Počet zobrazení stránky

úterý 16. února 2010

Něžné upozornění formou sdělení

 logo ODS
Předmět: Fwd: zaslání -přeposlání
Datum: 16.2. 2010, 23:10 - dnes v 23:10
 

Dobrý den,
dovoluji si Vám přeposlat můj e-mail zaslaný HK ODS. Rád se občas vracím ke knížečce o JE Trochtovi, kterou vydalo Vaše nakladatelství.........
S pozdravem
v Kristu Kronus Jaroslav
# ------------ Původní zpráva ------------
# Od: <vrana2077@seznam.cz>
# Komu: <hk@ods.cz>,
# Kopie:


Od: vrana2077@seznam.cz
Předmět: zaslání
Datum: 16.2. 2010, 23:04 - dnes v 23:04
 

Dobrý den.

tento dopis dle veřejných zdrojů zaslal předseda ODS novému českému primasu JE Mnsgr. Dukovi.


Vážený pane biskupe, dovolte mi, abych Vám co nejsrdečněji poblahopřál a vyjádřil radost k Vaší designaci pražským arcibiskupem a primasem českým. Přeji Vám hodně úspěchů ve Vašem úřadu, a to nejen při pastorační činnosti v církvi, ale obecně i v komunikaci se zbytkem společnosti. Věřím, že církev a Vy osobně můžete sehrát pozitivní roli v duchovním a sociálním vývoji národa. Osobně velice oceňuji, co v tomto směru učinili Vaši předchůdci Josef Beran, František Tomášek a kardinál Miloslav Vlk. Jsem přesvědčen, že naše společnost, která prochází krizí konzumního způsobu života, potřebuje daleko spíše duchovní než materiální hodnoty a že musíme upřednostnit zájmy budoucnosti před pouhým žitím v přítomnosti. A jak jsem měl dosud možnost poznat Vaše působení v církvi i ve společnosti, jsem přesvědčen, že pro tuto roli máte ty nejlepší předpoklady. Věřím, že v tomto při službě veřejnosti budeme moci nalézt společnou řeč a doufám, že budu mít brzy možnost se s Vámi osobně setkat. Ještě jednou blahopřeji. S úctou Mirek Topolánek, předseda ODS"

Dovolil bych si upozornit, že v kontextu posloupností českých primasů je neustále opomíjen ctihodný kardinál Trochta Štěpán, zakladatel ČP Řádu dona Bosca. Prosím nezapomínejme na tohoto muže, který poznal kriminály dvou totalitních hrežimů, ve kterých strávil cca 15 let.

Štěpán Trochta

Francova Lhota, rodiště Štěpána Trochty (foto 2007)

ThDr. Štěpán Maria kardinál Trochta SDB (26. března 1905 Francova Lhota – 6. dubna 1974 Litoměřice) byl český katolický biskup a řeholník, jeden ze zakladatelů české provincie salesiánů a 17. biskup litoměřický (1947–1974).

Za druhé světové války podporoval protinacistický odboj, za což byl zatčen a poté vězněn v koncentračních táborech s doložkou RU (návrat nežádoucí). Po válce jej Pius XII. jmenoval biskupem litoměřickým.

V letech 1948–1949 byl mluvčím katolické biskupské konference při jednání s komunistickou vládou. V letech 1950–1960 byl nejprve nezákonně internován, později odsouzen ve vykonstruovaném procesu a vězněn v nejtěžších komunistických žalářích. Poté byl opět internován, až v roce 1968 začal znovu spravovat diecézi. V roce 1969 je Pavel VI. jmenoval kardinálem „in pectore“. Zemřel na mozkovou mrtvici, doslova „uřván k smrti“ krajským církevním tajemníkem.
Přidáno tebou
do skupiny "Oběti komunismu"

S pozdravem Kronus Jaroslav - Kolín




na začátek
Vaše emaily zabírají 0,10 MB z Vaší 10 MB schránky. Zapnout neomezenou schránku.
Obsazeno 0%
Copyright © 1996 - 2010 Seznam.cz, a.s. - Nápověda a kontakt - R

Žádné komentáře:

Okomentovat