Počet zobrazení stránky

středa 17. února 2010

pro Vandase speciál.............a něco příjemného...

Amanda Nagyova zajtra o 5.30 musi vstavat://////

přibližně před hodinou · ·
Jaroslav Kronus
Jaroslav Kronus
Jste sice hezká žena, ale povinnosti jsou povinnosti. Na tom krása nic nemění, ona je darem , nikoliv předností !
přibližně před hodinou ·
Smrad Chrdý
Smrad Chrdý
...ja tak musím vstávať každý deň :(
přibližně před hodinou
Lubka Mačiatko Maradova
Lubka Mačiatko Maradova
fuuuha a co mas za pracicku ?
Před 55 minutami
Amanda Nagyova
Amanda Nagyova
ked ja potrebujem klonikyyyyyyyyyy
Před 53 minutami
Amanda Nagyova
Amanda Nagyova
pokracovanie kriminalky tocime:) a potom hned dokument a este stretko na thriller trening a natacanie:)
Před 48 minutami
Jaroslav Kronus
Jaroslav Kronus
takže přeci...........
Před 46 minutami ·
Lubka Mačiatko Maradova
Lubka Mačiatko Maradova
ahaaaa a kedy si prides pre diarik ?
Před 40 minutami
Amanda Nagyova
Amanda Nagyova
jarko,co preci?:) lubkaaaaa,zajtra ,ked dotocim aspon ti zakyvam :) a dohodneme:***
Před 36 minutami
Jaroslav Kronus
Jaroslav Kronus
že dovedete paní spojit krásu s intelektem a dovést to k profesionalitě a svoji prosperitě.........
Před 33 minutami ·
Amanda Nagyova
Amanda Nagyova
dakujeeeem:)
Před 14 minutami
Jaroslav Kronus
Jaroslav Kronus
prosím, já ženám nelichotím, ale umím uznat jejich kvalitu .Dobrou paní nagyová-------
Před 11 minutami ·
Amanda Nagyova
Amanda Nagyova
slecna:) bru nockuuu
Před 9 minutami
i
Jaroslav Kronus

Jaroslav Kronus Solo pro předsedu Dělnické strany - hele vůdčíku, oni ti, kterým jste tzv. vyhlásil válku nikdy nic nenechají náhodě. Bylo to za éry TGM a jeho klonu Beneše, proč by tomu mělo býti dnes jinak ?
Já nebudud vaši "mozkovou " kapacitu" zatěžovat přespříliš, jenom Vám zde předložím osudy mužů, kteří se vzepřeli TGM a dle toh...o skončili. A nebyli to žádní nádeníci ducha a druhořadí řemeslníci. Časem Vám předložím i článek o osudech lidí, které si vzal na paškál režim bývalého zeměpána .
Dneska jenom drobný historický exkurz. Když generálové Gajda , Gibiš a Konopásek navštívili bývalého ředitele VKPR TGM gen. Husáka, zda neche s nimi jít do boje proti Hradu, tak je sice přijal, vyslechl, politoval a vypoklonkoval. Řekl jim něco v tom smyslu, že ani netuší, proti čemu jdou a to téměř všichni byli válečníci - vojáci. generál Husák opustil místo na Hradě , když zjistil s kým vlastně má tu čest.
Zobrazit více


