žijícího realitou ČR 2010 ?
b/ je aktivita nejuzšího vedení strany ve smyslu intelektuálních či alespoň formálně politických výstupů toho druhu, že lidé o nás se mohou zajínat ?
c/ nepřipomínáme trochu elitářskou sektu, která jakoby kromě téměř samozvaného fan clubu pana presidenta žije vlastním životem a vlastními problémy ?

Co se týče oslovení členů a hlavně organizovaných přiznivců . Pane předsedo, SSO potřebuje své lidi, nikoliv naopak. Jejich iniciativu nezvýšíte tím, že jim cynicky sdělíte, co mohou a stejně o tom ve finále rozhodne politbyro. Ono alespoň požádat by nebylo do věci, když už stanovy jsou takové, jaké jsou. V celkovém kontextu i tzv. toliko adorované primárky jsou ve finálním kontextu karikovány.
Mohu Vám za sebe říci, že vedení strany osobně nepotřebuji v tom smyslu, chci-li se mnou podobnými sestavit trochu relevantní KL do komunálních voleb. Vše, počínaje programem a osobnostmi a konče zafinancováním si uděláme sami a tím je vše řečeno !

To že podání KL bude stát cca 240 tisíc je též obecně známo. Ty vybrat mezi kandidáty asi nebude problém. Problém vidím v tom, že k dosažení na 1,5% při cca 60% volební účasti bude třeba získat více jak 70 tisíc hlasů. jakmile toho dosaženo nebude, tak stranická kasa je prázdná a co potom ? Ono opravdu nic volbami do parlamentu nekončí ......, ba naopak začíná, platí-li teze, že projekt SSO je během na delší tra´t.

Zrušení nemoderavané diskuse a její nahrazení publicistikou kandidátů a povolenou polemikou s nimi je vymýcení čerta ´dáblem. Docházelo-li na skupině FC čítající cca 1050 členů k občasnému publikování článků pana Jedličky a občasnou zpětnou vazbu a v zásadě absentovala prezentace ostaních členů vedení strany vrcholového či krajského formátu, tak akorát dojde k přeformátování statutu quo !!!
Kronus Jaroslav
 




na začátek
Vaše emaily zabírají 0,15 MB z Vaší 10 MB schránky. Zapnout neomezenou schránku.
Obsazeno 1%

Žádné komentáře:

Okomentovat