Počet zobrazení stránky

čtvrtek 11. února 2010

ad sebeadorace dr, samkové............

Jaroslav Kronus že by nám paní Samková něco zatajila ????????

Před 16 minutami · · · Sdílet
Jaroslav Kronus
Jaroslav Kronus

Studentovi hrozí vyloučení kvůli rasismu

Praha – Postav se rudé síle, netoleruj komunisty. Leták s touto výzvou vylepila sextánka Klasického gymnázia Modřany na záda své spolužačce. Ta je dcerou komunistického poslance Jiřího Dolejše, který se o šikaně zmínil sdělovacím prostředkům.
Mezitím ale škola situaci řešila, o chování dívky si promluvila s jejími rodiči a kázeňsky ji potrestala.... Zobrazit více

Vzápětí se objevily informace, že za nevhodné chování a útoky na V. Dolejšovou byl vyloučen student Lukáš Polášek. „Není to pravda, nikdo vyloučen nebyl. Zasedala padagogická rada, jejíž nadpoloviční většina se vyslovila pro vyloučení, ostatní pro podmínečné vyloučení L.P. Zatím ale k němu nedošlo,“ sdělil ve čtvrtek výchovný poradce Miroslav Rousek.

Do případu se vložila advokátka Klára Samková-Veselá, která se ujala Poláškovy obhajoby. „Jedná se o studenta, který doposud studoval s vyznamenáním nebo s výborným prospěchem. Nikdy nebyl členem ani sympatizantem žádného politického hnutí ani strany, i když nezakrývá svoje konzervativní politické postoje,“ uvedla v prohlášení právnička.
Hájí rasistu?

Deník ale zjistil, že Poláškovi hrozí vyloučení nikoli kvůli domnělému útoku na Dolejšovu dceru, nýbrž proto, že na chlapecké záchodky vyvěsil plakáty nejen s protikomunis­tickým, ale také rasistickým textem: „Proti cikánskému násilí je veřejný odpor povinností! Česká krev vře, stop pozitivní diskriminaci!“ Samková-Veselá, jejíž manžel je Rom, k tomu uvedla: „Řekla jsem Lukášovi, že je vůl a zasloužil by si drhnout rajony.

Ale je mu 18, a přece mu nezkazí život vyloučením ze studia. Navíc zásadně nesouhlasím s tím, aby si z případu pan Dolejš dělal soukromou politickou kampaň. Škola tu situaci nezvládla.“ Rousek ale tvrdí, že škola naopak vše chtěla řešit interně, bez účasti veřejnosti. „Dle našeho mínění celou situaci výrazně poškodila a zproblematizovala medializace, a to včetně zneužití rodinných vztahů studentky V.D. k otci, poslanci za KSČM,“ dodal Rousekl. Podle něj Dolejšovi žádali, aby chlapec nebyl trestán příliš tvrdě. „Jde mi jen o to, aby dcera v klidu dostudovala,“ potvrdil Dolejš.
Před 15 minutami ·

Žádné komentáře:

Okomentovat