asi před minutou · · · Sdílet
Jaroslav Kronus
Jaroslav Kronus
Zneuctění a zapomenutí
Dnes bych se chtěl s Vámi čtenáři podělit o osud tří mužů, kteří toho pro ČSR udělali moc. Byli to oni, kteří nehleděli na osobní prospěch a leckdy ani na svoje osobní pohodlí či majetek a pracovali pro blaho vlasti. Bohužel oni " netatíčkovali " ve smyslu pochlebování lžilegendě TGM a dokonce šli do polického či právního křížku se slizem českých dějin a duchovním synkem TGM dr. E.Benešem. Samozřejmě, že nemohli vyhrát,ale oni neskřivili páteř.Zůstává otázkou, zda takové politiky nepotřebovala česká politika v letech 1938 a 1948, když se konžlanský skřet Beneš připosr...a zlomil českému národu páteř!
Dnes si něco řekneme o o osudech Josefa Durycha, Vácslava Vondráka a dr. Karla Perglera. Oni spolu s muži 28. října 1918,vůdcem české politiky do roku 1918 dr. K.Kramářem, vojenským hrdinou od Zborova gen. Gajdou, vojenskými hrdiny s ruských legií - napři. Vojcechovským, Švecem, Kadlecem aj byli překážkou při vytváření lžilegendy o Masarykovi, respektive jeho fatální úloze při vzniku ČSR. Ve skutečnosti byl vznik ČSR souhrn historických událostí, v níž nejvýznamnější roli hrály velmocenské zájmy. Do toho je ovšem nutno zahrnout aktivity exilové Národní rady, vystoupení čs. legií, rázné vystopení českých politků na konci války apod. Z těchto nejzásadnější význam mělo vystoupení čs. legií v Rusku a pohotové prohlášení Národního výboru dne 28. října roku 1918.
1) Josef Durych - již jsem o něm v trochu jiných souvislostech psal. Takže jenom doplním. Narodil se v roce 1847, politickou dráhu začal jako okresní starosta, později byl poslancem říšského parlamentu. byl jazykově obstojně disponován- prameny uvádí, že mluvil 4 jazyky. V roce 1915 odjíždí ve věku 67 let z pověření dr. Kramáře a A.Švehly do zahraničí a později přes Francii odjíždí na pozvání carské vlády do Ruska. Mezitím spravil ruskou vládu, že jedině on a TGM mají zmocnění o zastupování zemí Koruny české v zahraničí. Spolpracuje s Masarykem i Benešem, což se mu později nevyplácí. Beneš v roce 1918 falšuje dokumenty, na niž je uveden Durych jako místopředseda České národní rady, do níž byl Beneš uveden jako tajemník s Durychovým souhlasem. V Rusku panuje silná nedůvera k TGM, protože napsal proti Rusku nepřátelskou knihu a navíc ruský establisment ví, že TGM je zapadnik a tudíž pracuje pro zájmy Angličanů. Durycha dokonce přijal car a několikrát členové carské vlády. Durych pracuje na vytváření armády z čs. zajatců. Bohužel musí čelit intrikám Štefanika, který v Rusku zastupuje francouzské zájmy i třenicím členů Českých spolků na Rusi. Tyto skutečnosti za podpory emisarů cara ustál, bohužel zlomovým okamžikem bylo vítězství bolševiků v Rusku . Jeho oddanost věci a orientace na cara se ukazujejako zlomovou. Co nenalomila vláda eserů, to dokončili bolševici samotní. Durych díky emisaům TGn je mocensky paralyzován. Uchyluje se pod ochranu vojsk bílých gen. Alexejeva, později Děnikina. všemi silami se snaží, aby čs. legie byli zapojeny do proti bolševického boje. TGM ale ve věci vyhlašuje neutralitu a bolševismus jako vnitřní záležitost Ruska. koncem roku 1918 se vrací do ČSR, je napadán ze všech stran, jsou mu vyčítány styky s carskou vládou, aniž by kdokoliv vzal na vědomí, že tato se vyslovila dříve pro uznání ČSR dříve, než kdokoliv jiný, je obviňován z defraudace peněz, které obdržel na cestu a jiných podobných nesmyslů. Umírá osamocen v roce 1926
2 )Vácslav Vondrák - se narodil v 1890 jako syn zemědělce v Kyjevě. Po studiích se stává majetným podnikatelem a zemským poslancem.Angažuje se v etnických spolcích, publikuje i v etnickém tisku. Po vypuknutí války spolu s dalšími Čechy se začíná politicky angažovat, pracuje pro českou věc a netají se tím, že s rakouskem je třeba zúčtovat. Je několikráte přijat členy carské vlády i samotnýn carem. On a jeho spolupracovníci vycházejí z premisy, že osvobození území Koruny českých přijde z východu a tomu podřizují vše. Opravdovým meisterstuckem pana Vondráka je prosazení ustanovení, kdy čeští a slovenští zajatci v Rusku jsou vyjmuti ze standartního režimu pro zajatce. Co to znamená ,snad není třeba dodávat. Lepší strava, důstojnější ubytování, možnost práce pro ruské zemědělce, více svobody v omezeném smyslu slova atd. Bohužel vše je zmařeno opět příjezdem TGM do Ruska. Pomocí svých emisarů vnáší rozkol do centríální organizace Čechů na Rusi, denuncuje pan Vondráka a pomocí lží a jeho poskoků se mu podaří tohoto muže odstavit na druhou kolej. Masaryk se vůbec rád pletl účelově do záležitostí. Ačkoliv měl možnost několikráte poručit legiím k ataku proti bolševikům, vymlouval se vždy na neutralitu. Během této doby měl v Moskvě několiv schůzek s intelektuály podporujícími nově vznikající bolševismus. Minimálně se jednou sešel s eminentním ruským Židem podporujícím ruskou bolševikou revoluci. To ale netušil, že se mu toto vymstí. President USA po informacích o těchto aktivitách odmítl přijmout. Přijetí se mu dostalo až poté, když legie se rozhodly odejít z Ruska vlastním pořádkem vyhlášeným Gajdou a spol a to i za cenu ozbrojených střetů s bolševiky. Po návratu doČSR, respektive po odchodu ze svoji původní vlasti, kde mu byl zabaven majetek a povraždění někteří jeho přátelé se stává terčem mnoha pomluv. V roce 1925 vydává knihu o svoji práci na Rusi. V roce 1927 se pokouší o poslední odpor. Vydává rozsáhlé memorandum a toto odesílá tehdejšímu premiéru Švehlovi. V něm kritickylíčí činnost TGM za války, skutečnost, že TGM nevyúčtoval prostředky obdržené během exilu, kritizoval zákon na ochranu republiky, v němž se důkaz pravdy či přesvědčení pravdy proti presidentovi nepřipouští. V závěru memoranda žádá Švehlu, aby přijal kandidaturu na presidenta. Švehalkandidaturu odmítá a Vondrák odcházi opět do exilu - tentokráte doc Chile. Zde umírá ve věku kolem 90 let.... Zobrazit více
3 ) dr. Karel Pergler - v USA žilo před první válkou cca 0,5 mil Čechů. Z niž se asi 70 tisíc sdružilo v nadstranicku organizaci České národní sdružení a to roce 1914 pri vypuknutí války. Toto sdružení podporuje TGM,k tomuto sdružení se během války připojují i čeští katolíci v Americe jakožto američtí Slováci. Dr.Pergler - se počátkem roku 1918 stává místopředsedou této řekněme koalice Čech-Slováků v Americe. Jako brilantní sinolog je v roce 1918 jmenován prvním velvyslancem vzniklé ČSR v Japonském císařství. On je sem vlastně Benešem uklizen, protože ten intuitivně tuší v budoucnu problémy. Zde mu jsou přidělení úředníci, teří mají na krku defraudace a jiné poklesky proti dobrým mravům. Dr.Pergler je odvolán a vrací se do ČSR. Shromažďuje důkazy proti Benešovi,který zdefraudoval peníze od našich krajanů v Americe poslaných mu do Francie a tyto zde prohrál v casinu- ruletě. V roce 1929 je dr. pergler zvolen do Parlamentu ČR. Vytvořil politické hnutí zvané Hnutí proti vázaným politickým kandidátním listinám. Ono mělo v programu průlomovou skutečnost proti statut quo za éry první republiky. Tehdy kandidáti podepisovali tvz, bianco šeky na stranických sekretariátech, ve kterých dávali souhas ke svému odvolání stranou, budou-li z jejího pohledu se protivit stranické kázni. Tato praxe byla zrušena po 2. světové válce. Dnes ovšem máme druhý extrém- poslanec je neodvolatelný a všechny pokusy ho odvolat lidovým hlasováním v dotyčném okrusku plebiscitem voličů jsou zatím právně neprůchodné. Přesto člověk musí se sklonit před prozíravostí dr. Perglera. Jako poslanec hodlal se zasadit o zřízení výborů, které prošetří majetkové poměry bývalých i současných ministrů. Samozřejmě, že hlavním předmětem jeho zájmu byl tehdejší ministr zahraničí a již připravovaný nástupce TGM dr. Beneš. Události vzaly rychlý spád. Byl volebním soudem zbaven mandátu pod záminkou, že není českslovenským občanem. V jeho prospěch vystoupili např. prof. Weyer- tehdejší kapacita č ústavního práva, soukromý docent dr. Procházka - pozdější ministr spravedlnosti atd. V roce 1932 je vypovězen z ČSR. osobně masaryk mu dává peníze na cestu a žádá ho, aby odletěl. Dr.Pergler. seč programově socialista udělal i mnoho záslužné práce
před pár vteřinami ·

Žádné komentáře:

Okomentovat